Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
27 mei 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • budget
  • deo
  • deodorant
  • dove
Een MissLipgloss artikel

Dove Original deodorant vernieuwd!

Dove deodorant is vernieuwd! Hij is nu ook verzorgend doordat er 1/4 hydraterende crème in zit, voor mooie, verzorgde oksels. Het helpt schade aan de huid te herstellen en belooft gewoon mooiere oksels! En natuurlijk geen vervelende luchtjes. Ik ben benieuwd.

 

Als je me volgt dan weet je dat ik niet gauw afwijk van mijn favoriete deodorant, Lady Speed Stick. Dat is echt – naar mijn mening – de beste deodorant ooit en ik heb een heel voorraadje in huis, omdat je hem niet in Europa kan kopen. Maar goed, laatst wisselde ik hem dus om voor de Dove Original deodorant, wel even wennen, en ook wel eng, want zou dit nu wel werken?

Er zijn twee soorten van de Original deodorant, een spray en een roller, en ze kosten allebei €3,09. Prima prijs voor een deodorant, vind ik!

Dit zijn de bestanddelen van de spray. Er zit Aluminium Chlorhydraat in, hét stofje waarvan het gerucht gaat dat je er borstkanker van kan krijgen. Hier zijn meerdere onderzoeken naar gedaan en zowel het KWF als het American Cancer Society dat dit niet klopt. Bekijk ook deze pagina op de site van het KWF als je er wat meer info over wilt. Wees dus niet bang 🙂 Er zitten verder inderdaad verzorgende bestanddelen in, zoals zonnebloemolie, citroenzuur, vitamine E (werkt ontstekingsremmend, doet littekentjes vervagen, werkt vochtinbrengend en heeft een positief effect op de celdeling), en ook een aantal ingrediënten die je huid gewoon zacht maken en een fijn gevoel geven. Er zit parfum in, vrij hoog in de lijst, maar het is dan ook een deodorant. Bevat geen parabenen.

Een groot deel van de deodorant is dus inderdaad verzorgend en goed voor je huid! Wel fijn, want zo verzorg je ze ook meteen. Je oksels zijn toch wel plekken die je gauw ‘vergeet’, ik smeer ze in ieder geval nooit in met bodylotion of iets dergelijks, jij wel? Maar je maakt ze wel vaak schoon met zeep en je scheert ze vaak, tenminste, ik wel. Dus wat verzorging kunnen ze best gebruiken. Fijn dus!

In de roller zitten vrijwel dezelfde bestanddelen als in de spray.  Het enige verschil is het aanbrengen: de roller smeer je op je huid waardoor je een laagje deodorant crème op je oksels krijgt, met de spray spuit je het er op. Het is maar net wat je fijner vindt.

Zo ziet de roller eruit. Zelf heb ik een grote voorkeur voor sticks omdat je daarmee een mooi gelijkmatig laagje deodorant op je huid kan smeren. Een roller komt een beetje op hetzelfde neer. Er zit crème in de verpakking en door het balletje verspreid je het over je huid. Ik vind dat toch wel een beetje wennen, want met een stick verdeel je een vrij harde, vaste substantie over je oksel, met een roller is het echt een dunne crème, die een beetje koud aanvoelt. Ook moet je het eventjes laten ‘intrekken’ zodat je niet met een natte oksel je kleren aantrekt en vlekken veroorzaakt. Op zich werkt het prima, alleen ben ik altijd een beetje bang dat er viezigheid in de verpakking gaat zitten, omdat dat ook met die roller meedraait.

En, hoe werkt de deodorant? Prima! Beter dan ik had verwacht. Stiekem vond ik het best wel eng om een andere deodorant dan mij Lady Speed Stick te gebruiken, want ik vind nare luchtjes en zweetvlekken zó vervelend! Maar die angst was nergens voor nodig, want de Dove Original deo doet zijn werk supergoed. Ook bij dertig graden. Ik ben vooral heel erg gek op de roller, de spray heb ik ook gebruikt maar ik heb altijd het idee dat dat minder goed werkt omdat je niet alle ‘stukjes’ van je oksel meepakt. Met de roller doe je dat wel. Enne, ja, mijn oksels voelen ook lekker verzorgd aan! Niet dat ik er nu mee ga zwaaien en elke dag topjes aan ga doen, maar ik merk wel dat mijn huid zacht en soepel is.

Fijn dus, de vernieuwde Dove Original deodorant. Beide voor €3,09 te koop bij elke drogist.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.