Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Hoe ik bijna elke dag mijn make-up doe

Ik laat je vandaag zien hoe ik de meeste dagen mijn make-up doe, en met welke producten. Simpel, maar wellicht meer dan de meeste mensen dragen. Bovendien laat ik je wat nieuwe producten zien in het proces! Kijk je mee?

Leestijd

Hier moeten we het mee doen vandaag. Best wat rode vlekjes, geen zelfbruiner teint. We got this.

Als ik make-up op doe hoort daar eigenlijk altijd foundation en concealer bij. Er zijn dagen dat ik misschien heel snel alleen wat concealer dep, maar meestal is het wel de routine die ik nu laat zien. Er zijn ook zeker dagen dat ik niks draag, maar dan draag ik ook gewoon echt niks.

De foundation die ik gebruik is nog altijd de fluid foundation van La Roche Posay in nummer 11 en nummer 13. Ik meng deze zoals ik het nodig heb op die dag. De reden dat ik geen vaste kleur heb ik dat is zelfbruiner gebruik, en deze de hele week door varieert in kleur. Als je hem net aanbrengt is hij op zijn donkerst, en daarna vervaagt hij elke dag iets meer. Vandaag ga ik gewoon vol voor nummer 11 omdat ik vrij bleek ben nu.

De concealer die ik gebruik is Makeup Revolution Conceal & Define in C2. Deze is wel heel licht als ik bruiner ben, maar dan gebruik ik hem iets dunner.

Beide breng ik aan met een vochtige Miracle Sponge van Real Techniques. De foundation met de platte kant en de concealer met het puntje.

Dit poeder ik even af. Ik ben voor een ander artikel de Anastasia loose setting powder en de Essence all about matt! poeder aan het vergelijken. Vandaag gebruik ik de Anastasia translucent loose setting powder.

Ik doe dit vooral rond mijn neus, het midden van mijn voorhoofd en mijn kin. Hier ga ik glimmen, maar ik vind een beetje glim alsnog mooier dan een compleet gematteerd hoofd. Ik gebruik dus altijd maar een beetje.

Deze kreeg ik van een een vriendin van een vriendin. Zij is beauty editor bij een magazine in Parijs en verdeeld alles en dat bereikt dus zelfs mij nog haha. Dit is mijn favoriete bronzer; Hoola van Benefit maar dan de Glow variant. Ik was er super benieuwd naar!

Ook deze kreeg ik van haar en het leek me een prachtige zomer combinatie. Het is moeilijk vast te leggen op de foto, omdat de glans zo subtiel is bij beide producten. Straks zie je een full face maar je ziet op de foto niet het verschil tussen de normale Hoola of de Hoola Glow. In het echt wel, maar wel heel subtiel. Ik vind het wel echt heel mooi want ik gebruik Hoola vooral als bronzer en niet als shaper. Dan valt een product met glans namelijk gelijk af. Wat wel zo is, is dat een product met glans altijd iets meer make-upperig oogt als je bijvoorbeeld in de zon staat. Een mat product gaat vaak iets beter op in de huidstructuur en lijkt daarmee iets natuurlijker. Ik vind het bij Hoola wel meevallen maar ik moet het nog even goed in het volle zonlicht bekijken. We hebben helaas een paar treurige regendagen terwijl ik dit artikel maak.

Dan mijn wenkbrauwen. Ik begin met het invullen van het ‘staartje’ want daar heb ik een wat minder volle wenkbrauw. Daardoor lijkt hij korter dan hij is omdat de voorkant zo vol is. Ik gebruik hiervoor de Benefit Pricisely, My Brow Pencil in 3.5 medium brown. Je zou denken dat ik een donkerder kleur pak met mijn wenkbrauwen maar ik vind het juist mooier dit zachter te houden zodat je niet zozeer het product ziet maar alleen een schaduw aan kleur. Dat is voldoende.

Daarna kam ik met Anastasia Brow Freeze al mijn haartjes omhoog.

Daarna pak ik nog wat Hoola Glow op een pencil brush voor onder mijn ogen en een fluffy blending brush voor op mijn bewegend ooglid. Een beetje bronzer rond de ogen doet wonderen voor je oogopslag, en het is zo gebeurt.

Daarna wat mascara, altijd twee laagjes. Ik gebruik al jaren de Catrice Allround mascara en ik kan niks vinden wat ik net zo fijn vind.

Ook gebruik ik een lipproduct dat ik voor het eerst draag, ook van diezelfde vriendin gekregen. Echt ge-wel-dig. Het is de Revlon Ultra HD Vinyl lip polish en man wat is dit goed! Het is een gloss, maar dekt als een lipstick. De glans is heel mooi subtiel en niet als zo’n plaklaag maar echt als een hele glanzende balsem. Hij voelt echter wel stroever op de lippen maar niet vervelend. Het weerhoudt je er juist van met je lippen over elkaar te gaan waardoor hij nóg beter blijft zitten. Hij bleef echt een paar uur onverstoord zitten en de kleur trekt iets in waardoor je niet met bleke lippen overblijft. Dit is de kleur 925 Birthday Suit. De kleuren Act Natural en Power Up lijken me ook heel erg mooi dus ik ga even een winkel zoeken om deze in het echt te proberen en eventueel mee te nemen.

Daarna ga ik nog even met een Essence wenkbrauwgelletje (Make Me Brow in de donkerste kleur) door mijn wenkbrauwen omdat het product altijd wat witter opdroog bij mijn donkere haartjes en op deze manier neutraliseer ik dat. Ook moet ik met een wattenstaafje even wat mascarafoutjes weghalen. Het beste is om te wachten tot de mascara is opgedroogd, dan veeg je het zo weg.

Het eindresultaat met twee verschillende lichtinvallen. De laatste foto is voor mijn make-up spiegel en die heeft een wat witter licht waardoor alles qua kleur koeler en bleker wordt op de foto. De eerste is in natuurlijk daglicht, maar wel op een druilerige dag dus.

Dit lijkt allemaal heel veel wat ik nu net heb laten zien, maar dit kost me 15 minuten maximaal. Meer besteed ik ook niet aan make-up doordeweeks, ik pak alleen uit bij gelegenheden. Dan gebruik ik een primer, maak ik er een oogschaduwlook van, wellicht eyeliner, wie weet haha.
Wat ik nog wel eens extra skip op dit soort dagen zijn de poeder, de bronzer op mijn oogleden en soms draag ik alleen een lipbalm in plaats van echt een lipstick.

Ik hoop dat je het leuk vond om te zien!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)