Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
22 september 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • 82
  • inglot
  • losse oogschaduw
  • pigment
Een MissLipgloss artikel

INGLOT Pure Pigment Eye Shadow

Ik houd per definitie niet van losse oogschaduws. Werkt onhandig, je hebt altijd wat meer fallout en meestal doet het – voor mij – niks extra’s dan gewone ‘vaste’ oogschaduws. Al een paar keer stond ik bij Inglot te kijken naar de losse Pure Pigment Eye Shadows, en elke keer stond ik weer te genieten van de prachtige kleuren en swatches. ‘Nee,’ dacht ik elke keer weer. ‘Dat gebruik ik niet, zo onpraktisch.’ Tot ik er laatst wéér was, wéér wat kleuren swatchte en er gewoon een mee moest nemen. En nu wil ik ze allemaal.

 


Kleur 82

Je kan hier alle kleuren zien en dat zijn er superveel. Zo staan ze in de winkel (en counter):

Hoe heb ik me ooit zo lang in kunnen houden? Ik wil ze gewoon allemaal. Maar goed, ik kocht er dus nooit een omdat ik losse oogschaduws altijd onpraktisch vind. Ik kan er best mee overweg maar het kost altijd wat meer tijd en om mee te nemen zijn ze ook niet zo handig. En ik heb nog niet zo vaak meegemaakt dat een los pigment of oogschaduw echt iets heel anders deed dan een vaste oogschaduw. Maar de Inglot Pure Pigment Eye Shadows (want dat is hun officiële naam) zijn echt heel bijzonder. Heel veel zijn duochrome, dat betekent dat ze eigenlijk twee kleuren hebben, afhankelijk van hoe het licht op de oogschaduw schijnt. De structuur hiervan is ook heel bijzonder, het zijn een soort ‘vlokjes’ die je even moet crushen met je kwast voor je ze aanbrengt. Ik stond ze laatst in de winkel met een vriendin te swatchen en ik nam nummer 82 mee. En oh, ik ben zo verliefd! Nu wil ik ze ALLEMAAL hebben!

Mijn kleur, 82


Op mijn nagels heb ik ook een kleur van Inglot, daarover later meer… 🙂

De Pure Pigment Eye Shadows komen in stevige potjes van plastic, zonder sifter. Dat werkt prima omdat er weinig ruimte tussen het bakje en het deksel zit, dus er valt weinig oogschaduw in je deksel. Je maakt het potje dus gewoon normaal open (niet op z’n kop) en dan nog smeer je er eigenlijk niet mee. Dat is altijd het ding met losse oogschaduwpoeders, je verspilt vaak veel omdat er iets verloren gaat wanneer je het potje open doet. Dat heb ik hierbij nog niet gehad!

Er zit twee gram oogschaduw in, wat ik veel vind, zeker omdat ze maar €14 kosten. Alleen… een MAC pigment bevat 4.5 gram en kost €16,50. Goedkoper dus, in verhouding, maar ik vind de Inglot pigmenten wel mooier. Je krijgt sowieso waar voor je geld.

Ik heb nummer 82. Zoals je ziet heeft dit pigment een aparte structuur, het lijken wel een soort vlokjes. Gaaf hè? Niet alle Pure Pigment Eye Shadows zijn zo, sommigen zijn heel fijn van structuur en zijn helemaal mat, anderen zijn ook fijner en hebben wel wat glitter of shimmer. Ze zijn echt allemaal verschillend qua kleur, structuur en finish en dat is wat het zo leuk maakt. Veel kleuren zij super bijzonder en heb ik nooit eerder gezien. Zo is er een kleur die bruin met blauwe shimmer lijkt in het potje, maar die meer lila is als je hem op doet. Ik houd daarvan.

Swatches van mijn kleur, nummer 82 (heel veel foto’s omdat de kleur zo bijzonder is):


met Duraline


met Duraline


met Duraline


met Duraline

Ik draag hem in deze look op mijn bewegende ooglid, maar in het echt is ‘ie veel mooier:

Deze kleur is echt geweldig, het is een soort roze/koper/groen/rood en houdt een beetje het midden tussen een glitter en een pigment. Ik breng deze aan met een héél klein beetje Duraline van Inglot, dat maakt de oogschaduw een tikje nat, intenser en op die manier hecht het beter. Het kan ook zonder Duraline maar dan ‘pakt’ het minder goed.

De oogschaduw blijft de hele dag perfect zitten en ik krijg elke keer als ik hem op heb complimentjes en vragen er over. En ik ben er zelf ook zo blij mee! Ik moet binnenkort echt terug om er meer te halen want er zitten zulke prachtige tussen! Het duurt eventjes voordat ik overtuigd ben, maar als ik dat eenmaal ben…. gotta catch ‘em all!

Inglot is te koop in de Inglot Store aan de Van Baerlestraat in Amsterdam (aanrader!) en bij V&D counters in Alkmaar en Zwolle.

Pluspunten
  • Stevige fijne verpakking
  • Geweldige kleuren, uniek en bijzonder
  • Perfecte pigmentatie
  • Blijft goed zitten (zeker in combinatie met wat Duraline)
  • €14 voor 2 gram is een goede prijs

Minpunten

  • Alleen te koop bij Inglot verkooppunten (Amsterdam, Alkmaar, Zwolle)

Iets voor jou als… je houdt van unieke, bijzondere tinten in aparte kleuren.

Skippen als… je geen €14 overhebt voor een oogschaduw of als je geen losse oogschaduw wilt gebruiken.

Zou ik dit opnieuw kopen? Ja, ik wil ze allemaal!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.