Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Rood herfsthaar met Goldwell Elumen

Ik had weer eens zin in wat anders met mijn haar en ik ging laatst van vrij licht koper weer naar lekker dieprood voor de herfst! Ik laat je graag voor- en na foto’s zien en ik wil je meer vertellen over Goldwell Elumen.

Leestijd

Klaar voor de herfst met Goldwell Elumen

De herfst is alweer even aangebroken en ik had weer zin in wat anders met mijn haarkleur. Zoals je weet ben ik gek op mijn rode haar en ik ben altijd wel weer op zoek naar een subtiele verandering of twist in de kleur. Mijn haar was aardig licht geworden in de zon en het was ook alweer helemaal koper. Als ik het koper heb, wil ik het altijd rood, en als het rood is, wil ik het altijd koper, dus je kan wel raden wat ik nu graag wilde.

Al jaren heb ik ervaring met Goldwell Elumen, mijn vorige kapper gebruikte het meestal als ik mijn haar weer fel koper wilde, en mijn huidige kapper gebruikt het ook regelmatig in de lengtes van mijn haar. Elumen staat bekend om de fantastische glans die het geeft aan je haar en om de mooie kleuren die je ermee in je haar kan krijgen. Nu houd ik heel erg van dat felle en opvallende, maar je kan ook heel goed wat meer naturelle tinten bereiken hiermee.

Rood moest het dus worden! Ik word altijd meteen blij van die felle kleurtjes. Wat ik persoonlijk ook zo prettig vind aan Elumen is dat het zo lekker ruikt. Er zit dan ook geen peroxide of ammoniak in wat je haar kan beschadigen en wat meestal voor de heftige geur zorgt bij haarverf.

Klaar voor het resultaat?

Het resultaat

Rood it is! We hebben gekozen voor een combinatie van felrood met wat dieper rood, waardoor het net lijkt of ik highlights heb. Doordat mijn haar in de lengtes al lichter was, zijn de lengtes nu ook feller en dat vind ik prachtig.

Q&A over haar verven

Op Instagram kreeg ik een aantal vragen, sowieso zijn dit vragen die ik regelmatig krijg over mijn haar en het verven van mijn haar. Hieronder de antwoorden!

Ik ben allergisch voor verf en spoeling, kan ik wel tegen Elumen?

In veel gevallen is PPD/PPT de boosdoener voor allergische reacties. Elumen is vrij van deze stoffen en zal hierdoor geen probleem geven, echter het is altijd raadzaam eerst een gevoeligheidstest uit te voeren wanneer je ooit een reactie op haarkleurproducten hebt ervaren.

Hoe houd je je kleur mooi? Gebruik je speciale verzorging?

Ja, Goldwell heeft hier een speciale lijn voor die aansluit op de Elumen kleuring. Sowieso is het een goed idee om shampoo en verzorging te gebruiken die speciaal voor geverfd haar zijn, deze zijn vaak zachter en verzorgender. Verder was ik het zo min mogelijk (een keer in de zeven tot tien dagen) en verzorg ik het af en toe extra met een masker en serums. Kleur blijft bij mij altijd wel lang mooi omdat ik het zo weinig was, maar ik heb de ervaring dat Elumen het qua houdbaarheid beter doet dan andere haarkleuringen.

Hoe vaak kleur jij je haar?

Meestal één keer in de zes weken.

Is dit kleur, spoeling of semi permanent? Dat laatste heb ik altijd waardoor je minder harde uitgroei hebt.

Elumen is mild als een spoeling maar heeft de houdbaarheid van een verf waardoor het een zichtbare uitgroei kan geven, afhankelijk van de gekozen kleur.

Nog een trucje om geen uitgroei te hebben: zorg dat je aanzetkleur (dus de kleur die wordt geverfd bij je hoofdhuid) heel dicht bij je eigen haarkleur zit. Ik laat mijn haar al jaren zo verven en ook na zes of acht weken zie je dan geen uitgroei.

Ik heb met verven dat mijn haar zo pluizig wordt, heb jij dit ook? Hoe voorkom je dat?

Met Elumen heb ik dat nooit omdat het juist zo verzorgend is en mijn haar extra glans geeft. Maar ik heb het wel eens als ik mijn haar ook laat oplichten met blondering. Dan verzorg ik de lengtes extra met olie en/of serum, en besteed ik er extra aandacht aan met een goed masker na het wassen.

Wat is je eigen haarkleur?

Medium bruin, je kan het zien op de voor foto’s hierboven. Mijn ‘uitgroei’ is mijn eigen haarkleur.

Welke kleurnummers gebruik je?

Deze vraag krijg ik erg vaak, maar het heeft weinig zin dit met je te delen. Elke haarkleuring pakt uit op basis van de ondergrond, dus hoe jouw haarkleur er nu uitziet. Stel, ik zeg het is kleurnummer X, dan is dat op jouw blonde haar neon rood en op mijn haar veel dieper rood. Ik adviseer je dus altijd gewoon even een foto mee te nemen naar je kapper, dat doe ik zelf ook altijd!

 

Je vindt op de website van Goldwell een salonfinder, zo kan je checken waar je bij jou in de buurt je haar kan laten verven met Elumen.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.