Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
21 december 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

De Tussenshoot

Ik liet jullie mijn moodboard zien voor de tussenshoot en ik beloofde jullie de foto’s te laten zien, maar helaas… Ik kan ze niet op mijn site zetten omdat mijn docente ze probeert gepubliceerd te krijgen (in bijvoorbeeld Visagie magazine), en dat kan niet wanneer ze al ergens anders gepubliceerd zijn. Super jammer want ik wil het heel graag met jullie delen, maar dat wordt nog eventjes wachten. Wel kan ik natuurlijk vertellen hoe die dag ging!

Ik ging ’s ochtends met een grote tas vol make-up en mijn mega moodboard (in zo’n grote ‘documentenkoffer’) richting Amsterdam, en ik dacht toen nog van ‘shit, had ik nou maar mijn moodboard op kleinere vellen papier gedaan, dit is zo’n gesleep.’ Eenmaal aangekomen bij B gingen we onze moodboards laten zien. De modellen druppelden binnen, maar we wisten nog niet welk model we zouden krijgen, deze mochten we niet zelf kiezen namelijk. Ik voelde kriebels in mijn buik, ik was een beetje zenuwachtig – maar dat ben ik altijd als ik mijn werk laat zien aan Pascale, zij weet en kan zo veel. Maar dat was blijkbaar niet nodig, want toen ik mijn moodboard op tafel legde zei ze dat het het perfecte voorbeeld was van hoe een moodboard moest zijn! Ik was zo blij! Pascale en Jan (de fotograaf) kozen samen de look die ik ging doen, en het werd deze look:

Een mooie basis met shape bij jukbeenderen, slapen en ogen en knalroze lippen. Na het doornemen van de moodboards konden we allemaal naar boven en de modellen zouden naar boven komen met de moodboards in hun handen, wel spannend dus, want de foto hangt voor een heel groot deel af van het model. Ik ging boven mijn spullen klaarleggen en er kwam een ontzettend mooi meisje binnenlopen met mijn moodboard. Ze heet Laura, en dit was ook haar allereerste shoot, dus ook voor haar was het spannend.

Die dag was zo professioneel mogelijk, beneden was de set, en Jan was aan het wachten tot het eerste model klaar was. Carlijn, visagist en haarstylist werkzaam bij Colourfool, verzorgde het haar van de modellen. Er zat dus ook tijdsdruk achter, want zij willen niet lang gaan zitten wachten tot ze eindelijk aan het werk kunnen.

Qua make-up had ik wat problemen met de shape, die zette ik op met een MAC Cream Colour Base in Orange, voor een warme oranje-achtige shape. Shapen is echt heel lastig, dat merkte ik wel weer die dag. Ook als ik de foto zie ben ik niet helemaal tevreden daarover. De lippen maakte ik mat knalroze met een OCC Lip Tar in Anime, en dat ging echt heel goed! Ik denk dat ik de lippen op de foto ook het mooist vind. Haar ogen wilde ik eerst ‘clean’ houden met alleen mascara, maar Jan en Pascale kwamen nog even kijken en toen raadden zij me aan het iets ‘viezig’ te maken. En dus deed ik ook wat mascara op haar oogleden en dat vind ik op de foto echt heel leuk geworden.

Wat ik heb geleerd van die dag is dat de communicatie tussen de mensen op de set beter moet, want als Carlijn iets riep door het lokaal (bijvoorbeeld ‘wie is als eerst klaar’ of ‘welk model moet een strakke staart’) dan reageerde niemand. Ook moeten we elkaar meer helpen.

Wat heel goed ging is dat mijn moodboard als voorbeeld werd genomen, dat de lippen zo mooi werden, en de communicatie en omgang met het model. Dat is ook iets wat je moet leren en in het begin van de cursus vond ik dat best lastig. Er zit altijd een onbekende in je stoel, en dat is een mens, wat je soms vergeet als je zo druk bent met de make-up. Dat klinkt raar, maar soms ben je zo geconcentreerd bezig dat je op haar hoofd aan het leunen bent, of dat je vergeet dat ze misschien wel dorst of honger heeft. Dat ging goed tijdens de tussenshoot. En ik vond het heel erg leuk dat ik als eerste klaar was.

Het was een heel goede oefening en een dag om nooit te vergeten, ik heb heel erg veel geleerd, en er een ontzettend mooie portfoliofoto aan over gehouden! Wanneer ik hem op mijn site mag zetten, doe ik dat natuurlijk meteen. De opleiding is alweer bijna voorbij, en ik wil ook nog haarstyling gaan doen, want ik vind dit echt onzettend leuk om te doen. Als ik als visagist aan de slag wil, moet ik ook echt haarstyling kunnen (dan wordt je eerder geboekt en je kan gewoon meer), en ik wil dat ook gewoon. Dat wordt nog wel eventjes sparen, maar ik wil hier echt mee verder, wat is dit ongelooflijk leuk! Voor ik de opleiding begon dacht ik dat ik het alleen deed om nieuwe dingen te leren en niet om echt als visagist aan de slag te gaan, maar nu wil ik dat absoluut wel! Ik krijg er echt een kick van en vind het leuker dan wat dan ook.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.