Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
15 januari 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

B Academy Eindshoot

Mag ik me voorstellen, Cynthia, visagist! Haha! Sinds een paar weken heb ik mijn certificiaat en mag ik mezelf officieel visagist noemen. Ik ben daar natuurlijk ontzettend blij mee, al ben ik nog láng niet uitgeleerd. Voorafgaand aan de diploma-uitreiking was de eindshoot, waarvoor ik mijn moodboard al had laten zien. Het was een heel hectische dag, maar ik ben enorm blij met het resultaat en heb een onvergetelijke dag gehad. Het broertje van mijn model Lin heeft honderden foto’s genomen die dag, onwijs leuk. Dus in dit artikel lekker veel foto’s van mijn eindshoot – backstage! – Excuus dat dit artikel zo laat komt, maar ik moest eerst toestemming hebben om de foto’s te publiceren.


De eindshoot ging hetzelfde in zijn werk als de tussenshoot. We moesten een moodboard maken en Pascale en Jan kozen samen de look die we gingen doen. Ook kozen zij een model en dan kon je aan de slag. Ik begon mijn dag vreselijk, ik was anderhalf uur te laat door vertragingen bij de NS, maar gelukkig was iedereen laat, de modellen ook. Op de foto’s heb ik trouwens alleen een beetje mascara op, ik zie er dus wat anders uit dan normaal. Het was die dag nogal vroeg voor me, haha.

De foto’s zijn in willekeurige volgorde, dus niet precies op volgorde van de tijd die dag.

Lin was mijn model, zij is rechts op de foto. De andere modellen waren van mijn klasgenoten. Wat een schoonheden, he?

Het haar werd gedaan door Harm-Jan Stouwdam, hij heeft echt kunstwerkjes neergezet die dag.

Lin (mijn model) wachten tot haar haar wordt gedaan

Jan Andraschko was die dag fotograaf en kwam zelf ook langs om te kijken hoe het ging met de make-up. Hij gaf heel bruikbare adviezen waar ik heel blij mee was! Ik zette een roze soort shape/blush op, en deed dat met een cream product. Jan raadde me aan om dat weg te halen en het dan met poeder te doen, dat is beter voor grote oppervlakken. En dus heb ik toen weer foundation over de roze shape/blush aangebracht, afgepoederd en met roze poeder (oogschaduw) weer opgezet. Het is belangrijk dat je als visagist je make-up kan aanpassen aan de wensen van de klant, dus je moet snel kunnen switchen. Dat heb ik geleerd bij B Academy zonder dat ik me er rot om voel. In het begin maakte ik de lippen van Lin oranje, en toen ik die bijna klaar had kwam Pascale langs om te zeggen dat ik ze beter rood kon doen dan oranje. Ik was al een halfuur bezig met die lippen, maar ja, er af halen dan maar! Dan moet je gewoon een knop om kunnen zetten. Het is best lastig als je iets wat jij mooi vindt en waar je veel moeite voor gedaan hebt er weer af moet halen. Maar het gaat altijd om de wensen van de klant, van jouw opdrachtgever.

Lin. Check die knalroze nagels!

Aan het werk onder het kritische oog van Jan. Hij is trouwens zelf jarenlang visagist geweest dus hij weet ook echt waar hij het over heeft, dat is fijn!

Haar

Pascale bespreekt met de haarstylisten wat er met het haar gaat gebeuren

Mousse! De hele dag hangt daar trouwens een Elnett geur, haha.

Bezig met de roze blush/shape

Klasgenoot Adriaan

Make-uppen

De studio

De stylist. Ik ben dol op dit jurkje, hij stond Lin ook zo goed! Hij is trouwens van River Island.

Nog een haarshot…

Model van Adriaan, Pascale doet haar haren nog even goed

Haren doen. Chaos!

Hier was ik de roze shape aan het wegwerken om hem opnieuw op te zetten met poeder.

Als je model bent wordt er echt de hele dag zoveel aan je getrokken… Zoals je hier ziet ben ik samen met iemand anders bezig, zij doet haar nagels, ik doe haar make-up. Wanneer haar haar werd gedaan waren er vier mensen tegelijk bezig met haar haar. En dan dat wachten de hele dag (en ‘omhoog kijken’ ‘omlaag kijken’ ‘glimlachen’ ‘lippen van elkaar’ wanneer je in de make-up zit) en op het eind ‘nog even’ een shoot doen. Ik heb respect voor die meiden, wauw!

Adriaan

Harm-Jan

Ik en Lin vlak na de shoot (ik ben helemaal happy)

Haarchaos

Lippen

Haar

Een nog lege studio met een wachtende Jan

Chaos! Hier waren we bezig met de make-up de hele dag.

Klasgenoot Marisa met haar model. Daarachter de moeder van Lin en naast haar de stylist van die dag.

Lippen

Lippen

Waarom we zo lachen, ik heb geen idee 😉

Dit was vlak voor de shoot. Dat is elke keer zo’n stressmomentje, want dan moet je de laatste dingen doen zoals de glans op de lippen (als je dat eerder doet gaat de lipstick in de lijntjes trekken en ziet het er niet meer mooi uit), haar armen en benen in de foundation of glans zetten (het was daar best koud en anders moet je model heel lang kou lijden, want als ze de foundation eenmaal op haar armen en benen heeft mag ze geen kleding daarover heen doen) en de laatste dingen afpoederen. Op deze foto ben ik haar handen in de foundation aan het zetten.

En ik smeer hier haar benen in, niet met bodylotion maar met foundation. Want ook haar benen moeten helemaal egaal zijn qua kleur. Op zo’n dag gaat er heel wat MAC Face & Body doorheen.

