Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

AURA Mugler

Review: Aura

Al meer dan tien jaar is Alien van Mugler een van mijn favoriete geuren. Begin deze zomer lanceerde het merk haar nieuwe geur Aura, waar ik meteen gek op was. Deze geur is totaal anders dan de bestaande Mugler geuren, maar zoals ik ben gewend net even wat anders én heel krachtig, zowel in de geur, de verpakking als het verhaal erachter.

Merk
Product
Waar
Mugler
Aura
Parfumerie
71,74
Koop dit product

Leestijd

Advertorial

AURA Mugler - het verhaal & de flacon

AURA Mugler

Zoals je al ziet in de beelden van AURA en de bijzondere verpakking is alles heel groen. In de commercial en op de officiële beelden zie je het model diep in de jungle, de verpakking is hartvormig en de slogan is ‘luister naar je instinct.’

De geur heeft ook een mooie verbintenis met wat je in de commercial en de branding ziet: er is gebruik gemaakt van de nieuw, speciaal voor Mugler ontwikkelde geurnoot: tijgerliaan. Dit is een van de belangrijkste geurnoten in AURA en het is een frisse, groene, zoete en wat rokerige geur. Ik heb hem in Parijs ‘los’ geroken en het deed mij ook wat denken aan het rokerige van whiskey.

De flacon is hartvormig en je ziet de ‘M’ van Mugler terugkomen in het zilverkleurige gedeelte. Dat groene hart is weer de link naar ‘luister naar je instinct’. De kleur groen is de kleur van energie, leven, geluk, hoop en intuïtie, en de kleur van harmonie tussen lichaam en geest. Ik vind het ontwerp van de fles heel erg ‘Mugler’, met de bijzondere vormen en de opvallende kleur. De flacon is hervulbaar!

AURA Mugler - de geur

Vier neuzen hebben jarenlang aan AURA gewerkt onder leiding van Pierre Aulas. Hij is ‘olfactive creative director’ bij Mugler en dat houdt in dat hij de overkoepelende verantwoordelijkheid heeft voor de geuren. Dat begon met Alien, een van mijn favoriete geuren. Hij is zelf geen parfumeur, maar beoordeelt wel wat de parfumeurs samenstellen en hij kijkt goed naar wat het concept en idee achter de geur is.

AURA is opgebouwd rond drie karakteristieke ‘harten’. Als eerste het hart van het instinct: de tijgerliaan. Dit is de basis van het parfum en daarmee dus ook heel uniek, want geen enkele andere geur bevat deze geurnoot omdat hij speciaal voor AURA ontwikkeld is. Het plantaardige hart bestaat uit rabarberblad en oranjebloesem wat een groene, plantaardige frisheid geeft. Dat verklaart deels waarom ik deze geur zo lekker vind: ik ben zo dol op oranjebloesem. Het dierlijke hart is samengesteld uit bourbon vanille en wolfwood.

Het resultaat is een frisse, licht zoete, bloemige en ‘plantaardige’ geur die heel goed past tussen de andere Mugler geuren, maar die wel heel uniek is.

In de lijn is ook een bodylotion verkrijgbaar (€46,48 voor 200ml) en een douchegel (€41,43 voor 200ml).

Wat is AURA een mooie aanvulling op de collectie van Mugler, ik ben er zelf echt dol op en kan je zeker aanraden binnenkort bij de parfumerie even te gaan ruiken. Als je bijvoorbeeld al houdt van Alien, zal AURA je ook bevallen.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.