Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
7 maart 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • extensions
 • Review
 • Test
 • testpanel
Een MissLipgloss artikel

I did it: wimper extensions

Een tijdje geleden werd ik gemaild door Judith, of ik wimper extensions wilde. Daar had ik nog niet echt over nagedacht, maar ik wilde het eigenlijk wel graag uittesten voor de site! Altijd een goed excuus, toch? En dus kwam Judith laatst bij mij thuis om me wimperextensions aan te meten… Spannend!

Je ziet het steeds meer en het wordt ook steeds populairder en betaalbaarder: wimper extensions. Eigenlijk nepwimpers, maar dan ‘permanent’, met een miniscuul beetje lijm op je eigen wimpers geplakt. Haartje voor haartje. Alweer vier jaar geleden schreef ik al eens over wimper extensions, toen was dat nog helemaal niet gangbaar. Nu is het al een tijdje best wel hip en eigenlijk net zo normaal als nepnagels laten zetten. Ik had er zelf nog niet echt over nagedacht, al vond ik ze bij Mascha wel heel mooi. Toen ik het mailtje kreeg van Judith, twijfelde ik, maar ik wilde het toch graag proberen! En dus kwam ze een paar weken terug bij mij thuis om ze te zetten.

Het zetten duurde ongeveer 1,5 tot 2 uur, en die tijd vliegt voorbij. Judith is heel lief en gezellig en daardoor gaat de tijd best snel! Het enige wat niet prettig is, is de tape die je onder je ogen krijgt zodat je onderwimpers niet vastplakken aan de lijm die op je bovenste wimpers komt. Verder was het totaal niet vervelend, het was juist wel relaxed: lekker liggen terwijl iemand met je wimpers bezig is.

Goed, kijk je mee naar het resultaat?

Mijn eigen wimpers:

Met extensions:

Dit is ‘naakt’: zonder oogmake-up, mascara, of wat dan ook. Je ziet wel een klein beetje de lijmstukjes, maar dit is natuurlijk wel een close up.

Hier draag ik alleen foundation. Het fijne is dat je er al heel fris en ‘open’ uit ziet zonder dat je met mascara of oogschaduw in de weer hoeft!

Van onderen. Mijn wimpers zijn vrij lang en dik, dat vond ik wel mooi. Ik dacht, als ik dan wimperextensions neem, wil ik ook dat je het kan zien!

Hier draag ik gewoon oogschaduw en eyeliner. Ook draag ik mascara. Ja, dat kan gewoon! Ik heb van Judith een mascara gekregen die in water oplosbaar is en die je er dus met alleen wat (warm) water af kan halen. Het is alleen niet goed om het echt bij je wimper aanzet aan te brengen, omdat je dat gewoon niet goed wegkrijgt en dat gaat zich dan ophopen, waardoor je wimpers er eerder af gaan.

Hier draag ik ook wat mascara.

Dit is weer een andere ooglook, toen ik de wimpers net had. Maar goed, wat vind ik er nu eigenlijk van?

Ten eerste: heel erg mooi! Mijn wimpers zijn langer, voller, mijn ogen lijken groter en meer ‘open’. En daar hoef ik helemaal geen moeite voor te doen ’s ochtends! Ik krijg er ook veel complimentjes over en ben er erg blij mee. Ook hoef je ’s ochtends niet meer een paar minuten met mascara in de weer, want ik breng het alleen bij de puntjes aan, en op mijn onderste wimpers. Het is vooral heel erg mooi bij dames die van zichzelf bijna geen, of heel dunne transparante wimpers hebben.

Maar, bij mij is er wel een grote maar. Ik ga ze niet houden namelijk. Ik houd ze zolang ze mooi zijn, dan laat ik ze er af halen en neem ik het niet opnieuw. Waarom? Ik vind zelf dat er een aantal nadelen aan zitten. Vooral bij het make-up aanbrengen en het er af halen. Bij het aanbrengen kom je minder makkelijk met make-up goed langs je wimperrand. Eyeliner zetten is veel lastiger en gaat niet meer zo snel en strak als zonder extensions. Ze zitten gewoon een beetje in de weg, terwijl ik zelf gek ben op het opmaken van mijn ogen. En het verwijderen van make-up: hier ben ik ’s avonds zeker drie keer zo lang mee bezig dan normaal. Normaal doe ik wat remover op een watje, hup op mijn ogen, en dan is het binnen een minuut gepiept. Met extensions doe ik er zeker vijf minuten over. Gewoon omdat je voorzichtig moet zijn, maar ook omdat je toch voelt dat je stukjes plastic op je wimpers hebt. Dat vind ik wel een groot nadeel.

Ik vind het effect prachtig, en echt een aanrader voor iedereen die graag voor langere tijd mooie, lange, volle wimpers wil. Bij Judith kost een nieuwe set 75,- en bijvullen 40,-. De wimpers blijven zo’n twee maanden goed zitten, maar je kan ze ook eerder laten bijvullen als je dat wilt. De haartjes zitten dus vast op je eigen wimpers, haartje voor haartje.

Pluspunten

 • Mooie, lange wimpers
 • Volle wimpers
 • Je kan zelf kiezen hoe dik, lang en krullend je de wimpers wilt
 • Iemand kan bij je thuis komen om het te zetten
 • Het doet geen pijn, en het is ook niet oncomfortabel
 • Het blijft twee maanden zitten, en je kan het daarna (of eerder) bij laten vullen

Minpunten

 • Een nieuwe set kost 75,- en bijvullen 40,-, wel veel geld voor wimpers
 • Het kost extra tijd en aandacht bij het verwijderen van je make-up
 • Het kost extra tijd en aandacht bij het aanbrengen van je make-up, dit gaat wat moeizamer
 • Het is iets wat je – net als wanneer je nepnagels hebt – elke maand (of twee) moet blijven bijvullen, wat tijd en geld kost

Iets voor jou als… je graag mooie, lange, volle, natuurlijke wimpers wilt en als je het niet erg vind dat het aanbrengen en verwijderen van make-up wat extra tijd en moeite kost.

Skippen als… je niks hebt met lange, volle wimpers, als je zelf lange, volle wimpers hebt, of als je geen zin hebt in extra tijd en gedoe en geld

Zou ik dit opnieuw doen? Nee. Ik vind het effect echt prachtig en het is geweldig om ’s ochtends wakker te worden met prachtige volle wimpers, maar ik vind het net wat teveel gedoe. Misschien wel voor een speciale gelegenheid, of een reis naar een heel warm land (dan draag ik verder toch geen make-up). Maar niet ‘voor altijd’.

Edit: ik heb zelf synthetische extensions. Er zijn ook extensions van echt haar, maar ik heb tijdens het zetten overlegd met Judith over het soort haartjes dat ik wilde, en ik wilde geen echte dierenhaartjes. Ik kreeg er wat comments over, vandaar even deze edit 🙂 Mink is een merk wimper extensions, en ze hebben zowel echte dierenhaartjes, als synthetische (plastic dus) haartjes.

Ik heb mijn wimpers dus laten zetten door Judith Maas! Een heel lieve jonge dame die de wimpers heel goed en netjes zet, een ook nog eens heel gezellig is 🙂 Als je bij je ‘boeking’ vertelt dat je via MissLipgloss komt krijg je de behandeling van €89,- voor €70,- en een gratis mascara (t.w.v. €18,50).


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.