Pascale maakt even een foto vlak voor de shoot. Ik ontdekte toen dat de foundation iets te licht was 🙁 Ik had zelf eerder een foto moeten maken, dat ben ik vergeten, zo stom.

En dit is voor Lin het moment suprême! Voor mij ook, want ik stond naast de fotograaf te checken of er nog dingen waren die ik moest aanpassen.

Ze werd trouwens tot net onder de knie geschoten, dus haar schoenen kwamen er niet op 😉 Ze zijn wel leuk trouwens, ik heb precies dezelfde.

Ik werkte hier haar wenkbrauwen nog iets bij.

Vlak na de shoot, ik was zo trots op haar!

En toen moest ik wachten tot de rest klaar was. Ik was wel een beetje trots op mezelf, ik was als tweede aan de beurt, de vorige keer was ik als eerste. Voor mij een bevestiging dat ik lekker snel werk.

’s Avonds was de uitreiking, nadat iedereen klaar was en we hadden opgeruimd. We waren allemaal helemaal kapot van zo’n lange dag en er zijn heel wat traantjes gelaten. Hier ben ik met Marjolijn, Sarah en Nikkie.

Met iedereen uit mijn klas. Vooraan zie je Pascale, naast haar Adriaan, links daarvan Marisa. Dan op de bovenste rij Joelle, Ingrid, Marjolijn, ik, Sarah, Nikkie, daaronder Karin, Tara en Harm-Jan. We hebben ‘maar’ zestien weken met elkaar in de klas gezeten maar ik ga ze super missen, het is heel bijzonder om zo close te zijn met mensen die precies dezelfde passie hebben en hetzelfde willen leren.

Nog een shotje met Nikkie, Frank, Pascale, Sarah en Marisa. Let niet op mijn blotebillengezicht, en ook ik had gehuild tijdens de uitreiking (sterker nog, ik begon!) dus ik zie er niet meer zo fabulous uit, haha.

Met Nikkie, Frank, Harm-Jan, Joelle, Sarah, Marisa en Pascale.

Ik ben ontzettend dankbaar voor dit halfjaar, ik heb zo ontzettend veel geleerd. Op visagiegebied, maar ook op persoonlijk gebied. Ik ben wat make-up betreft véél kritischer geworden, ben communicatief (naar het model toe) beter geworden, heb heel veel geleerd over ‘het wereldje’ en voor mij het allerbelangrijkste: ik heb ontdekt dat ik dit zo ontzettend leuk vind dat ik hier écht iets mee wil gaan doen. Toen we onze diploma kregen, sprak Pascale ons toe, stuk voor stuk. Pascale geeft niet snel complimentjes, en ze is héél streng. Dat is goed, want daardoor ben ik ook streng voor mezelf. Ik wist niet goed wat ik kon verwachten tijdens de uitreiking, het had best gekund dat ze zou zeggen van ‘Nou Cynt, je doet het heel leuk, maar blijf maar gewoon bloggen, dat is meer jouw ding.’ Maar dat zei ze niet. Ze zei dat ze had verwacht dat ik alleen saaie commerciële dingen zou doen en het ‘fashion’-gevoel niet zou begrijpen. Maar ze had zich helemaal vergist, en ze zei dat ze kon zien dat ik het ontzettend leuk vond, dat ik echt talent heb en dat ik hier écht iets mee moet gaan doen. Waterlanders!!! Het was voor mij zo waardevol dat Pascale dat zei, zij zit al twintig jaar in deze wereld en ik vind een compliment van haar zo belangrijk, echt een soort bevestiging. Ik was ontzettend blij en dat ben ik nog steeds, om de eindshoot, want het ging heel goed, om mijn diploma die ik al zo lang wil, om het toespraakje van Pascale, om de leuke mensen die ik heb ontmoet, om alles wat ik geleerd heb.

Ik heb de opleiding ont-zet-tend onderschat. Ik dacht ‘Oh, lekker make-uppen, wat bijleren voor mijn site, ik wil toch niet echt als visagist aan het werk.’ Maar mán, wat was het moeilijk. Ik werd er gewoon onzeker van – ik dacht dat ik toch wel iets kon, maar dat viel echt heel erg tegen. Ik heb alle goede technieken geleerd, hiervoor had ik niet écht een techniek voor dingen, ik deed altijd maar wat, gewoon iets wat ik mezelf had aangeleerd. Dat is zeker niet iets slechts, maar het is handiger en beter om een goede techniek te hebben, dan kan je het altijd goed doen en weet je precies wat de stappen zijn voor een bepaalde look. Ik ben ook andere dingen mooi gaan vinden, ik kan beter een onderscheid maken tussen commercieel en fashion, dat vind ik ook fijn. Wanneer je voor bijvoorbeeld Max Factor een shoot doet, is de look heel commercieel, maar doe je voor een fashionshoot voor ELLE make-up, dan is het echt iets héél anders. Ik ben blij dat ik dat geleerd heb.

De opleiding was het geld dubbel en dwars waard. Ik had nooit gedacht dat ik zoveel zou leren, dat ik zulke sprongen vooruit zou maken en vooral dat ik iets zou ontdekken wat mijn leven echt zou veranderen, want ik heb een nog grotere liefde voor make-up en visagie gekregen, en dat ik gewoon een nieuw hoofdstuk in mijn leven zou aansnijden. Ik ben heel blij en dankbaar!

De foto’s van de tussen- en eindshoot hoop ik snel te kunnen laten zien! Ik heb ze allebei gezien en ben niet helemaal tevreden (dat is dus dat kritische wat ik heb geleerd, ik zie echt meteen vijf dingen die anders hadden gemoeten, maar dat is goed, zo leer ik van een shoot), maar ik vind ze wel goed en mooi genoeg om in mijn portfolio te doen. 😀


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.