Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
7 september 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Enquete resultaten

Finally, they are here. De uitkomsten van de enquête! Omdat zoveel van jullie (4325 mensen om precies te zijn) hem hebben ingevuld vind ik het wel zo leuk om de resultaten ook hier neer te zetten. Ik was ongelooflijk nieuwsgierig, en het was superleuk om de resultaten te lezen. Honderden van jullie hebben ook in het ‘Heb je verder nog opmerkingen of tips?’-vakje super bruikbare tips en opmerkingen gezet. Die heb ik onderaan even samengevat. Maar eerst… de superleuke kleurrijke grafiekjes!

Hoe oud ben je?

Simpel. De meesten van jullie zijn 16 – 17 jaar. Grofweg zitten de meeste van mijn bezoekers in leeftijdscategorie 14 – 21. Dit verrast me niet echt, dit wist ik al wel een beetje. Het is leuk om te zien hoe breed jullie zijn qua leeftijden. Ik krijg ook regelmatig mailtjes van vrouwen van 30 of 40 die mijn site dagelijks bezoeken. Zo leuk!

Wat ga ik hier mee doen: dit kan ik communiceren naar bijvoorbeeld merken en bedrijven. Ook vind ik het leuk en handig om te weten.


Wat vind je het leukste om te zien op de site?

Hier was ik benieuwd naar. Jullie vinden reviews, filmpjes en how-to’s het leukst om te zien. Het minste vinden jullie artikeltjes over celebrities. De zelfgemaakte looks vinden jullie ook niet zo leuk, dat is een verrassing! In de opmerkingen las ik veel dat jullie die wel willen zien, maar dan graag in combinatie met een how-to, zodat je meteen weet hoe je die look zelf kan maken.

Wat ga ik hier mee doen: Als ik een look maak, probeer ik er ook een how-to bij te doen. Nu kost dat wat meer tijd, dus zullen er wel wat minder ‘eye of the day’ artikelen komen.
Ook ga ik meer filmpjes maken. Niet a la minute, maar wel zo snel mogelijk. En dan vooral how-to filmpjes.


Wat wil je meer zien op MissLipgloss.nl?

Jullie willen véél meer zien! Vooral how-to’s, filmpjes, stukjes over mijn privéleven en reviews. Die eerste twee en laatste vind ik niet zo verrassend, maar ik wist niet dat jullie het zó leuk vonden om over me, myself and I te lezen! Ik vind het echt heel leuk  dat jullie dat meer willen zien.

Wat ga ik hier mee doen: Meer how-to’s in filmpjes, meer stukjes over mijn privéleven. Reviews zijn er altijd erg veel 🙂


Wat vind je het minst leuk om te zien op MissLipgloss.nl?

Het minst leuk vinden jullie met stip op één stukjes over celebrities. Blah, saai, boring, meeeehhh. Dat ga ik dus minder doen, dat lijkt me heel erg duidelijk!
Verder vinden jullie dus de zelfgemaakte looks niet echt geweldig en informatie en nieuwtjes ook niet. Dat laatste deed ik al niet vaak, maar af en toe verschijnt er wel eens een stukje online met puur info over bepaalde producten of collecties.

Wat ga ik hier mee doen: Ik ga minderen met de stukjes over celebrities en artikelen met puur informatie en nieuwtjes. Ook de ‘eye of the days’ zullen minder komen, als ze komen, dan vaker met een how-to filmpje erbij.


Wat vind je het belangrijkst aan een artikel?

Eerlijkheid staat bij jullie hoog in het vaandel. Bijna de helft van jullie stemde ‘eerlijkheid’ op de vraag ‘wat vind je het belangrijkst aan een artikel?’ Dat begrijp ik. Ook vinden jullie goede, kloppende informatie belangrijk (24%).

Wat ga ik hier mee doen: Door gaan zoals nu. Ik ben altijd eerlijk, dat weten jullie. De disclaimer (waarin staat of ik producten heb gekregen) zorgt natuurlijk voor een stukje extra eerlijkheid.


Wat vind je vervelend op een beautyblog (niet specifiek MissLipgloss.nl)?

