Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Nieuw: Garnier Micellaire Reinigingsgel

Review: Micellaire Reinigingsgel

Ik houd erg van het Garnier Micellair Reinigingswater om make-up te verwijderen. Nieuw is Garnier Micellaire Reinigingsgel. Een reinigingsgel waarin de micellaire technologie gebruikt wordt om makkelijk make-up van ogen, lippen en gezicht te verwijderen. Ik heb het getest!

Merk
Product
Waar
Garnier
Micellaire Reinigingsgel
Drogisterij
5,49
Koop dit product

Leestijd

Advertorial

Garnier Micellaire Reinigingsgel - eerste indruk & info

Ik heb door de jaren heen meerdere keren geschreven over het Micellair Reinigingswater van Garnier. Ik ben er nog steeds gek op: het verwijdert op een zachte en makkelijke manier make-up en andere viezigheid, zowel van mijn gezicht, lippen als ogen. Micellen zijn actief reinigende bestanddelen afkomstig uit de farmaceutische industrie. Ze trekken onzuiverheden, vuil en make-up op de huid aan als een soort magneet waardoor dit snel en makkelijk verwijderd kan worden zonder te wrijven.

Nieuw is nu de Garnier Micellaire Reinigingsgel. Dit is een product dat je kan vergelijken met een facewash: je brengt het met je handen aan op een vochtig gezicht, je laat het wat schuimen met water en masseert het zachtjes in cirkelvormige bewegingen aan op het hele gezicht. Je kan ook je ogen en lippen meenemen. Daarna spoel je het af met water. Het resultaat: een schone huid, schone ogen, schone lippen, zonder boenen.

De verpakking ziet er praktisch uit: de gel zit in een pompje en dat doseert makkelijk en het werkt hygiënisch.

Dit zijn de ingrediënten. Links zie je de variant voor de gevoelige & gemengde huid, rechts die voor de gevoelige huid. Ik vind het meteen jammer dat er SLES inzit: dit is een uitdrogend ingrediënt. Het zit zowel in de normale variant als in die voor de gevoelige huid. Daar ben ik altijd wat kritisch op zoals je weet. In mijn review vertel ik over wat het wel of niet doet met mijn huid.

In beide varianten zit geen parfum, geen parabenen en geen minerale olie. Wel zit er druivenwater in.

Garnier Micellaire Reinigingsgel - review

De afgelopen weken ben ik beide varianten van de Garnier Micellaire Reinigingsgel gaan gebruiken. Ik moet erbij zeggen dat ik nooit echt facewash (een schuimende reiniger) gebruik, meestal ga ik voor een reiniger met oliën en boters of voor micellair water. Voor mij was het dus weer eventjes wennen! Al gebruik ik wel regelmatig een facewash-achtig product waar ook een scrub in zit onder de douche – onder de douche vind ik het prettig om mijn gezicht te ‘wassen’.

Ik merk dus dat ik het vooral een fijn product vind om onder de douche te gebruiken: het is echt een product waar je je gezicht mee ‘wast’ en dat past voor mij heel goed bij mijn doucheritueel. Wat ik prettig vind is dat ik de gel op mijn hele gezicht kan gebruiken, ook op mijn ogen. Dat voelt in het begin een beetje gek (schuim in mijn ogen?!), maar het werkt prima! Het is verrassend hoe snel, makkelijk en moeiteloos de Micellaire Reinigingsgel make-up en andere viezigheid verwijdert. De gel ruikt nergens naar – er zit dan ook geen parfum in.

Na het afdrogen voelt mijn huid wel een tikje droog aan, wat ik meestal heb als ik een facewash gebruik. Ik ben gewend om oliereinigers te gebruiken, dus dit is natuurlijk helemaal wat anders. Als je een hele gevoelige of droge huid hebt, zou ik wel even opletten met SLES.

Garnier Micellaire Reinigingsgel - conclusie

Voor mij is de Garnier Micellaire Reinigingsgel een product dat ik onder de douche gebruik. Het is heerlijk snel en makkelijk en doet wat het belooft. De verpakking is ook praktisch en hygiënisch, het is zuinig in gebruik én het is ook nog eens heel betaalbaar. De reinigingsgel krijgt van mij vier sterren omdat ik hem echt helemaal top zou vinden als er geen SLES in zou zitten.

Als jij graag facewash-achtige producten gebruikt om je make-up te verwijderen, dan is de Garnier Micellaire Reinigingsgel een aanrader om eens te proberen!

Advertisement


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.