Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Na acht jaar weer kunstnagels

Acht jaar geleden was ik helemaal in de gloria en dat deelde ik in een blogpost: ik had kunstnagels! Ik weet nog zo goed hoe graag ik dat wilde, als klein meisje was ik er al helemaal weg van. Een paar maanden heb ik ze gedragen en daarna ben ik er weer mee gestopt, en nu heb ik heel spontaan weer (even?) kunstnagels. Ik ben er zo blij mee!

Leestijd

Ik ben weer net dat blije twintigjarige meisje die iedereen haar mooie nagels wil laten zien. Als ik nu terugkijk naar de foto’s van toen vind ik ze eigenlijk helemaal niet zo heel mooi, de vorm en de lengte niet, en mijn nagelriemen werden elke keer totaal geruïneerd. Anyway, daarna heb ik altijd alleen mijn natuurlijke nagels gehad, weleens met gelnagellak, maar nooit meer met tips en acryl of gel. Vlak voor ik naar Curacao ging, besloot ik weer eens een afspraak te maken bij een nagelsalon. De laatste keer dat ik naar een nagelsalon ging is echt jaren geleden, ook eens voor een vakantie of een event. Ik lak mijn nagels altijd zelf en geef mezelf soms een manicure en pedicure. Nu had ik echt weer zin om eens naar de salon te gaan voor mooie gelnagellak en voor mooi verzorgde handen en voeten.

Vlak voor mijn afspraak zat ik op de Instagram van ‘mijn’ salon te kijken en daar zag ik al die mooie lange nagels. Hmm, misschien wil ik dat ook wel weer eens… Toen ik ging zitten voor de behandeling vroeg mijn styliste of ik wat langere nagels wilde. Toen bleek dat ze daar wel tijd voor had, besloot ik er gewoon voor te gaan. Het is toch niks permanents, als ik er na een paar weken klaar mee ben, laat ik ze gewoon verwijderen. Binnen een uur zaten ze erop, prachtig nude gelakt en heel secuur aangebracht, precies in de vorm en lengte die ik wilde.

Helemaal blij met mijn mooie nagels!

Nu ben ik dus niks meer waard: ik zit de hele dag tevreden naar mijn mooie nagels te staren en ben er helemaal gelukkig mee. Je kan het meisje wel uit de beautyblog halen, maar de beautyblog niet uit het meisje… Ik kan simpelweg zo blij worden van dit soort dingen. Het ziet er zo verzorgd en mooi uit! En nu denk ik steeds: hoezo heb ik dit niet eerder gedaan? Na vier weken was het nog steeds prachtig, alles zat er nog perfect op, je hebt natuurlijk alleen de uitgroei waar je niet omheen kan. Inmiddels ben ik voor de tweede keer geweest om ze ‘bij te vullen’ en nu ben ik voor een andere kleur gegaan voor de feestdagen. Ik weet niet of ik dit nu ‘voor altijd’ blijf doen, maar voor nu vind ik het in ieder geval heel erg fijn en mooi.

Mijn voeten heb ik de eerste keer trouwens ook laten doen, een goede pedicure zodat alles er weer mooi verzorgd uitziet, en mijn nagels ‘alleen’ met gelnagellak. Heerlijk toch, als je soms even zo kan genieten van dit soort dingen, en als voor een uurtje het grootste probleem in je leven is welke kleur nagellak je moet kiezen?

Ik ben naar Queen Nails gegaan in Zwolle, een hele fijne rustige salon die niet duur is. Volgens mij betaalde ik €55 voor de nagels inclusief gelnagellak en €45 voor spa pedicure +gelnagellak. Ik heb alles gewoon zelf betaald.

Op Instagram kreeg ik veel vragen over of dit slecht is voor je eigen nagels. Dat hangt er helemaal vanaf: als je het laat doen door een goede stylist die voorzichtig is met jouw nagels, is het in principe niet slecht voor je natuurlijke nagels. Als ze de nagels er voorzichtig afhaalt en je nagelbed niet beschadigt, worden je nagels niet dunner of zwakker. Het hangt er ook vanaf in hoeverre de stylist je nageloppervlak opruwt voor ze de gel of acryl aanbrengt, mijn stylist doet dit helemaal niet en dus worden mijn eigen nagels ook niet dunner. Het is ook erg belangrijk dat je zelf niet aan je nagels gaat trekken, ze zelf verwijderen is ook echt geen optie, laat dat altijd door een professional doen. 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.