Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
6 september 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • 1000thingsofawesome
 • awesome
 • beauty
 • neil pasricha
Een MissLipgloss artikel

10 Awesome Beauty Things

1000 Awesome Things is één van mijn favoriete sites. Een tijdje terug kocht ik ‘The Book of Awesome’ en ben daarna ook de site van Neil Pasricha gaan volgen. Geweldig. Op zijn site en in zijn boek deelt hij ‘awesome’ dingen. Bijvoorbeeld ondergoed dat net uit de droger komt, je been uit je bed laten hangen terwijl je slaapt, de geur van nieuwe boeken of de laatste perfecte tortilla uit een zak tortillachips. Inspirerender nog vind ik waarom Neil zijn site begon: omdat hij in een enorm moeilijke periode in zijn leven zat, en wel wat positiefs kon gebruiken. Geïnspireerd door 1000 Awesome Things presenteer ik vandaag: 10 Awesome Beauty Things. Die perfecte, geweldig beautymomenten.

 

 


 • 1. Dat moment dat je met je fris gewassen, gefohnde en gestylede haren naar buiten gaat.
  Als ik mijn haren heb gewassen, ga ik me altijd eerst opmaken. Ik doe mijn handdoekdroge haar achter mijn oren en ga aan de slag met founation, blush, mascara, oogschaduw… Dan pak ik de fohn, stijltang en stylingproducten erbij. En dan dat moment, dat je naar buiten gaat – naar je afspraak, naar school, naar je werk of gewoon boodschappen doen of winkelen – en de wind door je superfris gewassen haren voelt, die perfect zitten. Dat moment dat je je hand door je gladde, pluisvrije haren haalt. En je weet dat je een good hairday hebt. AWESOME!
 • 2. Een drukke dag hebben en rond een uur of 16u in de spiegel kijken en zien dat je make-up nog perfect zit. Soms heb je van die dagen dat je geen tijd hebt om in de spiegel te kijken. Je vergeet gewoon je make-up te checken omdat je superdruk bent, of van afspraak naar afspraak vliegt. Rond een uur of vier ’s middags, als de vaart in je dag wat mindert, zoek je een spiegel op en check je toch even snel je make-up. Het kan twee kanten op: of je ziet er uit alsof je overreden bent door een monstertruck en daarna door de modder hebt gerold. Of het zit nog perfect waar het zitten moet. En: Ja. Het zit nog perfect op zijn plek. Je ziet er geweldig uit. Alleen nog een béétje lipgloss… AWESOME!

 • 3. Na het make-uppen in de spiegel kijken en beseffen dat het geweldig goed gelukt is. Je gaat aan de slag met je foundation, blush, concealer, poeder, oogschaduw, lipstick… Je oefent wat met smokey eyes, of juist felle lippen. Vloeibare eyeliner toch weer eens er bij pakken om die wing perfect en strak te maken. Lipgloss erbij. En het is gelukt. Perfect. De rest van de dag zie je er ongelooflijk geweldig uit. En je hebt skills. AWESOME!
 • 4. Een geur vinden die je geweldig vindt en daar de hele dag van genieten. Soms, heel soms ontdek je een geur die je perfect vindt. Waar je ongelooflijk van geniet. Die geur die al maanden op je wishlist staat en die je dan eindelijk koopt. Die je dan de weken erop elke dag gebruikt. En gedurende de dag snuffel je even aan je pols, en met je ogen dicht geniet je van die perfecte, geweldige, heerlijke, volmaakte geur. AWESOME!
 • 5. Het gevoel van glad geschoren benen tegen schoon beddengoed. Voordat je gaat slapen neem je nog even een douche en haal je even je scheermes over je benen. Wanneer je in bed gaat liggen voel je je supergladde benen tegen het zachte beddengoed. AWESOME!
 • 6. Douchen als je je echt heel, heel vies voelt. Bijvoorbeeld na het sporten, mountainbiken, een driedaags festival, rollen in de modder, slapen als het heel heet is (staat synoniem aan zweten) of een chocoladevlagevecht. Bedenk daarbij dat je heel vet, vies haar hebt. Dat moment, dat de douche de juiste temperatuur heeft bereikt, dat moment dat je er onder gaat staan. En je voelt jezelf stukje bij beetje schoon worden. AWESOME!

 • 7. Iemand hebben waarmee je urenlang over make-up kan praten. Iemand die snapt wat smokey eyes zijn, waar je crease zit en wat een wing is. Iemand die je meesleurt naar de Sephora om daar urenlang rond te hangen. Iemand die niet raar opkijkt als je honderden euro’s aan oogschaduws of foundations besteed. Iemand waarmee je op vakantie gaat, waarmee je aldaar alleen maar gaat beautyshoppen. Iemand waarmee je je stash gaat indelen en iemand waarmee je uren kan tutten. Iemand die ook gaat gillen en OMGOMGOMG roept wanneer je laat zien dat je de pan van je blush geraakt hebt. AWE. SOME.
 • 8. De pan of bodem van een product raken. Maandenlang heb je het gebruikt, met heel veel liefde. Je houdt van het product. Je hebt het in je hart gesloten. En dan is daar het moment. Je ziet een stukje zilveren pan. AWESOME!

 • 9. Een geweldig mooie kleur nagellak dragen. Zo’n kleur waar je de hele dag verliefd naar zit te staren, en die je niet zat bent na drie dagen. Die ene kleur die je elke keer weer uit je stash pakt, die kleur die overal bij staat. De kleur die eigenlijk jouw naam als naam zou moeten hebben. En toevallig lakt hij ook nog eens geweldig en blijft hij heel lang zitten. AWESOME!
 • 10. Eindelijk lange, sterke nagels hebben. Na jarenlang splijtende, dunne, afbrekende, buigende nagels te hebben is het je dan eindelijk gelukt. Na wekenlang verzorgen zijn ze sterk. En breken ze niet af. En nagellak ziet er ineens geweldig uit op je nagels. Je dacht dat het nooit kon, maar je hebt sterke, mooie, lange nagels. Toch! AWESOME!

Dit zijn toch wel mijn 10 ultieme beauty AWESOME! momenten. Ik ben echt onwijs benieuwd naar die van jou! Check vooral ook 1000awesomethings.com.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.