Doordat je de aubergine eerst kookt en daarna bakt met de teriyakisaus wordt de textuur heerlijk: zacht, sappig en plakkerig. Zo heb ik nog nooit aubergine gemaakt, maar ik ga het zeker vaker doen. De combinatie met de zoete teriyakisaus, de knapperige lente-ui, peper en pinda’s is top. In het oorspronkelijke recept moet je een aubergine gebruiken voor twee personen, maar dat vond ik wel erg weinig, dus ik gebruik er twee. Het is lekker om er nog iets bij te eten zoals wat basmati-rijst of noodles – maar het kan natuurlijk ook zonder.
Dit recept komt uit ‘5 Ingrediënten’ van Jamie Oliver. Ik ben groot fan van zijn recepten en dit boek draait helemaal om eenvoud. Jamie gebruikt vaak enorm veel ingrediënten in zijn recepten, maar met dit boek laat hij zien dat dat helemaal niet hoeft om een lekker gerecht te maken. Alles is eenvoudig, de meeste dingen staan snel op tafel én het ziet er allemaal zo lekker uit. Een aanrader als je eens wat anders wilt koken, maar geen zin hebt in ingewikkeld gedoe.