Hierover zijn jullie het wel eens! De helft van jullie vindt slechte foto’s killing. Met één procentje minder staat ‘eenzijdigheid in productkeuze (veel goedkoop of juist veel duur)’ op twee. Daarna, met 46%, komen de spel- en typfouten. Duidelijk. De andere keuzes die ik gaf worden ook vervelend gevonden, zoals onduidelijkheid over al dan niet gekregen spullen, of uitspraken en foto’s die naar seks verwijzen. Drie op de tien meiden vind ook een negatieve toonzetting vervelend. Ik kreeg bij de opmerkingen vaak te lezen dat jullie mijn site lekker positief en enthousiast vinden, dat is dus hartstikke goed! 😀

Wat ga ik hier mee doen: Nog beter letten op mijn typfouten, uit slordigheid maak ik namelijk wel eens foutjes die ik (of jullie!) pas ontdek(ken) als het online staat. Dat is slordig en onprofessioneel. Ik wéét het wel (ik had een 8 op mijn Nederlands examen en begin nu aan mijn derde jaar journalistiek), maar het is slordigheid. Stom.
Verder heb ik al kwalitatief goede foto’s, dus dat houd ik zo. Over de variatie in productkeuze kom ik later terug in dit artikel.


Wat verwacht je van de persoon achter MissLipgloss.nl?

Jullie verwachten van de persoon achter de beautyblog (mij, dus) vooral een passie voor make-up en beauty, driekwart van jullie stemde daarop. Vlak daarna komt eerlijkheid en integriteit, zeven op de tien meisjes vinden dat het belangrijkste. Daarna kennis van zaken (56%), positiviteit (39%) en aardigheid (34%). Een knap uiterlijk vinden jullie een stuk minder interessant, maar 6% van jullie verwacht dat een beautyblogger er knap uitziet.

Bijzonder om te zien, ik had verwacht dat meer van jullie een knap uiterlijk belangrijk zouden vinden!

Wat ga ik hier mee doen: Om mijn ‘kennis van zaken’ nog groter te maken, ben ik begonnen met een visagie opleiding. Mijn grootste reden daarvoor was de passie voor make-up, maar ook om nog meer te weten en te kunnen, puur voor MissLipgloss.nl. Verder blijf ik eerlijk en integer, positief, aardig (hoop ik toch! 🙂 ) en mijn passie voor make-up zal alleen maar groter worden.

Wat maakt een goede review?

Ook bij een review vinden jullie eerlijkheid het allerbelangrijkste, bijna zeven op de tien respondenten stemden hierop. Logisch natuurlijk, je wilt dat degene die de review maakt niet liegt over wat zij van het product vindt. Eigenlijk vinden jullie alles erg belangrijk, zoals verstand van zaken (55%) en een duidelijke conclusie (55%). Die conclusie vind ik ook belangrijk en sinds een tijdje heb ik bij mijn reviews ook een duidelijkere conclusie, met wat ik goed vind aan het product, wat ik minder vind aan het product en wanneer het iets voor jou is.

Wat ga ik hier mee doen: Ik ga door zoals ik het deed!

Wat maakt een goede foto?

Scherpte vinden jullie belangrijk in een foto (69%), de andere opties (een goede compositie, creativiteit en accurate kleuren) scoren allemaal rond de 40%.

Wat ga ik hier mee doen: Ik ga door met foto’s zoals ik het deed.

Wat vind je van de verhouding tussen dure, middelmatige en goedkope producten op MissLipgloss.nl?


Hier was ik zo benieuwd naar! Het komt er op neer dat 40% van jullie de verhouding goed vindt, maar dat ook de helft vindt dat er wel meer reviews mogen komen van producten die gewoon in de winkel te koop zijn in plaats van op internet. 8% geeft aan dat er teveel artikelen zijn over dure spullen.

Wat ga ik hier mee doen: Ik ga vaker producten in huis halen die je in Nederland en België gewoon in de winkels kan kopen. Dit zullen automatisch wat goedkopere ‘drogisterijproducten’ zijn, maar natuurlijk ook hier en daar wat high end.


Als Cynthia op MissLipgloss.nl aangeeft dat ze een product niet fijn vindt, koop je het dan bewust niet?

