Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Clinique Beyond Perfecting Foundation + Concealer & Super Concealer

Een foundation die lichtgewicht is, de hele dag blijft zitten, goed dekt, 27 kleurkeuzes heeft en je huid niet verstopt. En oh ja, ook nog een ingebouwde concealer heeft. Perfectie in een flesje? Clinique zegt het waar te kunnen maken met de Clinique Beyond Perfecting Foundation + Concealer, en ik test het!

Leestijd

De belofte

Clinique Beyond Perfecting Foundation, €34

In de intro vertelde ik het al kort. Clinique belooft een dekkende foundation met ingebouwde concealer, die de hele dag blijft zitten, je huid niet verstopt en lekker licht aanvoelt. Dat klinkt natuurlijk super goed, dus ik ben enorm benieuwd van te voren hoe het zal zijn. De foundation zegt een matte finish te hebben, wat ik wel prettig vind, glans breng ik liever lokaal aan. Er zijn maar liefst 27 kleuren, van vrij licht tot best donker. Grote kans dus dat jouw kleur daar bij zit. Op een aantal Nederlandse webshops zie ik maar 6 kleuren, maar op de site van Clinique zelf kun je ze allemaal shoppen.

Ik test ook nog een extra concealer, de Clinique Beyond Perfecting Super Concealer. Deze is in 18 kleuren verkrijgbaar wat super zeldzaam is voor een concealer. Heel fijn om zo je teint te matchen om onzuiverheden te kunnen camoufleren als je toch iets extra’s nodig hebt. Clinique geeft aan dat de concealer goed op te bouwen is, maar toch lichtgewicht blijft. Ook deze concealer zou de hele dag moeten blijven zitten. Door de romige formule zou hij in de foundation moeten smelten en de hele dag door flexibel blijven zonder een droog uiterlijk.

Dit klinkt allemaal super goed, alsof alle aspecten en wensen die je maar kunt hebben zijn samengevoegd in deze foundation en concealer.

De verpakking

De foundation zit in een glazen flacon. Clinique heeft altijd een hele cleane uitstraling, mooi. Dat glas ziet er ook mooi uit, maar heeft niet mijn voorkeur in verband met het gewicht, de mogelijkheid om stuk te kunnen vallen, en de onmogelijkheid om laatste restjes op te gebruiken.

In de dop zit een soort uitvergrote applicator die je wel kent van concealers en lipgloss/stick. De lange kant van de applicator is bedoeld om over je gezicht te halen en foundation te verdelen. Op het puntje verzamelt zich iets meer product en dit kun je aanbrengen op plekken waar je het meer nodig hebt.

De flacon laat ik even op mijn hand zien zodat je ziet hoe groot hij ongeveer is en hoe groot de applicator is. Er zit 30 ml in de flacon.

Aan de ene kant is dit handig. Je dipt die unit in de flacon en zonder je handen vies te maken breng je foundation aan over je gezicht om deze vervolgens met een spons of kwast verder uit te werken. Je gebruikt niet snel te veel, wat ik vrijwel altijd wel heb als ik foundation uit een tube op de rug van mijn hand aanbreng.
Wat een nadeel is, is dat je huidbacteriën weer terug in het flesje stopt door de applicator op deze manier te gebruiken. Als je een hele normaal functionerende huid hebt hoeft dit zeker geen probleem te zijn, maar bij acne of andere huidproblemen kan dit wel zeker nadelig zijn. Concealers hebben dit vrijwel altijd, ik werk dan bij twijfel vanaf de rug van mijn hand. Maar goed, dan mis je dus het voordeel van deze mooie applicator.

Clinique Beyond Perfecting Super Concealer, €23,35

Wederom even mijn hand ‘for scale’. Dit is in tegenstelling tot de vrij grote flacon echt een klein tubetje. Ziet er ook clean uit, geen poespas.
Als je het dopje van de conealer draait zie je een klein tuitje. Ik ben echt even in de war, de foundation heeft zo’n huge applicator en deze concealer heeft juist de tube vorm.
Je kunt een beetje op een palletje doen of op de rug van je hand om vervolgens dit met een kwastje of sponsje op je gezicht aan te brengen. Ook kun je gewoon een drupje op je vinger doen om het vervolgens in de huid te kloppen. Als je de concealer alleen onder je ogen gebruikt kun je ook een druppeltje vanuit het tubetje op de huid onder je ogen laten vallen. Na een paar keer weet je ongeveer hoeveel je nodig hebt.

Swatches

Links de Beyond Perfecting Foundation + Concealer en rechts zie je de Beyond Perfecting Super Concealer. De foundation is heel romig en wat dikker van structuur. De concealer daarentegen is wat vloeibaarder.

