Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Sigma Essential Kit – Mr. Bunny

Review: Sigma Essential kit - Mr. Bunny

Er wordt in Nederlands beautyland weinig geschreven over Sigma. Toch lopen alle buitenlandse Youtubers en bloggers ermee weg. Ik wilde wel eens weten wat ik er van zou vinden, en mocht de Sigma Essential kit – Mr. Bunny testen.

Merk
Product
Waar
Sigma
Sigma Essential kit - Mr. Bunny
The Makeup Spot
185,00
Koop dit product

Leestijd

Mr. Bunny: Looks & Feel

De set zit in een zwarte koker, waar je je kwasten in kunt blijven bewaren. Je kunt ook de twee gedeeltes als twee losse houders gebruiken voor eventueel meer kwasten. Dat ziet er in ieder geval chique uit,  je toilettas wordt niet vies, het is gemakkelijk mee te nemen, en je kunt het ook zo op je toilettafel of in een badkamerkast zetten.

De set bevat 12 kwasten, die allemaal super zacht aanvoelen. Zoals jullie wellicht weten koop of test ik geen nieuwe kwasten meer die gemaakt zijn van echt haar. Ik wilde dus een Sigma set testen, maar dan wel eentje met synthetische kwasten. Om nog kort even op te sommen waarom ik voor synthetisch ga:

 1. Echt haar is in mijn optiek nooit diervriendelijk.
 2. Synthetische kwasten zijn steviger, gaan langer mee, en vallen bijna niet uit. Mede omdat de ‘haren’ lang gemaakt kunnen worden en dus al vanaf het midden van de kwast gelijmd kunnen worden. Echt haar is nooit zo lang.
 3. Synthetische haren zijn niet poreus zoals echt haar, en daardoor trekt er minder gemakkelijk kleur in.
 4. Doordat synthetische haren niet poreus zijn, zijn ze ook gemakkelijker schoon te maken en te ontdoen van bacteriën.
 5. Na het wassen blijven ze hun oorspronkelijk vorm behouden.

De kwasten uit de Mr. Bunny set zijn duo-fiber, wat inhoudt dat de top van het haartje een andere structuur heeft dan de onderkant van het haartje. De top van de haartjes zijn vaak wit, net als hier. Daardoor kun je zien hoeveel product je hebt opgepakt, en wanneer deze ook weer goed schoon is. Bij deze kwastenset is het ook nog eens zo dat ze zo zijn ontworpen dat het product ook aan de bovenkant van die haartjes blijft zitten, zodat je minder product verbruikt.

Mr. Bunny in actie

We beginnen met 4 kwasten voor het gezicht. Sigma duidt die altijd aan door een F voor het nummer te zetten. Prettig dat er ook een duidelijke naam op de kwast staat, zo weet je over het algemeen waar hij voor bedoeld is. We zien hier:

 • Large Powder F30
 • Duo Fiber F50
 • Large Angled contour F40
 • Foundation F60

Large Powder F30

Afpoederen gaat super met deze mega kwast. Hij is lekker zacht en fluffy, en pakt niet teveel en ook niet te weinig poeder op.

Duo Fiber F50

Hij ziet eruit als een stippling brush, maar foundation aanbrengen ging niet prettig omdat de haren te lang zijn. Hij is wel bedoeld voor vloeibare producten, maar een bronzer aanbrengen ging prima. Een crème blush zal hij ook geschikt voor zijn, maar niet voor de kleinste gezichten.

Large Angled contour F40

Dit soort kwasten zijn top. Je kunt hier zoveel kanten mee op. Je kunt hier blush mee aanbrengen, highlighter werkt ook prima en je kunt er mee contouren. Ik probeerde dat alle drie uit, en dat werkt prettig. Voor kleine gezichten kun je deze kwast ook nog gebruiken voor bronzer.

Foundation F60

Dit is echt een traditionele foundationkwast. Er zijn visagisten die hem nog steeds graag gebruiken, omdat je met een ronde kwast iets grover te werk moet gaan onder de ogen of rond de neus. Ik zelf kan er best foundation mee aanbrengen, maar ik geef wel de voorkeur aan een ronde kwast. Ik gebruik dit soort kwasten voor kleimaskertjes, of een honingmasker bijvoorbeeld.

