Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Wat staat er in mijn douche?

Jullie weten vrij veel van me maar ik heb het geloof ik nooit gehad over wat gebruik onder de douche. Nu verschilt dat ook wel eens, maar er zijn vaste elementen.

Leestijd

Welkom in de kleinste badkamer van Nederland! Ik kan serieus niet eens een foto maken van de totale badkamer want als ik er in sta, sta ik feitelijk al met mijn neus tegen de muur. Je ziet hier de douche van ongeveer 1 vierkante meter, en dan is er nog ongeveer 1 vierkante meter daarvoor, waar de wasbak is met een badkamer kastje en aan de zijmuur een raam met een vensterbankje. Ik ben gek op mijn huis, en gelukkig hebben ze de ‘badkamer’ wel opnieuw betegeld toen ik er in kwam, maar deze badkamer is werkelijk hetgeen wat ik het minst leuk vind. De kitranden zijn oud, kozijnen brokkelen af, en je kunt niet met z’n tweeën voor een spiegel staan. Ja, achter elkaar. Je kan samen douchen, maar dan wordt het al snel wel heel gezellig. Klaag ik verder niet over.

Daar gaat het nu natuurlijk totaal niet over, het gaat erom wat ik gebruik als ik in de douche sta! Wellicht ook wel leuk om even te bespreken wat mijn douche gewoontes zijn.

Vroeger douchte ik elke ochtend en elke avond. En hoewel het nog wel eens voorkomt door bijvoorbeeld een hele hete zomernacht of het feit dat mijn haar gewassen moet worden voor een gelegenheid die dag, douche ik nu bijna alleen nog in de avond. Die sla ik ook niet over, ik wil absoluut schoon mijn bed in. En stiekem verwacht ik dat ook van Luuk, waar hij gelukkig wel in mee gaat haha. Mijn bed is mij gewoon heilig. Ik ben gestopt met twee keer per dag douchen omdat ik het wel erg zonde van het water vond en het is ook niet goed voor je huid. Ik heb een erg droge huid, dus dat kwam dat zeker niet ten goede. Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen verbetering merk nu ik 1 keer per dag douche, maar laten we aannemen dat het wel zo is haha. Ik douche vrij kort, ik loop er niet de lanterfanteren, ik doe waarvoor ik er kom en dan gaat de kraan uit. Hierdoor is het ongeveer 5 minuten per douchebeurt en als ik mijn haar was 10 minuten. Dat is ongeveer 1 keer in de vijf dagen.
Als ik douche haal ik vooraf mijn make-up eraf met micellair water van Garnier en poets ik mijn tanden. Dan gaat de kraan aan, laat ik het warme water over mij heen lopen en begin ik met een douchegel voor mijn lichaam. Zo nodig, haal ik er her en der een scheermesje over, dat doe ik gewoon met douchegel. Ik gebruik er geen speciaal schuim voor. Soms scrub ik ook, vooral zomers als ik ook zelfbruiners gebruik gebeurt dit vaker. Daarna gebruik ik een facewash om mijn gezicht te reinigen, en soms scrub ik mijn gezicht ook. That’s it! Uiteraard gebruik ik daarna nog verzorging voor mijn gezicht en om de paar dagen voor mijn lichaam ook.

Ik heb een klein rekje in de douche hangen die ik bij Action kocht. Hij werkt met zuignappen zodat je niet hoeft te boren. Vind het ook wel gemakkelijk met schoonmaken, dat hij eraf kan. Het is voor mij een goede leidraad over hoeveel producten ik in de douche mag hebben staan, zoveel als er in het mandje past en niet meer. Eerst opmaken wat er staat. Ik vind het heel slordig als er 1001 dingen staan, en ik vind het zonde om dingen niet op te maken.

Nu de daadwerkelijke producten. Ziet er niet zo bijzonder uit hè? Is het ook niet haha! Ik loop ze even langs.

