Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
12 mei 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • huidboek
  • jetske ultee
  • win
  • winnen
Een MissLipgloss artikel

Dr. Jetske’s Huidboek + win

Je hebt Dr. Jetske Ultee al wel eens voorbij zien komen hier op MissLipgloss.nl, en laatst bracht ze haar eerste boek, het Huidboek, uit! Bomvol met alles wat je echt moet weten over je huid, en wat je er mee moet of kan, en wat je beter kan laten. Ik geef vijftien exemplaren weg!

Het Huidboek ziet er prachtig uit, alleen de buitenkant is al een pareltje. Clean, strak, daar houd ik van! En ook een duidelijke titel: Huidboek. Een boek over huid. Simpel, that’s it!

‘Crèmes met lavendel, citrus, mint, eucalyptus, alcohol? Producten met oxybenzone? Lekker laten staan! Aparte dag-, nacht- en oogcrèmes, serums en kostbare potten met wonder-ingrediënten? Zonde van het geld! 

Voor ieder huidtype en voor iedere leeftijd geeft Dr. Jetske’s Huidboek de beste verzorgingstips. Voor oudere, voor baby’s en zonaanbidders. Voor mensen met acne, pigmentvlekken of een hele gevoelige huid. Met altijd het advies: wat moet je niet doen en vooral; wat nu eigenlijk wél.’

Je huid is best wel lastig. Het is je grootste orgaan, dus je moet er goed voor zorgen, maar zo simpel is dat nog niet. Je leest overal wat anders en waar moet je nu eigenlijk naar luisteren? Jetske heeft in haar boek de feiten en ook haar meningen over allerlei zaken helder op een rijtje gezet.

Er zitten elf hoofdstukken in het boek. Je huid is als een jas, Je huidtype, Musthave-top 5, Wat zit er in dat potje?, Acne kan je leven verzieken, Pigmentvlekken maken je ouder dan je bent, Boven de veertig, Je moet het maar hebben: een gevoelige hud, Uit de zon jij, Het babyhuidje en Eng spul, prima spul. Elk aspect wordt behandeld, in duidelijke, heldere taal. En dan geen Jip-en-Janneke taal, je voelt je niet meteen dom als je het boek leest. Maar je begrijpt alles wel! Dat vind ik heel knap, het wordt al gauw een kinderlijk lesboek waarin je iemand alles uitlegt, maar dat is bij het Huidboek zeker niet het geval.

De opmaak van het boek vind ik mooi. Simpel en strak, met mooie foto’s en basic kleuren. Geen poespas, heel chic! Dat leest ook fijn. Het papier is ook mooi, heel mat en licht. It’s all about the details!

Allerlei ingrediënten worden helemaal uitgelegd. Wat kan je nu beter wel en niet gebruiken?

En hoe zit het nu echt met de zon? Bestaat een ‘gezonde’ bruine kleur wel? Nou, nee.

Veel dingen die in het Huidboek staan, zijn gebaseerd op onderzoeken, die er meteen bij vermeld worden. Soms vertelt Jetske iets uit eigen ervaring of naar eigen mening. Je kan er dus uiteindelijk mee doen wat je wilt en de kennis tot je nemen. Ik vind het zelf een reuze interessant boek dat alle aspecten van je huid belicht. Als je dit boek hebt uitgelezen, weet je echt een hele hoop meer over je huid. En dat is eigenlijk heel belangrijk, want we hebben het allemaal, en we willen het allemaal zo mooi en gezond mogelijk houden.

Ik ben enthousiast in ieder geval, elke beautyliefhebber zou dit boek op z’n minst even moeten doorbladeren. Hij kost €24,95, niet erg goedkoop, maar ik weet zeker dat het iets is waar je heel veel van leert. En hoe lekker is het dat je gewoon even met een boek op de bank kan zitten, in plaats van met je laptop op schoot, of achter een bureau!

Ik geef vijftien van deze Huidboeken van Jetske weg! Woehoe! Laat een reactie achter op deze blogpost en mail je adres (waar het boek heen kan als je deze wint) naar win@misslipgloss.nl. De actie loopt een week, en de lezeressen krijgen persoonlijk een mail van mij.

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.