We hebben nog 1 gezichtskwastje, en daarna gaan we over op de E-nummers. Maar dan wel de leuke in dit geval haha. De E staat obviously voor Eye, waarmee je de oogkwastjes dus kunt herkennen. We zien hier:

 • Concealer F70
 • Tapered Blending E40
 • Large Shader E60
 • Eye Shading E55

Concealer F70

Dit is een klein concealerkwastje die super handig is rond de wenkbrauw. Ook kun je er gemakkelijk creme-oogschaduw of oogschaduwbasis uit een potje mee aanbrengen. Bij concealer onder de ogen vind ik dat je het daarna nog wel even met je vinger in de huid moet werken, of met een sponsje moet na deppen.  `

Tapered Blending E40

Dit is een vrij grote blendingkwast. Ik heb vrij grote oogleden dus dan werkt het heel erg fijn om in grote halen grotere vlakken mee glad te blenden. Hij verdeelt het product goed, snel en gelijkmatig.

Large Shader E60

Met deze platte oogschaduw kwast kun je veel kanten op. Ook deze is geschikt voor vloeibare of crème producten, maar ook om snel 1 kleur op het ooglid aan te brengen. Bij grotere oogleden werkt dat heel fijn en snel. Niet geschikt voor precisie werk.

Eye Shading E55

Zulke oogschaduwkwastjes kan ik niet genoeg hebben. Klein, stevig, enigszins plat en veel haartjes. Hierdoor pakt hij veel product op, houdt hij dit ook goed vast, en kun je op kleine gebieden goed intense kleuren aanbrengen. Omdat hij plat is kun je hem steeds omdraaien met aan weerszijden een andere kleur om twee kleuren goed in elkaar te laten blenden. De vele haartjes helpen goed bij dit blenden, in tegenstelling tot een hele platte kwast.

Nog 4 oogkwasten, maar deze zijn wat gedetailleerder. We zien hier:

 • Medium Angled Shading E70
 • Eyeliner E05
 • Pencil E30
 • Small Angle E65

Medium Angled Shading E70

Een angled oogschaduw kwast vind ik altijd fijn voor de buitenste ooghoek. Daarmee breng ik kleur aan (vaak is dat een wat donkere tint) en dat trek je dan ook zo lekker moeiteloos door in de arcadeboog. Deze is daar geen uitzondering op. Werkt prettig, snel en doeltreffend.

Eyeliner E05

Dit is een van de betere eyeliner kwasten die ik het laatste jaar ben tegen gekomen. Hij heeft een extreem dun puntje, en de haartjes floepen niet uit elkaar. Maakt het gemakkelijk om heel strak te werken.

Pencil E30

Wederom zo’n must have. Een mooie stevige pencil kwast met een puntje is onmisbaar voor oogschaduw onder het oog, en dat is precies wat deze is.

Small Angle E65

Dit kwastje kun je goed voor eyeliner gebruiken, oogschaduw langs de wimperrand, maar ook voor je wenkbrauwen. Hij is mooi dun, fijn en stevig.

Conclusie

Ik heb hier het Morphe Multi Color Shimmering palette gebruikt en Rimmel The Only 1 Matte 700 Trend Setter Lipstick.

Deze look is dus volledig gemaakt met de set. Daaruit kun je concluderen dat je met deze set alles hebt wat je nodig hebt om een look te maken. Ik ben natuurlijk een beetje verwend, en gebruik overal een andere kwast voor. Dan mis je er misschien wel een paar in deze set. Maar je kunt natuurlijk best dezelfde kwast voor blush en highlighter gebruiken. Dat gaat echt prima, helemaal als je tussendoor even op een tissue wat restanten afveegt. De set vormt een goede basis, om aan te vullen met bijvoorbeeld wat meer budget proof kwasten.

Ik merk dat de kwasten van een hele goede kwaliteit zijn. Ze zien er mooi uit, en de houder waar ze in komen is mooi en veelzijdig. In feite krijg je een opberg case en twee kwasten houders voor op je make-up tafel erbij. €185 is wel veel geld, het komt neer op €15,40 per kwast. Dat zit wel in het hogere segment, maar ik denk dat deze kwasten eeuwig mee zullen gaan. Ook hebben veel van de kwasten hebben meerdere functies.

Je kunt ook losse Sigma kwasten kopen, en op die manier aanvullen wat je nog tekort komt in je eigen stash. Met een synthetische Sigma kwast investeer je duurzamer (ook in je eigen portemonnaie want hij gaat langer mee) en milieubewuster dan kwasten van echt haar van merken in hetzelfde segment.


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)