Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Mijn LUSH skincare favorieten

Als het op huidverzorging aankomt, probeer ik regelmatig wat nieuws. Ongeveer elke paar maanden gebruik ik weer wat anders, soms houd iets het een halfjaar vol in mijn  kastje. Echter zijn er van die producten die een soort basis vormen, die altijd terugkomen. Bij mij zijn dat drie producten van LUSH: Ultrabland, Breath of Fresh Air en Full of Grace.

Leestijd

Combi Ultrabland, Breath of Fresh Air & Full of Grace

Sinds ongeveer anderhalve maand gebruik ik weer volop mijn ‘gouden trio’ die bestaat uit LUSH Ultrabland reiniger, Breath of Fresh Air toner en Full of Grace Serum. Daarvoor gebruikte ik vanalles door elkaar en ik had weer even behoefte aan ‘vastigheid’, soort van terug naar de basis, naar die drie producten die ik door de jaren heen zoveel met plezier gebruikt heb.

Wat ik zo prettig vind aan de combinatie van deze drie producten is dat ze natuurlijk zijn, enorm zacht zijn voor mijn huid en voor mijn gevoel echt heel goed verzorgen. Mijn huid is rustiger, soepeler, zachter en gehydrateerder als ik dit gebruik. Daarnaast vind ik de prijs/kwaliteitverhouding van LUSH, en hun skincare in het algemeen, heel goed. Ultrabland is €18,95 voor 100 gram, ik doe daar ongeveer drie maanden mee, denk ik. Breath of Fresh Air is voor een grote fles van 250ml €13,94 en daar doe ik ongeveer vier maanden mee. Mijn Full of Grace Serum Bar kost €14,95 en ook die gebruik ik ongeveer drie, vier maanden. Dit is op dit moment ook alles wat ik gebruik op mijn gezicht qua verzorging.

Over alle drie de producten heb ik al eerder een uitgebreide review geschreven, je kan ze hier lezen:

Omdat ik de producten zó fijn vind, wil ik ze vandaag nog een keer extra in het zonnetje zetten. Ook omdat ik de drie producten samen zo’n goede combinatie zijn.

LUSH Ultrabland

Mijn eerste stap, zowel ’s ochtends als ’s avonds, is mijn gezicht reinigen met Ultrabland. ’s Ochtends doe ik dit onder de douche, ik neem een heel klein beetje (een erwtje) van de balsem en dat masseer ik in over mijn hele gezicht. Met een washandje of uitwasbaar wattenschijfje verwijder ik dit. Over die wattenschijfjes trouwens later meer, ik ben ze op het moment van schrijven net een tijdje aan het testen.

’s Avonds gebruik ik Ultrabland ook, meestal heb ik dan make-up op. Het fijne van Ultrabland is dat het de meest hardnekkige make-up verwijdert zonder agressief, uitdrogend of irriterend te zijn. Doordat het zo’n fijne mix van verzorgende oliën en boters is, is het juist heel zacht. Maar wel effectief! Ik masseer het in over mijn hele gezicht én ogen en verwijder het vervolgens met een washandje of uitwasbaar wattenschijfje.

In het begin, toen ik het in 2015 voor het eerst gebruikte, moest ik een beetje wennen aan de geur. Ultrabland heeft een iets poederachtige, soms muffe geur, maar inmiddels stoor ik me daar niet meer aan.

LUSH Breath of Fresh Air

De tweede stap is de toner, Breath of Fresh Air. BoFA is een mix van zeewater, bronwater, zeewier, rozenwater en andere verzorgende dingen. Dit spray ik ’s ochtends en ’s avonds na het gebruik van Ultrabland op een (uitwasbaar) wattenschijfje en ik haal dit over mijn hele gezicht. Op deze manier verwijder ik de laatste vettigheid van de reiniger én ook de laatste viezigheid van mijn gezicht.

Mijn huid voelt altijd heel fris na het gebruik van Breath of Fresh Air en op geen enkele manier trekkerig of droog, er zit dan ook geen alcohol in deze toner.

LUSH Full of Grace

Full of Grace is echt een leuk product: een serum in vaste vorm. Je kent de LUSH massagebars misschien wel, en Full of Grace is zo’n massagebar, maar dan voor je gezicht. Voor je gebruik warm je hem een beetje op tussen je handen waardoor hij een beetje smelt. Zo komt er olie af en dat kan je op je huid inmasseren. Je hebt maar een klein beetje nodig, het is heel geconcentreerd, en mijn huid neemt het snel op. Ik gebruik het niet als ik me daarna meteen opmaak: het is geen hele goede basis voor make-up omdat het wat vettig is, maar als ik eerst ga ontbijten en met Kees ga lopen is het goed ingetrokken en dan kan ik me prima opmaken. Full of Grace zit vol goeds: murumuruboter, kalamijnpoeder, capuacuboter, rozenblaadjesinfulie, amandelolie, portobellopaddenstoelen, kamille-olie… En: het is geen vloeistof, dus het is ook handig voor op reis.

Nu ik dit trio weer elke dag gebruik, word ik er zo blij van dat ik het gewoon móest delen. Als je nog op zoek bent naar fijne huidverzorging die geschikt is voor de meest gevoelige en droge huid, dan kan ik je deze combinatie van harte aanraden. Ik word altijd heel blij van LUSH, je merkt het wel 🙂

 

Structuurjunkie

Ik heb deze producten zelf gekocht.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.