Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Mijn huidverzorgingsroutine voorjaar 2020

Het is alweer een poos geleden dat ik deelde wat voor gezichtsverzorgingsproducten ik gebruik. Omdat ik weet dat velen van jullie dit leuk vinden om te lezen, tadaaaa. Vandaag deel ik welke producten ik elke dag gebruik om mijn gezicht te verzorgen. Er zitten twee producten bij die ik al zes jaar lang gebruik, wow.

Leestijd

Foto: Tessa de Vries

De laatste periode gaat het heel goed met mijn huid. Niet dat ik ooit echt veel problemen heb gehad, maar ik heb wel periodes van meer onzuiverheden of juist een hele droge huid met schilfertjes gehad. Het lijkt alsof ik nu een routine heb gevonden die precies goed is voor mijn huid. Het enige wat ik realiseerde toen ik dit artikel schreef, is dat ik LUSH Ultrabland heel erg mis in mijn routine, haha! Dus die heb ik zojuist meteen even besteld, want dat wil ik weer gaan gebruiken.

Dagelijkse verzorging

Eerst deel ik de producten met die ik echt elke dag gebruik.

Garnier Micellair Water

Zo leuk, van die producten die je al jaren gebruikt en die maar niet verdwijnen uit je routine. Ik gebruik Garnier Micellair water om mijn make-up te verwijderen. Al zes jaar geleden schreef ik hier een review over en nog steeds blijf ik deze kopen. Het is een zachte, maar effectieve reiniger die moeiteloos make-up verwijdert, en ook totaal niet duur is (€6,79 voor 400ml).

Op dit moment gebruik ik geen andere reinigers. Ik heb periodes dat ik van die reinigingsbalsems gebruik, zoals LUSH Ultrabland. Nu ik dit schrijf, mis ik het ineens! Ik ga dus weer even een potje bestellen zodat ik die weer kan gebruiken. Ik vind het op dagen dat ik geen make-up draag fijn om dan alleen een watje met micellair water te gebruiken, op dagen dat ik wel make-up draag, een reinigingsbalsem. Dus dat ga ik weer doen.

Kiehl's Calendula Herbal Extract Alcohol-Free Toner

Als tweede en laatste stap in mijn reinigingsroutine gebruik ik de Kiehl’s Calendula Herbal Exract Alcohol-Free Toner. Hiermee verwijder ik de laatste restjes make-up of viezigheid. Deze is wat duurder, €38,50 voor 250ml, maar ik doe er al maanden mee en hij is nog maar voor 1/3e op. Ik vind hem erg fijn werken: heel zacht voor mijn huid en ik heb ook het idee dat ik minder onzuiverheden heb sinds ik deze toner gebruik.

Biodermal Renewing Face Oil

Laatst schreef ik al een uitgebreide review over de Biodermal Renewing Face Oil. Nog steeds ben ik fan van deze olie en ik gebruik hem elke dag. Nu het beter weer wordt en de zon meer gaat schijnen, gebruik ik overdag een SPF en breng ik deze olie alleen ’s avonds aan. Ik ben er nog net zo enthousiast over als toen ik de review schreef: wat een heerlijke olie. Ook handig als ik op reis ben, ik doe ook een paar druppels in de punten van mijn haar.

Lancaster Sun Control SPF30

Deze Lancaster Sun Control crème gebruik ik ook al een jaar of zes. Ik schreef er toen ook een review over, en zei destijds:

De crème is niet dik, maar ook zeker niet dun, het zit er precies tussenin. Het smeert prettig uit, plakt niet en het laat ook geen witte waas achter. Het voelt een tikje stroef aan, maar dat is niet vervelend. De geur is heerlijk, het heeft de typische Lancaster geur, heel zonnig. Alweer even geleden reviewde ik een SPF voor mijn gezicht die dubbel zo duur is als deze van Lancaster en ik moet zeggen dat deze Uniform Tan Cream me heeft verrast. Niet alleen in de volle zon als ‘zonnebrandproduct’, maar ook (of juist!) als dagverzorging vind ik deze crème heel prettig. Voelt prettig aan en is voor mijn gevoel echt voedend genoeg. Soms is een zonproduct erg stroef en maakt mijn huid trekkerig, de Lancaster Sun Control Uniform Tan Cream for Face SPF30 en SPf 50+ is voor mij genoeg qua verzorging.

Dit is nog steeds zo. En die verpakking is ideaal en hygiënisch, ik ben fan van het pompje. Je kan zo’n crème natuurlijk echt als ‘zonnebrand’ gebruiken voor op vakantie op het strand, maar als dagelijkse verzorging vind ik hem vooral heel erg fijn omdat ‘ie lekker verzorgend werkt én goed beschermt.
Nu ik het opzoek, lijkt deze uit de handel te zijn. Ik had een voorraadje, vandaar dat ik er nu pas achter kom. Nooo.

Lancaster Sun Perfect Infinite Glow Illuminating Cream SPF30

Gelukkig heeft Lancaster nog veel meer heel fijne zonverzorging. Vergelijkbare producten van Lancaster die ik graag dagelijks voor mijn gezicht gebruik zijn de Sun Beauty Sublime Tan SPF30 en de Sun Perfect Illuminating Cream SPF30. Die laatste ga ik gebruiken als dit laatste flesje Sun Control op is.

Af en toe verzorging

Paula's Choice Resist Anti-Aging 10% AHA Exfoliant

Vorig jaar ben ik begonnen met het af en toe gebruiken van deze exfoliant van Paula’s Choice. Je kent vast wel een scrub, waarmee je met kleine schurende deeltjes dode huidcellen verwijdert. Een exfoliant als deze verwijdert dode huidcellen doormiddel van verschillende soorten zuren. In deze zit 10% Alpha Hydroxy Acid, wat in dit product een mix is van glycol-, melk-, appel- en wijnsteenzuur) en 0,5% kalmerende Beta Hydroxy Acid.

Ik gebruik deze exfoliant soms een week of twee elke dag als ‘kuurtje’. Ik doe dit ’s avonds voor ik ga slapen en de dag erna gebruik ik dan altijd een SPF, wat ik nu sowieso dagelijks doe. Het is met dit soort producten altijd heel belangrijk je huid goed te beschermen tegen de zon, dus ik gebruik het ook niet middenin de zomer, alleen in de maanden eromheen. Na het aanbrengen gebruik ik mijn Biodermal olie.

Ik merk dat mijn huid gladder wordt als ik de Paula’s Choice Resist Anti-Aging 10% AHA Exfoliant gebruik, mijn huid straalt meer en voelt zachter aan.

Dit artikel bevat gekregen producten. Alleen het Garnier Micellair Water heb ik zelf gekocht.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.