Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
19 september 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

C Cosmetics and Care

Ik ben al in heel veel beautysalons en -winkels geweest, maar C Cosmetics and Care is anders. Maar echt anders. Deze prachtige winkel (en salon) is helemaal gericht op natuurlijke producten en behandelingen. Ik ging er heen en ik nam jou mee!

C. Cosmetics and Care ken ik al een tijdje, omdat ik bij Caroline producten inkoop voor in mijn eigen webshop. Zo heb ik Caroline leren kennen en na een keer in de salon/winkel te zijn geweest moest ik toch zelf een keer een behandeling ondergaan. C. Cosmetics and Care is een beautysalon en winkel in de Herenstraat in Amsterdam, en is helemaal gefocust op natuurlijke huid- en haarverzorging. Je kan er terecht voor advies rondom natuurlijke producten en de medewerksters geven je allerlei tips over welke bestanddelen je kan vermijden en welke dingen juist heel goed voor je huid zijn. C. Cosmetics and Care heeft dan ook alleen natuurlijke huid- en haarverzorging zonder onder andere minerale olie, sls, sles, parabenen, parfum, et cetera.

De behandelingen die in de salon worden gegeven zijn dan ook met deze natuurlijke producten. Na de behandeling krijg je advies over welke producten je het beste kan gaan gebruiken, ook worden de producten die je al gebruikt onder de loep genomen. Zijn ze wel echt goed voor jouw huid?

C Cosmetics and Care is van de leuke Caroline van Eeuwijk. Zij had een baan in de advocatuur maar besloot een paar jaar geleden het roer totaal om te gooien. Door een voedselallergie was ze zelf al erg bezig met natuurlijke huidverzorging, en ze besloot C Cosmetics and Care te openen. Later hierover veel meer.

Kijk even mee naar de winkel en de mooie merken die er verkocht worden…

BeMineral make-up

Het make-up hoekje, waar je make-up ook wordt bijgewerkt na een behandeling, zodat je niet met een naakt gezicht de deur uit hoeft

Valeur Absolue parfums

Less Is More haarverzorging en -styling

Happy Future kinder- en babyverzorging

Intelligent Nutrients parfums

Intelligent Nutrients skincare

Hurraw! Lippenbalsem

Figs & Rouge

In deze ‘cabines’ aan de zijkant van de winkel worden de behandelingen gegeven. Bij C Cosmetics and Care kan je verschillende behandelingen krijgen, van gezichts- en lichaamsbehandelingen tot ontharen en make-up. In de winkel zijn er twee cabines en beneden zijn er ook nog een paar.

Naturelle d’Argan

Voor de behandeling van start ging vulde ik een formulier in. Hierop moest ik aangeven wat ik voor producten gebruik, wat voor huidproblemen ik heb, wat ik verwachtte van de behandeling en nog een aantal dingen. Daarna besprak ik die met Mirey, zij zou daarna de behandeling gaan doen bij mij.

We bespraken het formulier en Mirey gaf me meteen advies over allerlei bestanddelen in huidverzorging. Ik kreeg een lijstje met dingen die ik beter kan vermijden, en dingen die ik juist wel moet gebruiken. Dat is puur advies, het is niet alsof je dingen aangesmeerd worden, je bent zelf vrij om de producten te kopen, of om met lege handen naar huis te gaan. Het is aan jou.

Daarna gingen we een behandelkamer in. Gordijnen dicht, jurkje uit, en liggen maar.

Ik kreeg de standaard behandeling en heb er deze keer bewust voor gekozen het niet te filmen. De vorige keer bij mijn Hannah Treatment heb ik dat wel gedaan, maar ik had op de dag dat ik deze behandeling bij C Cosmetics and Care had een enorm drukke dag met 3 afspraken na elkaar verspreid over Amsterdam, dus ik vond het wel even fijn om gewoon te kunnen genieten van de behandeling zonder de hele tijd met de camera en het filmen bezig te zijn.

Bij de standaard behandeling kreeg ik een oppervlaktereinging – dus met een gezichtsreiniger, een exfoliant, grondige dieptereiniging – dus het weghalen van onzuiverheden en een peeling, een masker, serum, massage, oogcrème en dagcrème. Alles wordt gedaan met producten die ook in de winkel worden verkocht, waaronder Dr Baumann en Naturelle d’Argan producten.

Ik vond deze behandeling de perfecte balans hebben tussen ontspanning en huidverbetering. Een deel is echt heerlijk en pure verwennerij, zoals de hoofdmassage aan het begin, de oppervlaktereiniging, de massage, de verzorging… Hmmm. Ook mijn schouders en hals werden gemasseerd en dat was echt heerlijk! Mijn wenkbrauwen werden ook geëpileerd en mijn bovenlip onthaard, dat zit bij de prijs in. Dat was natuurlijk een beetje pijnlijk, net als de diepereiniging. Mijn neus is altijd een beetje een probleemzone bij mij, de poriën daar zijn vrij groot en mijn neus wordt ook altijd snel vet. Nu bleek dat er nogal wat onzuiverheden op zaten en die moesten weg. Ook op mijn kin zaten onzuiverheden. Die werden uitgedrukt, en als het nodig was werden ze doorgeprikt met een klein naaldje zodat echt alle viezigheid eruit kon komen. Dat was pijnlijk, maar nu is mijn neus echt totaal ‘schoon’ en ook een stuk minder vet. Zelfs de poriën zijn wat minder zichtbaar.

Alles voelde verder erg prettig en ik vind de sfeer bij C Cosmetics and Care erg fijn. De lichten zijn gedimd in de behandelkamer, alleen wanneer Mirey echt licht nodig had – bijvoorbeeld bij de onzuiverheden of het epileren van mijn wenkbrauwen – had ze een felle lamp bij de stoel. Ik kon heerlijk ontspannen maar ging ook met een superschone huid naar huis. Na afloop werd me geadviseerd om een maand te ‘beauty detoxen’. Dus een maand lang natuurlijke producten gebruiken. Dat is voor mij lastig, omdat ik van alles wil uittesten voor mijn site, maar ik zit eraan te denken om dit wel te doen, zowel met mijn huid als met mijn haar…

Hoe lang de behandeling precies duurde, weet ik niet eens meer. Het voelde alsof ik er de hele middag lag te relaxen! Volgens mij was het een uur of anderhalf uur. Daarna kreeg ik minerale make-up op, zodat ik toonbaar naar mijn volgende afspraak kon. Dat vind ik wel heel prettig, zo hoef je zelf niet make-up mee te nemen omdat ze je ‘naakt’ weg laten gaan. De Standard behandeling kost €80, er zijn nog meer soorten behandelingen, die kan je op deze pagina vinden.

Ik ben dol op C Cosmetics and Care, zowel op de behandelingen als op de winkel als op de producten als op Caroline. Ik kan nog wel even doorgaan volgens mij, haha… Ik wil je echt aanraden om gewoon eens langs te gaan bij C Cosmetics and Care aan de Herenstraat in Amsterdam, zij het niet voor een behandeling, dan wel voor de mooie producten die ook heel betaalbaar zijn.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.