Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Gillette Venus Platinum Extra Smooth

Review: Venus Platinum Extra Smooth

Heb je er weleens bij stilgestaan dat scheermessen voor mannen altijd van die mooie, zware metalen handvatten hebben? Gillette Venus heeft nu een nieuw scheermes voor vrouwen uitgebracht, de Gillette Venus Platinum Extra Smooth, met – jawel – een metalen handvat. Waarom dat zo fijn is leg ik je uit. En: ik vertel je ook graag over mijn favoriete mesjes, de Comfort Glide.

Merk
Product
Waar
Gillette
Venus Platinum Extra Smooth
Drogist
17,99
prijs

Leestijd

Gillette Venus Platinum Extra Smooth

Gillette Venus Platinum Extra Smooth is het eerste en enige scheermes voor vrouwen met een metalen handvat. Ik had er nooit bij stilgestaan dat scheermessen voor ‘ons’ altijd van kunststof zijn en voor mannen meestal van metaal. Nu is er dus de Venus Platinum. Er zitten wat voordelen aan dat metalen handvat. Het scheert echt prettiger. Het handvat is wat zwaarder waardoor het makkelijker scheert, het mesje ligt beter in de hand en je kan de druk beter verdelen. Het geeft wat meer precisie. Nu klinkt het net alsof ik het over een boormachine heb, maar dat gewicht maakt echt een verschil als je je aan het scheren bent.  Het ziet het er supermooi uit. Het is ineens een mooi accessoire in je badkamer in plaats van een plastic mesje dat je liever weglegt.

Er zitten wat rubberen details op het handvat waardoor je hem makkelijker vasthoudt en waardoor het mesje niet uit je handen glipt tijdens het scheren. Het mesje dat erop zit heeft drie mesjes en scheert spiegelglad.

Op elk Venus handvat kan je alle navullingen van Venus Gillette klikken. Als je dus zelf een favoriet hebt, kan die er ook gewoon op. Dat komt goed uit, want zoals je misschien weet als je mij al langer volgt, is dat ik groot fan ben van de Gillette Venus Comfortglide. Door de jaren heen heb ik er weleens over geblogd. De naam is nu veranderd, maar het principe is nog steeds hetzelfde.

Comfort Glide

Het Comfort Glide mesje heeft twee moisture bars die fungeren als scheergel. Elke keer als je met het mesje over je huid gaat, komt er ook een laagje body butter vrij waardoor je nog makkelijker en gladder scheert. Er zijn drie varianten, waarvan de Olaz mijn favoriet is. De variant die ik nu heb, de Breeze, ruikt ook nog eens heerlijk. Het is een zoete, zachte, bloemige en poederige geur die tijdens het scheren mijn badkamer vult.

De moisture bars worden bij elk gebruik een beetje kleiner en na een paar weken houd je alleen het mesje over. Dat is geen probleem, dan kan je er nog steeds mee scheren, alleen heb je dan niet meer het voordeel van die bars.

Scheer wanneer jij dat wilt

Het is inmiddels weer zomer en daar komen natuurlijk ook weer blote benen en oksels bij kijken. Wat minder verhullende kleding, we gaan weer naar het strand of zwembad. Ik heb steeds meer geleerd te genieten, en dat hoeveel ik geniet of hoeveel lol ik heb niet meer af hoeft te hangen van hoe ik eruit zie. Het staat voor mij gewoon los van elkaar. Die gedachte helpt echt. Het lukt me niet altijd 100% om dit toe te passen, maar toch meestal wel. Terwijl ik vroeger niet eens naar het zwembad durfde in de zomer, uit onzekerheid.

De zomer is echt zo’n periode in het jaar waarin wij vrouwen worden geacht altijd spiegelglad en haarvrij te zijn. Weet je, ik vind dat echt onzin. Wat mij betreft scheer je gewoon wanneer jij dat wilt. Ik doe dat ook zo. Als ik er zin in heb, scheer ik mezelf en dan geniet ik ook wel echt van die gladde benen (die ik dan ook nog even extra insmeer met een fijne olie of butter). Maar er zijn ook genoeg momenten dat ik wel haartjes op mijn benen heb, of onder mijn oksels. Ik maak me daar niet druk om en ik denk dat jij dat ook niet moet doen. Al is dat natuurlijk best wel een proces. Houden van je lijf mét hier en daar wat haar is niet iets wat je in één dag leert, maar wat je wel kan leren als je ermee oefent. 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.