Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
18 juni 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • bb cream
 • garnier
 • gemengde tot vette huid
 • Review
Een MissLipgloss artikel

Garnier BB Cream: een nieuwe versie!

‘Huh, Garnier had toch al een BB Cream?’, dacht ik toen ik deze lange tube binnenkreeg. Toen ik wat verder keek ontdekte ik dat dit een verbeterde versie is, voor de gemengde tot vette huid. Meer dekking, minder glanzend en minder vettig!

 

In het persbericht dat er bij zit laat Garnier een aantal opmerkingen van dames zien die de BB Cream getest hadden. Zo staat er bijv. bij ‘Te rijk door de olietextuur. Mijn huid blijft glimmen.’ ‘Hij is niet matterend genoeg. Erna poederen is voor mij een must.’ en ‘Ik heb iets meer dekking nodig’. Ik weet niet zeker of deze BB Cream voor de gemengde tot vette huid al op de planning stond, zo niet, dan luistert Garnier heel goed naar haar klanten (of beautybloggers die volop hun mening geven 😉 ). Want deze versie is echt wel heel anders dan hun eerste BB Cream!

Wat belooft Garnier? Dat deze versie luchtig en matterend is, op basis van mineralen en een uniek nieuw bestanddeel, perliet, dat extra sterke absorberende eigenschappen heeft. Er zitten geen oliën in en de kleur is gemaakt met minerale pigmenten.

Perliet is een vulkanisch kristalextract dat bekend staat als een krachtig absorberend mineraal. Het is in staat om 2,5x zijn gewicht in olie/water op te nemen, is 5x meer absorberend dan talk en is extra snel droog.

Kort gezegd belooft de BB Cream het volgende:

 • Zorgt direct voor een stralende, gladde huid
 • Porien zijn meteen minder zichtbaar
 • Oneffenheden verminderen
 • Na 4 weken is de huid minder vet
 • Na 4 weken is de huid stralender
 • Hydrateert
 • Beschermt de huid tegen de zon met SPF20
 • Anti-glans

Dat is nogal wat! Niet geheel met hoge verwachtingen begon ik met testen, want ik was niet zo enthousiast over hun eerste BB Cream. Er zijn twee soorten, licht en getint.

Deze BB Cream zit ook in een tube, maar dan een lange dunne, met een kleine opening waar het product uit komt. Dit gaat heel makkelijk omdat de BB Cream zo dun is.

Het is een stuk dunner dan de oorspronkelijke BB Cream. Dit is trouwens de lichte versie.

Hier zie je beide kleuren naast elkaar. Ze verschillen toch wel flink wat, de getinte versie is het best voor mij.

Het ziet er op mijn hand goed uit! Dekkend, smeert makkelijk uit, ziet er niet uit als een pancake, glimt niet en ruikt ook prettig.

Voor we verder testen even naar de bestanddelen kijken!

De basis bestaat uit water, siliconen en alcohol. Niet per se heel goed voor je huid. Verder zit er in:

 • butylene glycol: BG is een huideigen stof en is een huidverzorger. Het is een zachte soort alcohol en is een huidbevochtiger, oplosmiddel en het helpt andere werkstoffen de huid binnen te dringen.
 • ethylhexyl methoxycinnamate: is de SPF, beschermt je huid tegen de schadelijke effecten van de zon.
 • peg-10 dimethicone : silicoon, legt een dun laagje op je huid waardoor het er mooier en gladder uit ziet.
 • phenyl trimethicone: silicoon, legt een dun laagje op je huid waardoor het er mooier en gladder uit ziet.
 • squalane: squalaan helpt vocht vast te houden in de huid waardoor deze zacht en soepel blijft. Het wordt snel opgenomen door de huid en het sluit de huid niet af. Zorgt ook voor betere opnamen van andere ingrediënten.
 • bis-peg/ppg-14/14 dimethicone: silicoon, legt een dun laagje op je huid waardoor het er mooier en gladder uit ziet.
 • magnesium sulfate: dit is een zout, werkt ontstekingsremmend en werkt goed tegen acne en onzuiverheden.
 • talc: talk werkt matterend, maar zorgt er helaas voor dat je huid alleen maar vetter wordt
 • nylon-12: nylon werkt matterend, geeft een heel zacht gevoel aan je huid en zorgt ervoor dat het product niet in lijntjes trekt.
 • maltitol: maltitol is eigenlijk een zoetstof, maar werkt op de huid als een lichte vochtinbrenger
 • aluminium hydroxide: ook wel gibbsiet, een natuurlijk mineraal dat in deze BB Cream wordt gebruikt voor de kleur
 • sorbitol: net als maltitol van oorsprong een zoetstof. Geeft echter een fijn gevoel aan de huid.
 • perlite: Perliet, vulkanisch kristalextract dat sterk absorberend werkt
 • vaccinium myrtillius fruit extract: bosbessenextract werken heel goed tegen vrije radicalen, vol met vitamine C, helpt bij de vorming van collageen.

