Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
15 februari 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • foundation
  • inglot
  • new york
  • Review
Een MissLipgloss artikel

Inglot AMC Cream Foundation review

Inglot is een soort make-up mysterie. Op internet is er vrijwel geen officiele informatie te vinden, maar toch is dit make-up merk ge-wel-dig. Het is vergelijkbaar met MAC qua kwaliteit en prijzen en komt uit Polen. In New York ben ik in hun filiaal op Broadway geweest. Absoluut niet te missen, super herkenbaar van buitenaf:

Vinden jullie het ook niet sprekend op MAC lijken?

Binnen heb ik alleen deze foto genomen, fotograferen was namelijk helaas niet toegestaan… De winkel is van binnen heel mooi en verzorgd met strakke zwarte meubels. De focus ligt vooral op kleur, dus lipsticks, nagellakken, lipglosses, oogschaduws, pigments… Je kan bij Inglot ook je eigen palet samenstellen met het Freedom System alleen heb ik dat niet gedaan. Ik had een nieuwe foundation nodig en vroeg een makeup artist om hulp. Ze raadde mij de Advanced Makeup Components Cream Foundation aan, een vloeibare foundation. AMC is trouwens een aparte lijn binnen de Inglot collectie, net als Pro bij MAC.

De foundation was rond de $20 en komt in een plastic pompflesje van 30 milliliter, wat een normale grootte is voor een foundation. Twintig dollar is zo’n veertien euro, wat je hier in Nederland betaalt voor een L’oréal foundation. Een prima prijs dus, zelfs aan de goedkope kant. Het plastic oogt niet goedkoop, het lijkt op glas door de vorm van het flesje.

Met een pompje haal je het product uit de verpakking. Hygienisch en praktisch. Alleen ben ik benieuwd hoe je het laatste restje uit het flesje krijgt. Zou het pompje die er precies uit krijgen?

Op naar de foundation zelf. Ik heb de kleur LW100 en ik heb geen idee wat het betekent. Ik heb een van de lichtste kleuren met een gele ondertoon, dat zie je ook heel goed in het flesje.

De substantie is zoals die van een normale vloeibare foundation, vrij dun en geeft een medium dekking. Je hebt maar weinig nodig, ongeveer twee keer het drupje dat ik hierboven laat zien.

Het blend gemakkelijk, ik gebruik hiervoor een buffer kwast. De foundation verdeeld snel en makkelijk, ik heb het idee dat het sneller gaat dan bij andere foundations die ik gebruikt heb. Een laagje is genoeg, maar als het niet dekkend genoeg is kan je altijd nog een laagje aanbrengen. Zo ziet het er dan uit:

Het licht de huid iets op, zoals je ziet op de foto. Op het flesje staat niet dat er SPF in zit, maar omdat ‘ie zo oplicht op de foto heb ik het idee dat het er toch inzit… Als we er van uit gaan dat het er niet in zit is het wel een minpunt. Maar ik gebruik toch altijd een dagcreme én een basis met SPF dus ik mis het verder niet.

Ik gebruik de foundation in combinatie met een poeder zodat het langer blijft zitten, wat ik altijd doe met foundation. De AMC Cream Foundation blijft de hele dag zitten in combinatie met deze poeder en een basis, alleen op vettige plekken op mijn gezicht zoals m’n neus, glijdt hij er op het midden van de dag toch wel af. Helaas heb ik dit met alle foundations. Jammer dat deze foundation het ook doet. Verder is het een geweldige foundation, hij doet wat een foundation moet doen: de huid mooi egaal maken, lang blijven zitten en zuinig werken. En dat voor twintig dollar!

Het leuke is dat Inglot alle producten die je koopt verpakt in een heel schattige roze tasje. Dat vind ik wel een pluspunt in vergelijking met MAC, daar krijg je alleen plastic tasje. Ik heb het tasje helaas weggegooid voordat ik naar huis ging vanuit New York, maar je kan hem hier op de foto zien:

Deze Inglot foundation zullen jullie in komende face of the days zeker zien langskomen! Binnenkort ook een review over de Loose Powder van dit Poolse merk.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.