Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
17 juli 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Dior
  • eau de parfm
  • eau de parfum
  • geur
Een MissLipgloss artikel

Dior Pure Poison

Laatst stond ik met vriendinnetje Madelon in de Douglas geurtjes te testen. Ik had zin in een nieuw geurtje, een wat zwaarder parfum dat ik écht heel lekker vind. Iets waar ik de hele dag aan wil snuffelen. Maar we spoten en probeerden en testten en ik vond niks waarvan ik dacht ‘OMGTHISSMELLSSOOOGOOD’ dat ik met lege handen wegging. Niet zo erg ook, bedacht ik me. Ik heb toch al veel parfums. Maar toen we later op het terras zaten rook ik één geurtje de hele tijd. Ik wist dat het Dior Pure Poison was. Heel vroeger heb ik deze gehad, van een buurmeisje, met nog een klein bodempje erin. Ik herkende hem meteen en moesth hem natuurlijk hebben.

Ik had mazzel want hij was afgeprijsd bij Douglas! 30 milliliter van €55 voor €47. Ik snuffelde ook nog even aan de gewone Poison, en de Elixir versie van Pure Poison maar ik nam toch deze mee. Ten eerste is de verpakking zo mooi! Hij is wit parelmoer en als je het flesje beweegt zie je heel veel verschillende kleuren. De Elixir versie (die is sterker qua geur en blijft langer hangen, is logischerwijs ook duurder) heeft ook zo’n mooie verstuiver, met een bolletje waar je in moet knijpen. Hoe noem je dat, trouwens? Ik kan het niet vinden. Goed, de verpakking is dus prachtig en chic, maar hoe is de geur?

Top noten: jasmijn, zoete sinaasappel, bergamot, Siciliaanse mandarijn
Hart noten: oranjebloesem, gardenia
Basis noten: sandelhout, grijze amber


Mijn parfum analyse van mijn favoriete geuren, dikgedrukt zijn de noten die vaak voorkomen

Als ik even kijk naar mijn parfum analyse, past ‘ie precies in mijn rijtje van favoriete parfums, met jasmijn, mandarijn, bergamot, sandelhout en amber. Zo zie je maar dat je toch altijd weer geuren kiest die bepaalde noten bevatten. Wanneer je hem net opspuit ruikt Pure Poison best fris, maar na een tijdje wordt ie wat zwaarder en ruik je de sandelhout en amber. Ik vind het echt onwijs lekker en snuffel de hele dag aan m’n polsen. Ik krijg ook erg veel complimentjes als ik Pure Poison op heb. Van ‘wat ruik je lekker!’ tot ‘welke geur heb je op? Die MOET ik ook hebben.’  Pluspunt is dat de geur enorm lang blijft hangen, het is dan ook een eau de parfum. Hierin zit een hogere concentratie parfum dan in eau de toilette. Eau de toilette blijft een paar uur (zo’n twee, drie) hangen en eau de parfum langer (tot een uur of vijf, zes). Dat merk ik zeker met Pure Poison. Na een paar uur ruik ik hem zelf niet meer, alleen als ik echt gericht aan m’n pols ruik, maar dan nog zeggen mensen om me heen dat ik lekker ruik. Dus blijkbaar blijft ‘ie echt zo lang hangen.

Ik vind dat de commercial van Pure Poison de geur ook wel goed neerzet, sexy, krachtig, voor vrouwen die lef hebben.

Als ik net een nieuw parfum heb waar ik echt dol op ben, kan ik niet stoppen met er aan te ruiken. Ik neem hem mee in m’n tas om hem overdag nog een keer op te doen, ik ruik aan mezelf om die heerlijke geur nog even te ‘proeven’ en ik gebruik alleen maar dat ene parfum. Terwijl ik zat andere geurtjes heb die ik lekker vind. Herkenbaar? 🙂

Check trouwens nog eens dit artikel waarin ik vertel hoe je je favoriete geur zo lang mogelijk kan laten hangen!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.