Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Drie manieren om blush aan te brengen

Blush is voor veel vrouwen een onmisbare stap in hun make-up routine. Maar, hoe breng jij het aan? Ik laat je vandaag drie verschillende manieren zien om blush aan te brengen.

Leestijd

Disclaimer: dit artikel is een heel stuk eerder geschreven dan de publicatiedatum in verband met mijn zwangerschapsverlof. Liefs, Emmy. 

Ik gebruik deze kwast van Real Techniques voor het aanbrengen van mijn blush, uit de rebel edge lijn. Het verschilt heel erg per persoon en per gezicht wat je fijn vindt om te gebruiken. Voor mensen met een kleiner gezicht, is deze wellicht al te groot. Probeer dus vooral uit wat voor jou werkt. Je wil precies kunnen werken, met een kwast die niet al te stug is. Blush moet je erop kunnen vegen, zonder druk uit te oefenen. Als ik nu een nieuwe kwast zou moeten kopen zou ik voor deze of deze gaan.

De blush die ik gebruik verschilt per dag. Ik zal bij de foto’s benoemen welke blush ik daar heb gebruikt.

Er zijn verschillende methodes om blush aan te brengen, en er zijn een aantal dingen goed om in acht te nemen met de belangrijkste hamvraag; wat wil je accentueren?
Ik neem je mee langs drie methodes waarbij je kan zien wat dit met mijn gezichtsvorm doet. Probeer ze zelf ook eens uit en kijk wat je het mooiste vindt staan!

Op dit moment is dit eigenlijk de meest ’trendy’ manier van het aanbrengen van blush. Vrij hoog. Waar we een aantal jaren geleden iets lager bleven, gaan we nu eigenlijk al óp het jukbeen zitten met de blush en brengen we highlighter heel hoog aan in het buitenste hoekje van je hoog en helemaal op het bovenste stukje van je jukbeen. Blush en highlighter overlappen elkaar. De blush trek ik ook iets richting mijn slaap. Dit geheel geeft een make-up look een jeugdig en fris resultaat.
Als je namelijk ouder wordt, verlies je volume. Dit verlies je ook op je slapen, dan krijg je daar een deukje. Door daar wat blush aan te brengen maskeer je dit in feite een beetje, helemaal als dit een glanzende blush is.
Wat een beetje vertekend op deze foto is dat ik ook bronzer draag, en dat de blush daar een beetje in overloopt. Op de foto lijkt het namelijk alsof ik het aan heb gebracht tot onder mijn jukbeen (althans, zo zie ik het nu) maar ik heb het eigenlijk echt alleen eróp aangebracht.
Hier draag ik de baked blush van Milani in nummer 5. Deze vind je hier. 

Hier heb ik alleen wat blush op het ‘appeltje’ van mijn wangen aangebracht. Een hele traditionele manier van aanbrengen die al zo oud is al de blush zelf haha. Het appeltje vind je als je breed glimlacht, deze wordt dan rond. Dit is een hele mooie natuurlijke manier van blush dragen, omdat dit vaak ook de plek is waar je bloost. Als je een wat smaller gezicht hebt, accentueer je op deze manier ook de ronding van je gezicht waarmee je dit dus iets ‘corrigeert’. Als je een heel bol/rond/vol gezicht hebt, zul je dit op deze manier alleen maar meer accentueren. Prima als je dat wilt, maar weet dat dit het resultaat is.
Wat heel belangrijk is bij deze methode is SUBTIEL AANBRENGEN. Anders krijg je snel een clown effect. Kies ook liever voor een wat natuurlijke blushkleur die goed bij je gelaat past en niet een hele fel roze of rode tint. Aai de blush er op, tik de kwast goed af, meer aanbrengen kan altijd nog!
Ik draag hier dezelfde blush als bij de vorige methode.

Hier draag ik de blush aan de zijkant van mijn gezicht, midden op het jukbeen. Ik haal het niet ver naar voren, en het appeltje blijft vrij van blush. Hiermee kun je een wat ronder gezicht, iets smaller laten lijken. Een heel smal gezicht zal hier nóg smaller van lijken, dus kies goed wat je wilt bereiken.
Let bij deze methode ook goed op dat je niet EN die zijkant pakt EN die appel. Dan bedek je namelijk een heel groot stuk van je gezicht met blush en dan accentueer je eigenlijk precies niks meer. Deze methode gebruik ik vaak als ik wat meer chique voor de dag wil komen. Het maakt namelijk ook iets minder jeugdig.
Ik draag hier ook de baked blush van Milani die ik bij het eerste voorbeeld linkte, maar dan in de kleur Dolce Pink 1.

Dit artikel bevat affiliate links

Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)