Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
19 februari 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • chanel
  • chanel no. 5
  • parfum
  • Review
Een MissLipgloss artikel

Chanel No 5 Eau Premiere

Chanel No. 5 is het meest verkochte parfum ter wereld. De geur stamt uit 1921 en is dus al bijna 90 jaar oud… De Eau Premiere versie is een andere versie van No. 5 en werd in oktober 2008 uitgebracht.

Het grootste verschil tussen de ‘gewone’ No. 5 en de Eau Premiere is dat Eau Premiere lichter, frisser en zachter is. Helaas kan ik dit zelf niet beoordelen omdat ik niet bekend ben met de oorspronkelijke geur, maar ik kan wel zeggen dat ik er verliefd op ben sinds ik hem opspoot. Het is een klassieke geur die bij alle leeftijden past. Ik kan hem dragen met mijn negentien jaar, maar mijn moeder van vijftig of buurvrouw van tachtig zouden hem ook heel goed kunnen dragen. Naast klassiek is de geur heel chic. ‘Sexy’ komt ook op in m’n hoofd. Marylin Monroe vond Chanel No. 5 ook sexy: “What do I wear in bed? Why, Chanel No.5 of course.” Dus: klassiek, chic en sexy. Het is dus ook hét parfum voor de vrouw die zich zelf zo kan noemen, denk ik.

De noten in Eau Premiere zijn hetzelfde als in de oorspronkelijk No. 5 geur met topnoten van aldehyden en oranjebloesem, hartnoten van jasmijn, roos, Ylang Ylang en basisnoten van sandelhout, vetiver, muskus en vanille. Sinds ik de parfum analyse heb gedaan kan ik mooi terugkoppelen… En Chanel No. 5 is precies de geur voor mij! Met jasmijn, roos, sandelhout, vetiver, muskus en vanille als noten die overeenkomen met mijn favoriete geuren.

De verpakking vind ik erg goed bij de geur passen. De fles is heel simpel: zwart rechthoekig met een deels matte dop. Het doosje is ook heel clean: wit met zwarte accenten. Geen poespas en dat maakt het juist heel chic. Less is more!

Heel goedkoop is het parfum niet… 75 milliliter kost €90 en 150 milliliter €128. Je hebt hiervoor wel een ongelooflijk lekker parfum dat heel lang blijft hangen. En, hallo, Chanel No. 5! Iedere dame zou die ooit een keer in huis gehad moeten hebben… Nietwaar?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.