Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
21 augustus 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Het slechtste beauty advies ooit

Al honderden jaren zijn wij vrouwen met ons uiterlijk bezig. Het is gewoon iets vrouw-eigens, en het is ook iets vrouw-eigens om elkaar advies te geven. Kijk maar naar mij, ik doe het de hele dag hier op mijn site! Maar ik ben eigenlijk wel benieuwd naar het slechtste beauty advies wat je ooit hebt gehad. Want ook al bedoeld iemand het goed, sommige mensen kramen wel eens wat beauty onzin uit.

 

 

En ik denk dat het dan vooral moeders, tantes en oma’s zijn, of buurvrouwen die je even een beauty-wijsheid meegeven. Iets wat ze zelf al jaren doen en waarvan ze denken dat het dé beautytip is waar jij op zit te wachten. Een aantal beautytips die ik ooit heb gekregen (of heb gelezen), en die ik nooit zal vergeten omdat ze zo slecht waren:

  • Dit heb ik een keer op TV gezien, volgens mij kwam Tyra Banks met deze tip: elke avond je gezicht insmeren met Vaseline voordat je gaat slapen. Hell no! Op droge plekjes af en toe, oké, maar je hele gezicht? Ten eerste vind ik het gevoel van vaseline op mijn huid vreselijk, en ten tweede krijg je daar écht puisten van. En een heel vies, vet kussen. Blrhgh.
  • Mama vertelde me altijd dat ik geen conditioner moest gebruiken omdat mijn haar daar zwaar en vet van werd. Toen ik wat ouder werd, in mijn tienerjaren, begon ik het wel te gebruiken en toen ontdekte ik pas wat ik al die jaren had gemist! Oh noes! Ah, gelukkig bedoelde ze het goed. Ze gebruikt trouwens zelf ook nooit conditioner, nog steeds niet. Dus voor haar werkt het prima 🙂
  • Krul je wimpers nadat je mascara op hebt gedaan, dan blijft het beter zitten. Nooooooooooo. Dan breken je wimpers af! Nooit doen!
  • Nog eentje van mama, maar dat vertelde ze me denk ik zodat ik nog niet zou beginnen met make-up. Ik denk dat ik zo rond de tien jaar was, en ik wilde spelen met mascara en oogpotlood. Toen ze me vertelde dat ik blind zou worden als ik het in mijn ogen kreeg, werd ik bang en besloot ik alleen met lipstick te spelen. Een paar jaar later kwam ik er natuurlijk achter dat ik er echt niet blind van werd, haha.

Ik ben super benieuwd naar het slechtste beauty advies wat jij ooit gehoord hebt. En van wie! Van de leukste (lees: slechtste!) maak ik een artikel. Kom maar op!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.