Hier heb ik ze beide uitgesmeerd/uitgewerkt. Je ziet dat de foundation aan de randjes wat opgedroogder is en daar wat donkerder van gaat ogen. Dat is heel normaal, en ook goed om te onthouden dat je foundation even goed laat opdrogen vooral als je met een natte spons werkt. Beide zien er mooi dekkend uit en blenden gemakkelijk weg.

Op het gezicht

Ik heb het her en der uitgesmeerd met de applicator, dat is even wennen. Na een paar keer weet je wat beter hoeveel je nodig hebt en waar je het beste een smeertje kunt plaatsen. Ik moet een paar keer dippen, maar beter een keer extra dippen dan dat de foundation van die applicator afdruipt. Zo kun je goed doseren. Dit werkt wel lekker snel zo!
De kleur die ik gebruik is 04 Creamwhip. Ik heb wat zelfbruiner gebruikt en daardoor kan het net, anders was hij iets te donker voor mij. Volgens de website van Clinique valt deze kleur nog onder de categorie ‘heel lichte huid’. In verhouding met andere vrouwen heb ik zeker niet de aller lichtste huid dus dat is misschien goed voor je referentiepunt.

Mijn wenkie is er een beetje van in de war maar ik niet. Wat een mooie finish. Heel dekkend, daar houd ik zelf heel erg van. Hij blend super gemakkelijk en snel uit, ik ben zo klaar met het aanbrengen. Hij voelt inderdaad lekker licht op de huid, en ondanks de matte finish voelt het niet droog. Ik vind het concealereffect ook duidelijk want de foundation is echt dekkend. Je kunt hem ook goed opbouwen door na de eerste ronde nog een beetje extra onder de ogen bijvoorbeeld aan te brengen. eigenlijk heb ik nu geen concealer meer nodig, afgezien van het feit dat je het gebied misschien wat wil oplichten met een lichte kleur concealer. Zo, met mijn zelfbruinerkleurtje, vind ik deze kleur mooi passen bij me.

Hier heb ik de, toch wat lichtere kleur concealer, over de foundation aangebracht. Hij is heel vloeibaar maar heeft wel een mooie dekking. Het geeft een opgefrist resultaat, en is overigens ook heel goed op te bouwen.

Hier heb ik een beetje bronzer, wat blush, wenkbrauwgel, mascara en lipstick aangebracht. Ik heb expres niet afgepoederd. Het effect is al vrij mat, en ik vermoed dat dit voor mijn droge huid mat genoeg is. Ik vind het effect heel erg mooi. Een fris, egaal, mat opgemaakt gezicht.

Houdbaarheid

Ik heb de foundation een paar dagen uitgeprobeerd. De eerste dag heb ik hem geprobeerd op een dag dat ik ook ging sporten. Ik heb expres mijn zweet niet afgeveegd aan de handdoek omdat ik wilde zien hoe de make-up eronder bleef haha. Commitment! De foundation blijft bij mij heel goed zitten. Na het zweten zit toch alles prima op zijn plek. Natuurlijk glans ik daarna wel wat rond mijn neus, maar nog steeds niet exessief.

Daarna probeerde ik hem op een normale dag, maar zonder af te poederen. Op deze poederloze dag ga ik iets glimmen rond mijn neus, wat ik bij alle foundations doe, ook al poeder ik daar wat af. Dat hij hetzelfde reageert als met een andere foundation die ik wel afpoeier is een goed teken. De concealer zit ook nog precies op z’n plek, iets droger dat wel. Daardoor lijken lijntjes iets benadrukt.

Een andere dag heb ik hem iets later aangebracht maar ben ik uit geweest, heb ik wel afgepoederd, en was ik laat thuis. Door het afpoederen is de concealer nu echt te droog geworden. De rest van de foundation ziet er prima uit, ondanks het dansen ben ik toch vrij mat nog en alles zit nog op de plek.

Wat goed is om te weten is dat mezelf compleet aangeleerd heb om niet aan mijn gezicht te zitten. Sjaals bind ik niet voor mijn gezicht en krabben doe ik door te kloppen op het plekje waar jeuk is. Hierdoor ben ik iemand waarbij make-up sowieso redelijk goed blijft zitten, omdat ik het niet verplaats en uitsmeer. Dat is goed om te weten voor je referentie, maar ook iets wat jij jezelf aan kan leren mocht je dat willen. Beauty commitment!

Ik ben enthousiast over de Clinique Beyond Perfecting Concealer, hij doet precies wat ik in een foundation zou zoeken. De concealer vind ik goed, maar is voor mij aan de droge kant. Bij elk jonger en/of minder droger huidje zal hij ook heel prettig zijn, dat weet ik zeker.

Dit artikel bevat gekregen producten

Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)