Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Battle: Batiste VS Andrelon droogshampoo’s

Review: Droogshampoo

Batiste stak de bekende droogshampoo’s in een nieuw jasje, en Andrelon kwam met 2 nieuwe varianten droogshampoo. Ik laat je graag zien welke Batiste droogshampoo ik het fijnst vind, en ik test voor het eerst de Andrelon droogshampoo’s. Wat zal ik daar van vinden?

Merk
Product
Waar
Batiste & Andrelon
Droogshampoo
De meeste drogisterijen
4,79 - 5,99

Leestijd

Batiste Tropical & Extra Volume

Ik begin met Batiste. Sinds ik ooit als lezeres op misslipgloss.nl zag dat Cynthia deze heel erg fijn vond ben ik ze gaan gebruiken, en ik ben er eigenlijk nooit meer mee opgehouden. Mijn haar wordt niet snel vet, dus echt om het wassen uit te stellen gebruik ik ze bijna nooit. Ik gebruik het écht om volume te creëren. Ook als ik mijn haar net heb gewassen!

Ik kreeg deze producten opgestuurd omdat ze in een nieuw jasje werden gestoken, niet omdat de producten nieuw zijn. Wat wel toevallig is, is dat ze net mijn twee lievelingsvarianten hebben opgestuurd en ik dus vandaag met jullie kan delen welke dat zijn en waarom.

Als ik mijn haar net heb gewassen, spritz ik daar altijd Batiste Extra Volume in. Voorheen heette deze XXL Volume. Deze bevat net wat meer volume poeder en dit maakt de aanzet van het haar stugger. Hierdoor krijg je echt een mega mooi volume en is het niet zo slap en glad na het wassen. Het geeft altijd wel iets een waasje maar als ik goed met mijn vingers door mijn haar ga is dat snel verdwenen. Je moet wel tegen het gevoel kunnen dat je haaraanzet niet glad aanvoelt en je vingers er misschien niet zo gemakkelijk doorheen glijden. Je kunt niet alles hebben natuurlijk.

Als ik in de dagen erna mijn haar weer los wil dragen, fris ik het wat op met een van de normale Batiste droogshampoo’s. En daarbij is Tropical mijn favoriet! Het ruikt zoetig en naar kokos. Heerlijk!

De tropical variant kost €4,79 en voor de Extra Volume variant betaal je €5,89. Batiste is te koop bij vrijwel alle drogisterijen.

Andrelon Beachy Texture & Big Volume droogshampoo

Ik had nog niet eerder een droogshampoo van Andrelon getest dus ik was erg benieuwd. Deze twee horen bij de Pink Styling Collectie. Beide hebben ze hetzelfde parfum, een fris zoetige geur wat een beetje naar een haarlakgeur neigt. Maar wel lekker!

Ik was het nieuwsgierigst naar de Beachy Texture variant omdat ik dan denk dat ik eruit zal zien als een Victoria’s Secret model in een strandshoot. Ain’t gonna happen natuurlijk maar goed, dat beeld heb je dan toch. Een beetje zo’n zelfde effect als wanneer ik een H&M bikini koop. Ook al staat dat nergens, je denkt dan toch dat je het lijf van het model erbij krijgt. Als je hem dan thuis aantrekt kom je toch van gruwelijk koude kermis thuis.

Wat me gelijk opviel, is dat er geen waasje is. Het is transparant en dat is denk ik voor veel mensen een plus. De volgende gedachte maakt gelijk de vergelijking met haarlak maar dat plakkerige heeft het ook niet dus daar hoef je niet bang voor te zijn. Volgens de verpakking moet je het 2 minuten in laten trekken en dat doe ik dan ook braaf. Het product geeft een beetje volume en mijn haar ziet er fris uit. Ik merk echter geen verschil tussen de twee verschillende varianten. Beide doen naar mij gevoel hetzelfde. Als ik mijn haar los draag, dan mis ik toch een beetje dat va-va-voom volume gevoel wat ik bij de Extreme Volume van Batiste wel krijg, maar als ik mijn haar vast wil dragen merk ik dat je deze droogshampoo daar goed voor kunt gebruiken. Na het intrekken kun je plukjes ligt touperen en vervolgens een slordige staart maken bijvoorbeeld. Dan geeft dat net wat meer hold.

Allebei de varianten kosten €5,99.

Wat doet droogshampoo en hoe gebruik je het?

Droogshampoo neemt het vet bij de haaraanzet op, waardoor je haar er minder vet uitziet en je het wassen kunt uitstellen. Droogshampoo is wat dat betreft een oud product, maar de laatste jaren richten de bedrijven zich ook meer op de tekstuur en het volume wat droogshampoo als zeer positieve bijwerking heeft. Hierdoor ben ik het ook gaan gebruiken, en ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat ik het niet zou gebruiken voor een beetje volume.

Je gebruikt het door de fles goed te schudden, je haar in een scheiding te verdelen, en vervolgens van 20 tot 30 cm afstand het product op die scheiding te spuiten. Je kunt het in de richting van de scheiding spuiten, maar je kunt ook zigzaggend over de scheiding heen gaan waardoor een wat groter gebied bedekt wordt met product. Hierdoor creëer je nog wat meer stugheid en dit werkt voor mij het beste om een lekker slordig volumineus kapsel te rocken. Daarna pak je een volgende scheiding enzovoort. Andrelon adviseert om het product even in te laten trekken, en sommige merken benoemen heel duidelijk dat je het uit moet borstelen. Voor mij werkt het het beste om het inderdaad even in te laten trekken, en daarna met mijn vingers mijn hoofd huid te masseren.

Het resultaat is bij alle droogshampoo’s in het begin hetzelfde, maar alleen bij de Extreme Volume van Batiste blijft het ook zo volumineus als op de tweede foto. Vervolgens kan ik het in dagen daarna wel bijhouden met een minder intense variant. Als je dit ziet, dan snap je dat ik lang blijf hangen bij foto 1. Lellek!  I need droogshampoo in my life! Gelukkig bestaan ze dus in overvloed, én zijn dit allemaal budgetproof opties!

Wat is jouw favoriet?


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)