Het is dus wel meer een BB Cream dan een foundation, er zitten goede verzorgende bestanddelen in en geen oliën, zoals Garnier al beloofde. Verder dus veel dingen die echt wat doen voor je huid! Fijn!

En dan nu, hoe werkt hij op de huid? Ik ben heel erg blij verrast! De BB Cream is lekker dun maar wel dekkend, smeert makkelijk uit, droogt heel licht glanzend op maar wel met een matte finish (snap je me nog?) en ziet er gewoon over mijn hele gezicht mooi uit! Kijk maar even mee naar de foto’s.

Niks op mijn huid.

Alleen de lichte BB Cream – niet afgepoederd. Deze is net iets te licht voor me.

De getinte BB Cream. Doordat er SPF inzit licht hij een beetje op door de flits, maar deze kleur is echt precies goed voor me! En wat is het effect mooi! Heel subtiel, prima dekkend – eigenlijk zijn alle rode plekjes verdwenen, maar dingen als sproetjes zie je er nog wel doorheen -, geeft een subtiel gezond glansje maar is verder mooi mat… Wat goed!

Getinte BB Cream bij daglicht. Hier zie je de finish beter, mooi mat! Ik draag hier trouwens ook wel een blush.

 Getinte BB Cream, met flits, met een beetje L’Oréal blush.

Hoe ontevreden ik was over de eerste BB Cream van Garnier, zo tevreden ben ik over de nieuwe versie! Wat een mooi effect geeft het! Het is niet heel zuinig in gebruik, je hebt wat meer nodig dan hoeveel ik normaal met foundation gebruik, maar de tube is dan ook wel flink. Ik breng hem zelf aan met een bufferkwast, maar je kan ook gewoon je vingers of een sponsje gebruiken, het is maar net wat je zelf fijn vindt!

Het liefst poeder ik hem nog heel lichtjes af zodat ‘ie langer blijft zitten, en als ik dat doe dan zit de BB Cream de hele dag prima op mijn gezicht. Het gaat niet rullen of ‘smelten’, het blijft gewoon mooi zitten. Net als een foundation, maar dan doet het ook nog iets goeds voor mijn huid! Het enige minpunt qua bestanddelen vind ik dat er veel alcohol in zit. Ik beweeg de BB Cream voor ik hem aanbreng daarom nog eventjes tussen mijn vingertoppen in de hoop dat het meeste van de alcohol meteen verdampt. Ik ruik het verder niet, dus misschien vervliegt het wel meteen als het de tube uit komt? Ik weet het niet, ik merk het in ieder geval niet aan mijn huid.

Een BB Cream zou een vervanging moeten zijn van je huidverzorging maar toch gebruik ik altijd – ook bij de fijne BB Cream van Dior – vooraf nog wel even mijn eigen moisturizer. Mijn huid heeft dat echt wel nodig en ik vind dat gewoon fijn werken.

Ik merk gewoon dat ik deze BB Cream echt vaak pak! Hij ligt in mijn ‘everyday bakje’ samen met wat andere foundations en BB Creams, en de laatste week zit deze elke dag op mijn gezicht! Dat zegt toch wel heel wat!

Pluspunten

 • €9,95, goedkoop voor zowel een foundation als een verzorging
 • Praktische tube
 • Verkrijgbaarheid, gewoon bij Etos, Kruidvat, Douglas en ICI Paris te koop
 • Product is lekker dun
 • Verdeelt makkelijk over je gezicht
 • Droogt mat op met een lichte gezonde gloed
 • Dekt mooi
 • Bevat verzorgende bestanddelen
 • Blijft lang zitten
 • SPF20

Minpunten

 • Er zit veel alcohol in 🙁
 • Het is niet heel zuinig in gebruik

Iets voor jou als… je op zoek bent naar een fijne BB Cream die goed dekt en er heel natuurlijk uitziet!

Skippen als… je niet zoveel dekking nodig hebt of liever gewoon foundation gebruikt.

Zou ik dit opnieuw kopen? Ja!

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.