Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
12 mei 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • beschermen
  • budget
  • diy
  • do it yourself
Een MissLipgloss artikel

Bescherm je haar in de zon!

Inmiddels weet je het wel: je moet jezelf beschermen tegen de zon. Wanneer je in de zon gaat, smeer je jezelf in met zonnebrandcrème en daarna verzorg je je huid extra goed. En natuurlijk zorg je dat je niet verbrand. Maar vergeet je je haar eigenlijk niet? Zeker als je je haar geverfd hebt is het belangrijk je lokken goed tegen de zonnestralen te beschermen, anders wordt je haarkleur dof. En daarnaast beschadigd je haar gewoon als je onbeschermd de zon in gaat, net zoals dat met je huid gebeurd! Wil je zien wat voor fijne ‘haarzonnebrand’-producten er zijn en hoe je je haar nou het beste kan beschermen? Lees dan verder!

Door producten te gebruiken met UV-bescherming erin kom je al een heel eind. Verder kan je natuurlijk een hip hoofddeksel dragen – hoedjes zijn enorm hip. Vermijd chloorwater zoveel mogelijk, dat is enorm uitdrogend en je haarkleur wordt er minder mooi van. Wat er verder met je haar gebeurd als je het niet beschermd? Het wordt droog, de kleur wordt dof, en het kan pluizig en breekbaar worden. Dat willen we niet! Beschermen, dus.

L’Oréal Professionel heeft een fijne Solar Sublime lijn! De shampoo kost €12,15, de herstellende balsem €16,45 en de beschermende anti-frizz melk €14,55.

Ik vind deze producten erg fijn, ze ruiken superlekker (zoet!) en zijn prettig in gebruik. Wél zit er SLES in de shampoo en siliconen in het masker, maar dat zit in bijna elk masker. Ik vind het gewoon prettige producten, niet ‘wauw!’-materiaal, maar wel handig voor deze zonnige periode. Ik vind ze zeker het fijnst van alle producten die ik hier laat zien! L’Oréal Professionel is trouwens alleen bij kappers te koop.

Ook Kérastase (een merk van L’Oréal) heeft erg fijne zonneverzorging. Ook dit is alleen bij kappers te koop, in dit artikel helaas geen drogisterijproducten. Natuurlijk ga ik daar nog naar op zoek!

Dit is een zonnespray die je op je haar aanbrengt voor je de zon ingaat. Het is een olie, dus het geeeft een mooie glans. Ook zitten er een soort glittertjes in. Wel wordt je haar hier snel vet van, ik vind de milk van L’Oréal Professionel dan ook wat fijner, dat is gewoon een milk. €22,50

Van System Professional van Wella is er ook een UV zonnespray, een heel licht product wat in een klein flesje zit, handig voor in je tas. Wel flink aan de prijs: €18,95.

Van Kérastase: ‘Bain apres soleil,’ maar kan natuurlijk prima voor je de zon ingaat, want er zit een UV-fitler in. Wel zit er SLES in, jammer, want haar dat beschadigd is door de zon kan wel een zacht product gebruiken… €18,50

En als laatst van Kérastase: een conditioner. Ook prettig in gebruik, net als de shampoo, en er zitten geen siliconen in, pluspuntje! €22,65

Persoonlijk vind ik de L’Oréal Professionel product het fijnste: ze ruiken het lekkerste en ik vind ze ook gewoon het fijnst in gebruik. De shampoo doet zijn werk – al zit er wél SLES in -, het masker voedt mijn haar en maakt het heerlijk zacht en glad en de UV-spray is niet vet maar beschermd wel. De producten zijn allemaal bij kappers te koop of online (google maar eens op ‘L’Oreal professionel kopen’).

Ik heb bewust niet elk product in een los review-artikel gedaan, omdat ze toch allemaal praktisch op hetzelfde neerkomen qua werking.

Wat je verder nog kan doen om je haar te beschermen tegen de zon:

  • Uit de zon! Dus óf een hip hoedje dragen of gewoon uit de zon gaan.
  • Goed verzorgen. Gebruik fijne vochtinbrengende maskers en besteed echt even wat extra tijd en aandacht aan je haar.
  • Beschadig het verder zo min mogelijk. Probeer van de föhn en stijl- of krultang af te blijven, door de zon heeft je haar al genoeg te verduren.
  • Heb je gekleurd haar? Gebruik dan extra producten die je kleur beschermen.
  • Gebruik geen producten die je haar oplichten, zoals citroensap of ‘blond spray’. Dit is heel slecht voor je haar!
  • Do it yourself: geen producten met UV-bescherming in huis, of even krap bij kas? Neem dan een leeg spuitflesje, doe daar twee theelepels zonnebrand SPF25 (of hoger) in met een kopje water, goed schudden zodat het mengt, en spray dat over je haar. Voilá, je eigen goedkope haar-zonnebrand.

Vergeet jij je haar niet te beschermen in de zon?

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.