Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
13 september 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • all-in-one family remedy cream
 • anti-ageing cream
 • getest
 • human+kind
Een MissLipgloss artikel

Human+Kind: natuurlijk verzorgingsmerk

Een merk moet voor mij aan een aantal eisen voldoen voor ik er helemaal voor val. Het moet er ten eerste goed, mooi, leuk en praktisch uitzien. Het is het eerste wat je ervaart, en een eerste indruk is heel belangrijk. Daarnaast word ik heel enthousiast als het merk natuurlijke, actieve ingredienten gebruikt. En dan valt alles op z’n plek als het ook nog eens fijn werkt én niet een enorme aanslag op m’n portemonnee is. Om deze redenen viel ik voor Human+Kind, een nieuw natuurlijk verzorgingsmerk dat nog maar net te koop is in Nederland.

 

Ik ‘ontdekte’ Human+Kind op een beautybeurs voor de pers een tijdje geleden. Het was de derde of vierde editie van dit evenement en ik loop altijd eerst een rondje voordat ik specifiek naar merken toestap om te kijken wat het inhoudt. Mijn blik werd meteen naar Human+Kind getrokken door de prachtige verpakkingen van de producten. Wat geweldig vorm gegeven! Toen ik er naar toe ging om een praatje te maken werd ik bijna omver geblazen door het enthousiasme van een van de eigenaren. Hij vertelde me hoe het merk is ontstaan, wat het inhoudt en natuurlijk liet hij het me proberen.

Human+Kind noemt zichzelf een down-to-earth bedrijf dat draait om het oplossen van huidproblemen op een ethische, goede manier. Alle producten worden gemaakt van natuurlijke bestanddelen die helpen bij het vernieuwen en verbeteren van de huid. Elk product zit tjokvol actieve, goede, natuurlijke ingredienten en bevat

 • geen chemicaliën
 • geen kleurstoffen
 • geen parabenen
 • geen parfum
 • geen additieven
 • geen SLS
 • geen minerale oliën
 • geen dierproeven

Op dit moment heeft het merk twee producten: de All-in-One Family Remedy Cream en de All-in-One Anti-Ageing cream. Er komen op korte termijn nog twee producten bij (een lichaamsolie en een dag- en nachtcrème). Het viel me meteen op dat er geen SPF in de producten zit, maar dat komt op termijn wel, vertelde de eigenaar me.

Dit is de Family Remedy Cream. Het heet zo omdat het is voor iedereen, voor alles. Je kan het als ‘gewone’ crème gebruiken (op je gezicht, handen, benen), maar ook als probleemoplosser bij bijvoorbeeld eczeem, insectenbeten, striae en littekens, verbranding door de zon, als nagelriemcrème… Wat het hoofdzakelijk doet is het voeden en verzachten van de uitgedroogde huid, maar haar ingrediënten zijn echte fighters tegen bovenstaande problemen. Ik weet hoe moeilijk het is om een fijne verzorging te vinden als je bijvoorbeeld eczeem hebt, omdat een goede vriendin van mij dat ook heeft. Ze kan niks verdragen op haar huid, alles geeft uitslag en roodheid en heel veel pijn. Ik vroeg haar om de Human+Kind producten te proberen. ‘Anders doe je een klein beetje op je arm.’ ‘Ah nee, dan doe ik het wel helemaal op m’n gezicht. Wedden dat ik wakker wordt met rode bulten?’ En we werden wakker… En ze had een gladde, zachte huid. Niet geïrriteerd. Niks aan de hand. Wow!

Wat zit er in? Vijftien actieve ingredienten: organische kokosolie, shea boter, centella, avocado olie, rozebottelzaadextract, witte lelie, murik, berkenextract, marsmallow, olijfbladextract, broccoli extract en aloe vera. Deze ingredienten ‘doen’ allemaal iets, en je kan op deze pagina lezen wat precies. Dit is de complete ingrediëntenlijst:

Aqua, Organic Cocos Nucifera oil, Butyrospermum parkii, Centella Asiatica extract, Calendula Officinalis lower oil, Avocado oil, Rosa Rubiginosa seed oil, Lilium Candidum bulb extract, Olea Europaea leaf extract, Stellaria Media extract, Betula Alba bark extract, Melaleuca Alternifolia leaf oil, Equisetum Arvense extract, Althaea Officinalis leaf/root extract, Cetearyl Olivate/Sorbitan Olivate, Bentonite, Sodium Stearoyl Lactylate, Glycerin, Brassica Oleracea Italica extract, Dehydroacetic acid, Benzyl Alcohol, Stearic Acid, Xantham Gum, Aloe Barbadensis extract

De ingrediënten zijn 96.2% natuurlijk en voor 3.8% verkregen uit natuurlijke grondstoffen. De crème ruikt bijzonder, ik vind het superlekker maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die het niet lekker vinden. Je moet er van houden! Het ruikt vooral erg fris en een tikje medicinaal en kruidig. Er zit géén parfum in, het ruikt zo door de ingrediënten.

De verpakking is geweldig en compleet. Ook grappig hier en daar. Ik gebruik deze crème vooral voor m’n handen, voeten, nagelriemen en soms als bodylotion als ik superdroge onderbenen heb. Werkt heerlijk, trekt heel snel in en als ik ben gestoken door een mug ofzo, jeukt het minder als ik dit heb gebruikt. Ik ben verkocht. Vind het heerlijk spul. Ik heb het sinds ik het in huis heb, altijd in mijn tas, het is eigenlijk een soort Eight Hour Cream, maar dan veel beter. Een multi-purpose crème die niet vet is en niet is gebaseerd op minerale olie, maar op natuurlijke ingredienten die echt iets dóen (daarom kan je Eight Hour en Human+Kind niet echt vergelijken, maar het zijn beide een soort probleemoplossers).

De All-in-One aging cream behandel ik in een los artikel (het wordt wel een erg lang stuk anders) maar ook deze is helemaal gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Ik ben echt onwijs enthousiast over dit mooie, nieuwe, jonge, natuurlijke, eerlijke merk. En daarom ga ik het verkopen in mijn shop. Dit is een merk waar ik achter sta, waar ik heel blij van wordt en wat echt goed werkt. En wat ook ideaal is voor mensen met een lastige (bijvoorbeeld eczeem)huid. Dus nog eventjes wachten tot oktober, dan kan je de crèmes bij mij kopen. Ze kosten trouwens €22,95 (family) en €29,95 (anti-ageing). Goede prijzen voor goed werkende producten. Later meer hierover!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.