Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
4 mei 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Bourjois
  • foundation
  • healthy mix
  • Review
Een MissLipgloss artikel

Bourjois Healthy Mix Foundation


De Bourjois Healthy Mix foundation ligt al een tijdje in de winkels, en eindelijk werd het tijd voor mij om deze fruitige foundation te reviewen. Ik heb hem in de kleur 52 Vanille, en dat is precies mijn kleur wanneer ik zelfbruiner gebruikt heb. Dit is dus mijn suntanned foundation! De Healthy Mix foundation is een bijzondere foundation, want er zitten extracten in van abrikoos, meloen, appel en gember. Allemaal voor een mooie, stralende huid.

Ten eerste de verpakking. Ik kan er niks slechts over zeggen: een pompje is altijd super hygiënisch en werkt snel en makkelijk. De vorm is handig en mooi en werkt gewoon prima. Het oogt wel ietwat goedkoop doordat het erg plastic is, maar het gaat natuurlijk uiteindelijk om hoe het product werkt en de hygiëne.

De substantie is vrij vloeibaar, wat ik erg prettig vind. Daardoor verdeelt de foundation makkelijk en werkt het gewoon lekker snel. Ik breng de foundation altijd aan met een bufferkwast of gewoon met mijn vingers. Met de bufferkwast kan ik hem snel in mijn huid werken en dat geeft een mooi effect. De foundation ruikt ook nog eens heel lekker fris en zoetig, naar fruit! Dat past dus wel heel goed bij de naam Healthy Mix.

Wat me opvalt wanneer ik de foundation heb aangebracht is dat mijn huid er heel ‘gezond’ en glanzend er uit ziet. En niet glanzend op een slechte, vette manier, maar op een gezonde ‘healthy glow’ manier. Ik poeder het wel héél lichtjes af, maar niet teveel omdat ik juist dat glansje wel mooi vindt, zeker op een zomerdag. Hij dekt ook vrij goed, wanneer ik de Healthy Mix foundation gebruik, doe ik die ook onder mijn ogen in plaats van concealer. Het dekt erg goed wanneer je het in laagjes opbouwt. Dat betekent dus ook dat je het heel dun kan aanbrengen op je gezicht waardoor het minder dekkend is. Gewoon wat jij wilt.

Op de linker helft van mijn gezicht heb ik de foundation op, recht draag ik niets. Je ziet dat het een erg natuurlijk effect geeft, een beetje glanzend, licht dekkend.

De houdbaarheid vind ik erg oké. De lastige plek op mijn gezicht is mijn neus, die is vrij vettig. Daar glijdt de foundation na een tijdje wel af, maar dat doet helaas elke foundation bij mij. Wanneer ik een basis en een poeder gebruik houdt de Healthy Mix een normale werk/schooldag wel uit, maar als ik daarna ook nog even een dansje ga wagen in de stad, moet ik het wel eventjes bijwerken.

Bourjois Healthy Mix foundation kost €14,90 voor een flesje van 30 milliliter, wat ik echt een goede prijs vind voor een foundation van deze kwaliteit. Ik vind het een prettige foundation, die fijn aanbrengt, een mooi effect geeft, lang genoeg blijft zitten, lekker ruikt én in een fijne verpakking zit. En dat voor €14,90!

De verkrijgbare kleuren:


51 – vanille clair
52 – vanille
53 – beige clair
54 – beige
55 – beige fonce
56 – hale clair
57 – hale


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.