Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
2 september 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • foute beautytips
 • How To
Een MissLipgloss artikel

Foute beautytips en -fabeltjes

Vorige week kreeg ik van een Twittervolger een ideetje om een artikel over te schrijven: foute beautytips (dankjewel Esther!). Ik vond het een erg leuk idee en zodoende heb ik allerlei tips en adviezen verzamelt waar ik het niet zo mee eens ben! Lees snel verder en vergeet meteen al die foute tips die je ooit gehad hebt…


Hoezo, niet mooi? Prachtig, toch? Gezien bij Dsquared2 fall 2010

 • Als je donker opgemaakte ogen hebt, of een grote bril, kan je geen felle lippen dragen.

  Dit hoor ik enorm vaak, en vind ik zo’n stomme regel! Wat nou als dat gewoon mooi is? Geen enkele ‘oppervisagist’ heeft ooit gezegd dat je dat niet mág. En mooie donkerbruine smokey eyes staan echt geweldig met knalrode of juist donkerrode lippen. Waarom niet? En grote brillen zijn cool, die zijn een statement, dan durf je toch juist ook rode of donkere lippen te dragen? Jepperdepep, gewoon doen als jij dat wilt. Niet meer luisteren naar dit gekke advies! Vergeten! Hop!

 • Als je een hele droge huid hebt, smeer dan een dikke laag vaseline op je gezicht voor je gaat slapen. Dat voedt je huid lekker en dan wordt je wakker met een super zachte huid.

  Vaseline is gemaakt van  minerale oliën, paraffine en was. Het enige wat deze dingen doen, is een beschermend en afsluitend laagje op je huid leggen. Het houdt de vocht die er in zit vast, maar er komt niks goeds of verzorgends in je huid. Het voelt enorm vettig aan, maar je huid wordt er niet extra mooi of gevoed van. Je kan beter smeren met een goede nachtcrème met verzorgende ingredienten. Of je reinigingsroutine veranderen als je last hebt van schilfertjes en droogheid.

 • Breng voordat je oogschaduw aanbrengt wat poeder op je oogleden aan, dan blijft het langer zitten.

  Dit werkt gewoon niet! Ik heb het meerdere keren geprobeerd, maar m’n oogschaduw gaat toch in de lijntjes zitten. Gebruik dus gewoon een oogschaduwbasis.

 • Als je grotere ogen wilt, doe je een zwart lijntje op je waterlijn.

  Ook een gevalletje van ‘niet waar’! Het maakt je ogen juist kleiner. Een lijntje onder je ogen maakt je ogen inderdaad groter, net als een lijntje boven je wimperrand, maar op je waterlijn… Drie keer raden waarom ik dat nooit doe! Caroline schreef er ook al een artikeltje over. Een wit randje maakt je ogen trouwens wel optisch groter.

 • Je moet elke dag je oren schoonmaken met een wattenstaafje, dat is hygiënisch.

  Ik snap dat je dit wilt doen, maar het is juist erg slecht. Je duwt namelijk oorsmeer ver je gehoorbuis in waardoor je ontstekingen kan krijgen. Ik heb het zelf een aantal keren gehad (eigenwijs…) en een oorontsteking is echt geen pretje! Een gezond oor reinigt zichzelf. Wel maak je natuurlijk de rest van je oor schoon. Heel af en toe je gehoorgang even schoonmaken kan je best doen, maar wees voorzichtig, want een ontsteking heb je zo te pakken.


  Giiiirl! Noooo! Take it OFFFF!

 • Als een reinigingsproduct lekker schuimt is dat goed, dan weet je dat het je gezicht goed schoonmaakt.

  Nee! Noooo! Het is juist veel beter om een product te gebruiken dat niet of nauwelijks schuimt. Veel schuim? Dat duidt negen van de tien keer op het agressieve ingrediënt Sodium Laureth Sulfate, wat je huid na het reinigen droog en trekkerig achterlaat. Niet fijn! Gebruik dus liever een zachte milk, en geen schuimende reinigers.

Let me know als jullie dit leuk vinden, dan ga ik op zoek naar meerrrr failtips en beautyfabels!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.