Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Recept: burrata salade

Hoofdgerecht
20
min. bereiden
20
min. totale tijd

‘Mijn’ burrata salade is een van de favorieten hier in huis. Een echte verwennerij is het, met zo’n romige, zachte burrata. Ik maak er een compleet gerecht mee met onder ander parmaham en lekkere krokante versgebakken ciabatta. Ik deel het graag met je!

 


Ingrediënten
2 personen
 • 2 bollen burrata
 • 70 gr prosciutto of parmaham
 • 150 gr rucola
 • 400 gr cherrytomaten
 • 4 el goede extra virgin olijfolie
 • 4 el goede balsamico-azijn
 • peper
 • zout

Bereiding

Tip: Liever vegetarisch? Simpel: laat gewoon de ham weg.

 1. Haal de burrata al wat eerder uit de koelkast en laat hem uitlekken. Het is lekker om hem niet steenkoud te eten. Burrata is trouwens een romige mozzarella: als je hem opensnijdt loopt de binnenkant eruit. Dit maakt het héél zacht, romig en gewoon ongelooflijk lekker.

 2. Verdeel wat rucola over het bord en leg daar de burrata bovenop. Wees voorzichtig met de burrata, want hij scheurt makkelijk open en dat zou zonde zijn.

 3. Snijd de cherrytomaten  doormidden en verdeel ze over de rucola. Je kan ook trostomaten gebruiken of van die Tasty Tom’s. Dit soort tomaten zijn wat zoeter en hebben meer smaak dan gewone tomaten.

 4. Nu doe ik wat balsamico-azijn over het geheel met wat peper. Ik doe dat nu omdat ik dat niet over de parmaham of prosciutto heen wil hebben, daar wordt de ham wat papperig van namelijk.

 5. Scheur nu de ham in stukjes en verdeel die over het bord erbij. Het is wel mooi als je dan nog wat tomaatjes en rucola ziet, anders lijkt het zo’n bord vlees 😉

Leestijd

Enjoy!

Ik eet hier altijd wat brood bij, ciabatta is erg lekker, helemaal als je het nog dipt in goede olijfolie en balsamico.

Als je houdt van mozzarella, probeer dan zeker eens burrata. Het is zó lekker! Zeker in combinatie met de parmaham en tomaat. Je kan het natuurlijk ook als voorgerecht eten, maar dan zou ik gewoon wat minder maken en samen een burrata delen.

Eet smakelijk!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.