Bijna negen op de tien meiden zegt ‘Ik weet het niet, maar ik onthoud wel wat Cynthia ven een product vindt, als ik het ergens zie.’ Dus wanneer ze een product dat ik gereviewd heb in de winkel zien, of in een reclame, schiet even door hun gedachten dat ik het niks vond.
10% zegt ‘Dan koop ik het niet, en 4% zegt ‘De mening van Cynthia maakt me niet uit.’ Ik ben verrast door deze uitslag! Wow, wat onthouden veel van jullie wat ik van de producten vind!

Wat ga ik hier mee doen: –


Koop je wel eens een product naar aanleiding van een artikel op MissLipgloss.nl?

Dit was voor mij de leukste en interessantste vraag. Maar liefst de helft van de meiden heeft een keer een product gekocht nadat ik er over schreef. 36% zegt dat ze dat meerdere keren gedaan hebben. Maar 12% heeft dat nog nooit gedaan.
Wat een verrassing! Wauw! Wat ontzettend gaaf hoe jullie vertrouwen op mijn mening over een product, echt een eer.

Wat ga ik hier mee doen: –


Welke van de grote Nederlandse beautyblogs vind jij het leukst?

Omdat ik weet dat jullie er naar gaan vragen als ik deze er niet bij zet, ook deze uitslag. Het is natuurlijk een beetje een flauwe vraag omdat mijn bezoekers deze enquête invullen en dus de meeste respondenten mijn site het leukst zullen vinden. Maar goed, bij deze! 😉

Ook heb ik de opmerkingen gelezen, wat waren het er veel! Heel erg fijn dat jullie de tijd hebben genomen om na te denken wat je anders zou willen zien op MissLipgloss.nl. Ook waren er natuurlijk complimentjes en liever opmerkingen!

Samenvattend vinden jullie dit fijn aan MissLipgloss.nl:

 • Duidelijkheid, eerlijkheid en de conclusies bij de reviews
 • De goede foto’s
 • Dat de site zo persoonlijk is en tegelijkertijd professionaliteit uitstraalt
 • Positiviteit (ik lees veel ‘Ik word zo blij van je site!’ en dat de ‘liefde en passie’ voor cosmetica en schrijven van het scherm afspat)
 • Hoeveelheid updates
 • Dat de updates zo vroeg ’s ochtends online komen
 • Manier van schrijven
 • Hoe ik overkom op filmpjes: ‘Je bent jezelf en dat is veel leuker dan één of andere wijsneus die alles beter weet
 • Het hebben van een ‘online vriendin’ aan MissLipgloss.nl; ik reageer zo veel mogelijk op de comments en mail 9 van de 10 keer terug als je me mailt

Dit vinden jullie op het moment wat minder aan MissLipgloss.nl:

 • Winacties die samengaan met Twitter/YouTube/BlogLovin’ et cetera
 • Te weinig filmpjes
 • Spel- en typfouten
 • Artikelen over boeken
 • De looks, die zien jullie liever verpakt in een how to
 • Sowieso mogen er meer how to’s en artikelen met tips & trucs komen
 • Sommigen van jullie geven aan advertorials een beetje irritant te vinden, maar ook wel begrijpen dat het er een beetje bij hoort


Ik wil jullie nogmaals ongelooflijk bedanken. Ik kreeg zelfs van een aantal meiden mailtjes met A4’tjes vol tips, feedback en opbouwende kritiek. Deze heb ik uitgeprint, ben ik rustig gaan lezen en met een markeerstift heb ik alle dingen die ik bruikbaar vind aangestreept. Bedankt daarvoor, meiden (in het bijzonder Chantal!). Ik heb veel aan jullie kritiek, want natuurlijk is MissLipgloss.nl al hartstikke leuk (;)) maar ik wil de leukste en de beste zijn! En niet om te concurreren met andere bloggers, maar omdat ik erg ambitieus ben (dat weten jullie wel, he :D) wil ik uit MissLipgloss.nl halen wat er in zit.

Ik heb in dit artikel aangegeven wat ik ga en wil veranderen en/of beter maken aan de site. Ik doe mijn uiterste best, ik stop bijna alle tijd die ik heb in MissLipgloss.nl, en ik neem de resultaten en jullie opmerkingen heel serieus. Natuurlijk kan ik niet meteen alles beloven (ik blijf een bezig bijtje en druk met van alles en nog wat) maar ik ga mijn best doen.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.