Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Tip tegen schurende bovenbenen: Chub Rub Shorts

Ik schreef al eerder over oplossingen tegen pijnlijk schurende bovenbenen en omdat ik hier altijd nog vaak vragen over krijg wil vandaag een fijne tip met je delen: Chub Rub Shorts. Deze broekjes draag ik de laatste jaren altijd onder jurkjes en rokjes.

Leestijd

Schurende bovenbenen

Al eerder schreef ik over mijn zoektocht naar de oplossing tegen het Schurende Bovenbenen Probleem. Om het probleem nog even te omschrijven: als je bovenbenen elkaar aanraken kan dit vrij pijnlijk zijn tijdens het wandelen en bewegen gedurende dag. Zeker als het buiten warmer is en je gaat zweten. Daardoor droeg ik jarenlang geen jurkjes of rokjes, omdat het gewoon pijn deed. Dus ging ik op zoek naar oplossingen.

Mijn twee beste oplossingen: Smoovall en Spanx. Smoovall is een huidcontact spray en het werkt onwijs goed. Maar op héle warme dagen waarop ik veel beweeg en wat meer zweet dan normaal, vind ik het prettiger om een broekje te dragen. Maar op zulke héle warme dagen is een Spanx niet altijd ideaal omdat dit in de basis figuurcorrigerend ondergoed is. Lees: het zit strak. Nu is Spanx wel zo’n beetje het meest comfortabele figuurcorrigende ondergoed dat er is, maar het zit nog steeds strak.

Ik probeerde meerdere soorten ‘broekjes’ door de jaren heen, maar ik vond niks wat niet bij de pijpjes of aan de bovenkant  terugrolde. Waardoor je dus de hele dag aan je broekje loopt te trekken. Niet te doen. Tot ik in 2019 op Instagram Chub Rubs van Snagt Tights tegenkwam. Wat mij betreft de een hele goede oplossing voor dit probleem op warme dagen.

Chub Rub Shorts van Snag Tights

Chub Rub Shorts zijn korte broekjes gemaakt van 80 denier ‘panty materiaal’. Het zijn dus eigenlijk korte panty’s. De broekjes zijn speciaal ontwikkeld tegen schurende bovenbenen en ze zijn ideaal voor warme dagen omdat ze heel luchtig zijn. Ze zitten hoog, je kan ze helemaal tot je taille optrekken en ze komen tot je knie, al kan je ze ook prima wat ‘korter’ dragen. Het enige nadeel is dat ook deze na een tijdje wel wat omhoogrollen bij de pijpjes. Verder blijven ze onwijs lekker zitten, bovenaan rollen ze niet terug naar mijn buik. De Chub Rub Shorts zitten niet te strak, gewoon comfortabel en ik merk eigenlijk helmaal niet dat ik ze draag. Behalve dan dat ik geen schuurplekken tussen mijn benen krijg 😉

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Snag Tights (@snagtights) op

Ik bestel mijn Chub Rub Shorts op de website van Snag Tights, ze zijn €9,99 per stuk en zijn er in heel veel kleurtjes. Ik heb drie beige en drie zwarte en daar ben ik heel blij mee. Ze zijn al talloze keren in de was geweest. Één zwarte heeft een losgeraakte naad bij een pijpje, maar die heb ik ook letterlijk al vijftig keer gedragen en gewassen. Tijd voor een nieuwe!

Ik wilde deze tip nog even met je delen omdat ik er zelf op warme dagen erg blij mee ben.

Ik heb de Chub Rub Shorts zelf gekocht.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.