Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
10 oktober 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Bourjois
  • christmas
  • eye pearls
  • eye pencil
Een MissLipgloss artikel

Bourjois Paris Fantasy Christmas Collection

Het is nog maar net herfst, maar de cosmeticamerken komen alweer met hun kerstcollecties! We zagen het al bij Lush, en nu ligt de Bourjois Paris Fantasy Christmas Collection ook in de winkel. Hierin zitten wat leuke oogproducten die ik vandaag voor jullie ga swatchen en reviewen.

 

Dit zijn de producten in de collectie. Vier Effet Smoky pencils (€8,40 per stuk) en vier Eye Pearls oogschaduwpaletjes (€13,50).

We beginnen meteen even negatief: ik vind de inhoud teleurstellend. Er zit 2,9 gram oogschaduw in, terwijl in de andere ronde paletjes (de Smokey Eyes) 4,5 gram zit… En deze Eye Pearls zijn nog twee euro duurder ook.


Er zijn vier tinten. Blauw, bruin, paars en groen. De bolletjes oogschaduw zijn dus vrij klein, wat een beetje lastig kan zijn als je grote oogschaduwkwasten gebruikt.

Création is een paletje met glanzende blauwe tinten die zeer goed gepigmenteerd zijn. Een mooie dupe voor de Blue Tie collectie van Dior!

Sublimation bevat mooie mosgroene tinten, met ook een soort gouden kleur erin. Erg mooi!

Van Illusion vind ik de pigmentatie wat minder, maar de kleuren zijn wel mooi.

Dan de laatste, Révélation, een paletje met donkergroene tinten. Ik had wel liever gezien dat die highlighter warm was in plaats van koel, dat vind ik wat beter te combineren. Dit paletje is ook geweldig qua pigmentatie!

Ik vind de oogschaduwpaletjes erg mooi, qua kleuren en ook qua kwaliteit, alleen vind ik wel dat er erg weinig in zit.

Dan de Effet Smoky oogpotloden, dit zijn potloodjes in vier kleuren met een glittertje er in. Ze kosten €8,40 per stuk, een fijne prijs.

Aan de achterkant zit een kwastje waarmee je het potlood een beetje kan smudgen, dat werkt fijn!


Sparkling Granite, Sparkling Mocha, Sparkling Navy en Sparkling Emerald.

Mooie potloodjes met vrij goede pigmentatie al verschilt het wel per kleur; de laatste twee zijn iets minder, terwijl de Sparkling Mocha wel weer geweldig is qua kleur afgave. Ze zijn makkelijk uit te vegen en blijven ook mooi lang zitten. De glittertjes zijn ook goed te zien, dat is leuk! Jammer dat er geen zwart in zit met gouden glittertjes bijvoorbeeld.

Overall een erg leuke kleine collectie voor je ogen, met mooie paletjes (al zijn ze qua inhoud wat teleurstellend) en leuke potloden. Bourjois is o.a. te koop bij de drogist en parfumerie (Douglas, ICI Paris).

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.