Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
17 december 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • blenden
  • een kleur
  • How To
  • oogschaduw
Een MissLipgloss artikel

Één kleur oogschaduw gebruiken

Oogschaduw! Waaaa! Als het even kan gebruik ik zo vier, vijf, zes kleuren tegelijk in een ooglook. Kleurtje hier, highlightertje daar, wat donkerder op die plek… Nice. Maar soms is het ook prachtig en lekker snel én makkelijk om maar één kleur oogschaduw te gebruiken. Less is more! Soms.

Maar ja, hoe doe je dat nu eigenlijk. Ook al breng je maar één kleur aan, het moet er natuurlijk wel mooi uitzien! Niet alsof je snel even wat kleur op je ogen hebt gekwakt (ook al is dat wel het geval).

Wat ik het liefst doe als ik één kleur gebruik: het ‘vol’ aanbrengen vanaf de wimperrand, dus goed dekkend. Dat doe ik het liefst door het te deppen met een platte kwast zodat je maximale kleur krijgt. En dan, vanaf de ‘plooi’ in je ooglid omhoog blenden. Het liefst met een ronde, fluffy blending kwast. Op die manier krijg je een subtiel smokey effect wat het heel chic maakt. Ik breng ook altijd wat aan onder mijn oog en blend dat uit.

Supersimpel, kost weinig tijd en ziet er toch mooi opgemaakt uit. Ik doe dit graag als ik felle lippen draag. Ik wil dan wel graag oogschaduw dragen, ik vind ‘naakte’ oogleden bij mij niet per se heel mooi, en dan gebruik ik vaak maar een kleurtje. Even afmaken met eyeliner of oogpotlood en wat mascara, en klaar ben je! Snel, simpel, makkelijk en mooi. Op de foto heb ik trouwens een gouden kleur van MAC gebruikt (Gaelic Gold).

 

Pak jij wel eens alleen één oogschaduwkleur? En that’s it?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.