Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
16 september 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • beautyfabels
 • How To
 • slechte tips
 • tips
Een MissLipgloss artikel

Foute beautytips en -fabeltjes #2

Oh boy! Wat waren jullie enthousiast over het vorige failtips artikeltje. En tja, ik heb nog wel een aantal superfoute beautytips liggen die ik erg graag wilde ontmaskeren, dus hier zijn ze weer! Zes nieuwe beautytips die je vast wel eens (of heel vaak) gehoord hebt en die je nu meteen gaat vergeten!


 • Krul je wimpers nadat je mascara op hebt gedaan, dan blijft de krul goed zitten

  Dit heb ik vroeger meerdere keren geprobeerd. Resultaat: wimpers die afbreken (dat gebeurt als je mascara al droog is) of wimpers die aan elkaar gaan plakken (als je mascara nog nat is) én wimpers met een práchtige knik erin op de plek waar je je de wimperkruller hebt gezet. Krul je wimpers altijd voor dat je je mascara op doet. Echt, doe het niet als je mascara er al op zit want dat is gewoon not goooood.

 • Doe tandpasta op een puistje, dan is ‘ie de volgende dag verdwenen

  Volgens mij heeft elk meisje dit wel eens uitgeprobeerd. Net als een klasgenootje van mij toen ik in de derde zat op de middelbare school. Ze kwam op school met een vlammend rode kin. Iedereen vroeg natuurlijk ‘Watskeburt?!’. Het arme kind had tandpasta op haar kin gedaan, want daar had ze een paar puistjes. Resultaat: droge, harde, rode en prikkende kin.

  De mint en fluoride in tandpasta droogt je puistje misschien uit, maar het is ongelooflijk slecht voor je huid. Gebruik liever een spot treatment, veel merken hebben een product dat je op een puistje kan smeren zodat ‘ie snel weg is. Lush, bijvoorbeeld!

 • Doe nagellakremover bij je nagellak als hij dik en stroperig is

  Je kan je nagellak alleen dunner maken met een nagellakverdunner of thinner. Deze zijn speciaal gemaakt daarvoor, maar nagellakremover is een oplosmiddel. Het maakt je nagellak heel eventjes wat dunner, maar daarna wordt het juist weer droog en dik. Zonde van je remover en van je nagellak!

 • Als je elke avond voor je gaat slapen vaseline op je wimpers doet, worden ze voller en dikker

  Dit kan niet. Ze zien er misschien voller uit op dat moment doordat er een laagje vettigheid opzit, maar het enige wat vaseline doet is een laagje op je wimperhaartjes leggen. Het voedt niet, het maakt je wimpers niet dikker, voller, of mooier. Er zijn wel speciale wimper conditioners die je wimpers wel dikker maken. Zo heb je RevitaLash (al werkt dat ook niet bij iedereen), en wonderolie kan ook helpen.

 • Epileer nooit haartjes aan de bovenkant van je wenkbrauw

  Dit kan je best doen als je hier en daar een verdwaald haartje hebt. Ik heb dat ook, dan haal ik die gewoon weg. Maar je moet niet de vorm van je wenkbrauwen willen veranderen door aan de bovenkant te epileren, dan krijg je gekke bobbelbrauwen. Dat wil je niet.

 • Je foundation moet te allen tijde precies, exact dezelfde kleur hebben als de kleur van je gezicht, want anders ben je een oranje monster of een spook

  Natuurlijk kies je geen foundation die tien tinten donkerder is, of drie tinten lichter. Want ja, dan wordt je een worteltje of een spook. Ik neem even mezelf als voorbeeld. Mijn huidskleur ‘verandert’ als ik mijn foundation op doe. Namelijk van een huid met een rode ondertoon naar een huid met een gele ondertoon. Dat is omdat mijn lichaam gelig is en mijn gezicht rood.
  Je moet geen donkerdere foundation op doen om bruiner te lijken (dat doe je namelijk met bronzer), maar een tintje donkerder valt niemand op, hoor. En een foundation met een andere ondertoon gebruiken kan juist heel mooi zijn, als je bijvoorbeeld hetzelfde probleem hebt als ik.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.