Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
16 december 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • cadeau
 • cadeautje
 • kerst
 • kopen
Een MissLipgloss artikel

Cadeautips voor kerst (voor haar)


Sinterklaas is al voorbij, en nu is Kerst aan de beurt. December is dé cadeautjesmaand. Ontzettend leuk, maar ook wel lastig! Want wat geef je dit jaar weer? Vandaag deel ik mijn cadeautips. En natuurlijk niet alleen voor kerst, maar voor elke gelegenheid.

 

Ten eerste: bedenk je dat het altijd om het gebaar gaat. Je hoeft niet voor honderden euro’s aan cadeaus te kopen om iemand blij te maken! Het is juist leuk als je iets persoonlijks geeft, als je laat zien dat je hebt nagedacht over het cadeau, of dat je er echt de tijd voor hebt genomen.

 

Tot vijf euro

Heb je een klein budget? Dat moet je creatief zijn! Mijn ideeën:

 • Is het voor iemand die je heel goed kent, bijvoorbeeld een vriendin, zus, of je moeder? Druk of print dan wat mooie foto’s van jullie samen af, plak die op een kartonnen bord en lijst dit in. De lijst kan je bij Action of Xenos kopen voor een paar euro. Schrijf er een lief kaartje bij (uit gewoon wat je voelt!), pak dit mooi in en zo heb je een geweldig lief, persoonlijk cadeau wat ze sowieso gaat ophangen en bewaren.
 • Ben je creatief? Houd je van tekenen of schilderen? Maak dan een schilderij. Je kan ook een portret van de persoon aan wie je het cadeau geeft maken, als je dat kan! Hoe gaaf is het om zo’n cadeau te krijgen. Het enige wat je moet kopen is doek, maar je kan het ook op papier doen. Als je geen kwasten en verf in huis hebt, kan je bij winkels als Action voor weinig geld verf en kwasten kopen.
 • Maak een bon voor een verwendagje bij jou thuis. Teken hem zelf of design hem op de computer en print hem dan uit. Wat staat er op het menu? Bijv. lekker maskertjes opdoen, gezicht stomen, scrubben, haarmasker, pedicure, manicure, Sex and the City, cupcakes, brownies, thee… Je kan bij het cadeautje vast een Dr van der Hoog maskertje doen als voorproevertje.
 • Bak iets lekkers! Arretjescake, brownies, cupcakes, cake… Dit is zó leuk om te krijgen! Heerlijk! Enne, jij krijgt vast ook wel een stukje.
 • Ga naar de kringloop, koop een mooi ouderwets kopje (met niet bijpassende schotel) en doe daar een mooi kaartje in. Tegoedbon voor een high tea bij jou thuis, en jij regelt de lekkere dingen.
 • Struin op eBay naar leuke accessoires, bijvoorbeeld voor haar telefoon. op eBay vind je voor bizar weinig geld geweldige hoesjes, covers, screen protectors, kabels, en dat soort dingen. Voor vijf euro heb je veel, en leuke unieke cadeautjes!

 

Tot tien euro

Nu heb je al iets meer ruimte om wat leuks te kopen!

 • Alles wat hierboven staat bij de vijf euro categorie is natuurlijk heel leuk, en dan kan je het cadeautje iets duurder maken.
 • Wat dacht je van een goed boek, die je zelf hebt gelezen en echt een aanrader vindt? Dat is leuk, dan geef je ook iets persoonlijks. Een DVD van een toffe film is ook leuk!
 • Een bioscoopbon is ook leuk, en dan wel samen gaan naar een film die jullie al tijden willen zien.
 • Make-up! Altijd goed! Maak een pakketje met leuke budgetmake-upjes. Kijk wel of ze het niet al heeft. Als ze al héél veel make-up heeft is het misschien leuker om iets anders te kopen.
 • Maak een lekker verwenpakketje. Een mandje met lekkere thee, chocola, een maskertje, koekjes, een tijdschrift. Dit is leuk, want dan kan ze even lekker tijd voor zichzelf nemen, en dat is waardevol!
 • Je kan haar een bon van haar favoriete webshop geven! Of juist een webshop die jij haar kan aanraden. In veel shops kan je vouchers kopen, dan krijg je een code die je dan kan besteden.
 • Maak een leuk tijdschriftenpakket. Er zijn regelmatig (zeker rond Kerst) van die leuke pakketten te koop voor 5 of 10 euro, waar heel veel dingen inzitten. Lekkere thee erbij, of chocola…
 • Moeders, tantes en buurvrouwen (of gewoon een vriendin die gek is voor accessoires voor in huis) zijn gek op kaarsen, kussentjes of een mooie plant in een leuke pot. Hoeft niet duur te zijn maar is wel heel erg leuk. Kies iets uit wat bij haar interieur past.

 

Tot twintig euro

Alles wat hierboven staat kan, met wat extra’s, maar wat dacht je hiervan…

 • Tot twintig euro kan je bijna alle soorten boeken wel aanschaffen. Tot tien euro is dat weer wat lastiger, dus nu heb je wat meer vrijheid. Je kan ook Bol.com afstruinen naar mooie boeken. Het blijft het leukst als het een boek is wat jij speciaal voor haar uitzoekt!
 • Een mooi make-up item. Er is heel veel te koop tot twintig euro, bijvoorbeeld bij Inglot, MAC, maar natuurlijk ook gewoon bij L’Oréal of Maybelline. Je kan ook juist allerlei budget dingetjes kopen, dan heb je lekker veel. Laat het mooi inpakken en je hebt een geweldig cadeau.
 • Ook nu kan je natuurlijk op eBay gaan kijken voor leuke dingen. Ik vind accessoires voor gadgets (telefoon, laptop, misschien iPad) altijd erg leuk en die zijn op eBay spotgoedkoop, maar je kan ook een mooie sjaal, tas of horloge kopen. Pak het leuk in!
 • Is degene voor wie het cadeau is gek op schrijven? Koop dan een mooie Moleskine voor haar, zo’n opschrijfboekje. Dat gaat ze geweldig vinden! Elke schrijver houdt daarvan.
 • Laat een fotoboek afdrukken met jullie leukste foto’s. Zijn jullie misschien samen op vakantie geweest en heb jij de foto’s? Zet een boek in elkaar en geef dat aan haar. Superleuk.
 • Koop concertkaartjes voor een tof concert. Deze zijn – zeker bij plaatselijke concertplekken, zoals Paradiso of de Melkweg in Amsterdam, maar er is zeker ook iets in jouw woonplaats – vaak niet duurder dan twintig euro. Koop ook een kaartje voor jezelf en ga gezellig samen!

Ik hoop dat ik je op deze manier genoeg inspiratie heb gegeven voor cadeautjes! Succes en geniet van het moment dat ze jouw cadeautje uitpakt…

 

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.