  • Je ziet twee gezichtsreinigers van La Roche Posay. Een reinigingsmelk en micellaire reinigingsgel. Ik wissel af want het perfecte product zit ergens in het midden. Door de melk heb ik soms het gevoel dat het niet zo goed schoon wordt als bij de gel maar de gel laat mijn huid toch soms wat trekkerig achter.
  • Je ziet drie kleine flesjes, die komen uit een geschenkverpakking. Het zijn douchegels van Share, een vegan merk dat een gedeelte van hun winst doneert. Ik weet er het fijne niet van, want ik kan ze online nergens vinden en ze komen uit een drogist in Duitsland. Ze hebben hele lekkere geuren; lotus & vanille, bloedsinaasappel & sederhout (stop ergens sinaasappel in en ik ben verkocht), chai & macadamia. Ik maak ze dus dankbaar op!
  • Dan zie je twee meer reguliere douchegels waarvan Dove mijn favoriet is en altijd aanwezig. Ik heb altijd een gigantische voorraad Dove douchegels die ik bij de drogist in Duitsland in sla, daar zijn ze maar €1,35 per stuk. Dove is het meest zacht voor mijn huid en de geuren vind ik altijd heerlijk. Nu staat er een soort Kersteditie, maar deze heeft de originele geur; echt zo lekker ouderwets zepig. De Niveau douchegel kregen wij ook, maar vind ik ook heel prettig. Eigenlijk een vergelijkbare geur, maar een stuk minder crèmig.
  • De oranje tube is een scrub van Treaclemoon. Een merk dat verpakkingen alleen maar maakt van hergebruikt plastic, en alle producten zijn helemaal afbreekbaar en vegan. De scrubstukjes in deze zijn bijvoorbeeld kiwipitjes. Ik vind het een heel leuk positief merk dat een beetje ‘fun’ in de markt staat. Word ik vrolijk van!
  • Daarnaast zie je het enige echte mannenartikel, een doucheschuim van Kneipp dat ook echt een mannengeur heeft. Luuk gebruikt hem, ik niet, ik houd niet zo van die typische mannengeuren.
  • Tot slot een Gilette Venus scheermesje. Sinds het laseren gebruik ik hem een stuk minder, heerlijk, maar af en toe moet je de boel natuurlijk wel weer even glad maaien. Daar heb ik deze mesjes altijd het fijnst voor gevonden. Gewoon de originele, geen poespas, maar wel ECHT dit merk.

Dove douchegel, de gezichtsreinigers en het Venus Gilette scheermesje zijn een constante factor, alhoewel ik wel afwissel in geur-varianten bij Dove. Qua scrubs of speciale douchegels koop ik weinig, dit zijn dingen ik dan cadeau krijg met verjaardagen en Kerst of af en toe van een bedrijf. Ik vind Rituals ook altijd heerlijk, die zou ik wel echt zelf aanschaffen als ik niks anders meer had staan!

Dit is het enige product dat ook buiten de kastjes staat, omdat ik het anders vergeet op te doen. Een fijne bodylotion die snel intrekt en toch veel hydratatie geeft. Ook weer in Duitsland gekocht, mocht je je afvragen waarom de tekst op de fles in het Duits is. Dit ‘lavendelplantje’ is nep, anders overleefd niks het daar en zo is dit eigenlijk mijn enige deco in mijn riante vila badkamer. Verder staat alles in het kastje onder de wasbak; zelfbruiners, nagellakremover, voorraad watjes en wattenstaafjes, nagelknippertjes, schoonmaakspul voor de badkamer, en eventuele scrubjes waar ik mee af wissel. In het spiegelkastje staat mijn gezichtsverzorging, kom ik binnenkort wel weer een keer op terug :), watjes, wattenstaafjes, deo, inlegkruisjes, Luuks scheerspulletjes, tandenragertjes, tandpasta etc. Ik heb ook nog een grotere kast in een andere kamer waar ik naast de handdoeken allerlei voorraad in bewaar.

Je bent weer helemaal op de hoogte! Heb jij ook een vergelijkbare situatie in de douche, of verzamel jij wel 1001 spulletjes om je heen?


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)