Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Structuurjunkie Wijnnotities

De jongste telg in de Structuurjunkie-collectie is er: Structuurjunkie Wijnnotities! In dit boekje kan je honderden proefnotities van wijn maken. Hier komt mijn liefde voor structuur, wijn en mooie notitieboekjes samen. Ik laat ‘m graag uitgebreid aan je zien!

Leestijd

Het idee voor de Wijnnotities ontstond al even geleden. Ik maak zelf veel proefnotities van wijnen die ik proef. Thuis, maar ook tijdens proeverijen en op reis. Die maak ik in notitieboekjes, maar de ene keer heb ik dat boekje mee en de andere keer weer een ander boekje. Veel mensen die ik ken maken ook notities en het is toch nooit echt overzichtelijk. Dat moet toch anders kunnen? Vanuit die ergernis ontstond het idee voor Structuurjunkie Wijnnotities: een handzaam boekje (past makkelijk in een kleine tas) dat er prachtig uitziet en waar je heel makkelijk al je proefnotities in kan opschrijven.

Elke pagina ziet er zo uit. Je kan hem helemaal zelf invullen en je kan hem gebruiken voor alle typen wijn. Ik heb expres geen indeling in het boekje gemaakt op basis van de soort wijn, omdat ik weet dat sommige mensen bijvoorbeeld nooit rosé drinken of juist gek zijn op alleen witte wijn. Je kan dit op elke pagina zelf invullen zodat je alle vrijheid hebt. Onderaan de pagina is ruimte voor je conclusie en er is een open ruimte die je naar hartelust kan gebruiken. Je kan een wijnspijscombinatie noteren, het etiket natekenen of als je een wijnboer bezoekt, de handtekening van de wijnboer vragen ; -)

Het voordeel van de flexibele indeling van Wijnnotities is dat je een serie proefnotities van een gelegenheid achter elkaar kan maken. Als ik bij een proeverij ben, of bij een wijnboer, dan wil ik al die notities achter elkaar hebben. In de rechterbovenhoek zet ik dan bijvoorbeeld *start champagne 2019* en bij de laatste *einde champagne 2019*. Zo weet ik dat die serie notities gemaakt is in de champagne in 2019. Hoeft niet, kan wel!

Na de vele invulpagina’s vind je ook nog heel wat ruimte voor snelle, korte proefnotities. Als je een wijn proeft waarvan je niet een hele proefnotitie wil schrijven, kan je hier met een paar zinnen de wijn omschrijven.

Achterin het boekje zit een water- ehh, wijnproof aromawiel dat je kan gebruiken om de aroma’s te ontdekken die je opschrijft in je notitie. Handig!

Structuurjunkie Wijnnotities is voor iedereen die graag wijn drinkt en daar af en toe (of vaak) een notitie van wil maken. Zowel voor de experts als voor liefhebbers die gewoon van een lekker glas houden.
Ik ben heel blij met hoe het boekje geworden is! Het is in ieder geval iets wat ik zelf heel veel ga gebruiken. Je kan hem hier bestellen. Je kan hem trouwens ook kopen of bestellen bij je boekhandel, maar ik weet niet welke winkel hem precies op voorraad heeft.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.