Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
24 mei 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Estee Lauder
  • mascara
  • Review
  • sumptuous extreme
Een MissLipgloss artikel

Fav: Estee Lauder Sumptuous Extreme mascara

Een geweldige fijne, perfecte mascara vinden is tegenwoordig maar moeilijk. Er zijn zo ontzettend veel soorten en nog meer verschillende borsteltjes, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Ook ik, want ook al houd ik van de traditionele borsteltjes, ik vraag me toch altijd weer af of dát ene bortelstje niet beter is… Ik gebruik nu al een tijdje de Estee Lauder Sumptuous Volume Lash Multiplying Volume Mascara (hoe lang kan je een naam maken) en ik ben er zo ontzettend blij mee dat ik hem al een keer opnieuw heb gekocht. En dat gebeurt me niet vaak, ik houd er van verschillende producten te testen. Deze zit al maanden in mijn daily stash en die blijft er voorlopig ook nog wel even. Lees verder voor een review!

Dit is hem dan, de chique verpakking van de Sumptuous Extreme mascara. Hij bestaat al een tijdje, in februari werd ‘ie namelijk gelanceerd en sinds die tijd is het mijn favoriete mascara. De formule is best bijzonder, die is volgens Estée Lauder ‘schuim-achtig’, gemaakt van lichte gels, polymeren, wassen en pigmenten. Het is dus een luchtige mascara die niet zwaar aanvoelt. Dunne wimpers worden opgevuld door de tri-blend multiplying vezels, en de ruimtes tussen je wimpers worden opgevuld met ‘solid rod’ fibers. Ook zitten er nog ‘hollow tube’ fibers in, deze zorgen voor volume maar zijn niet zwaar, en ook nog ‘micro-locking’ fibers, wanneer deze zijn aangebracht op de wimpers ‘grijpen’ ze als het ware in elkaar waardoor ze voor lengte en volume zorgen. Heel wat bijzondere fibers dus, in deze mascara. Eerlijk gezegd zeggen al die mooie mascarapraatjes me al tijden niet veel meer, je moet het gewoon proberen om te bekijken of het nou echt werkt.

De Estee Lauder Sumptuous Extreme mascara is wel wat aan de prijs, hij kost namelijk €24. Dat is een lieve duit voor een mascara! Maar dit is écht mijn holy grail geworden en daar heb ik dan graag €24 voor over.

De borstel is lekker groot en verder is er eigenlijk niks bijzonders aan. Hij is groot, punt. Geen plastic, rubber of balletjes, stokjes, wat dan ook. Gewoon een traditionele mascaraborstel, waar ik toch wel het meest van houd.

Op deze foto draag ik niks op mijn wimpers, en op de foto’s hieronder de Sumptuous Extreme mascara.

Hij is in gebruik heel prettig, je hebt snel (in een of twee laagjes) genoeg mascara op je wimpers en verder geeft ‘ie veel volume, lengte en hij houdt krul goed vast. Hij brokkelt niet en blijft de hele dag perfect op z’n plek zitten, maar hij is niet waterproof. Je doet wel snel teveel op, een derde laagje is al snel too much waardoor je spinnenpoten krijgt. Dat is in het begin even uitproberen.

Voor mij is het de perfecte mascara. Het geeft volume, lengte, krul, separatie… De formule is fijn, de verpakking is mooi en chic… My favorite! je kan deze mascara o.a. bij Douglas en ICI Paris kopen voor €24.

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.