Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
18 maart 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • How To
  • krullen
  • uitleg
  • wimperkrultang
Een MissLipgloss artikel

Krul die wimpers!

Mijn wimperkrultang en ik zijn beste vriendjes. Elke dag gebruik ik hem om mooi gekrulde wimpers te krijgen, ik kan niet zonder! Je wimpers krul je voor een meer open blik én je wimpers lijken langer wanneer ze gekruld staan. Logisch eigenlijk, want ze staan gewoon meer omhoog waardoor je meer lengte ziet. Vandaag ga ik je alle ins en outs over het krullen van je wimpers vertellen!


Waarom krullen

Zoals ik al zei, je wimpers krul je om een frissere, meer open blik te krijgen én om meer lengte te creëren! Het staat gewoon mooi, lange gekrulde wimpers. Probeer het maar eens, je zal zien dat het er echt anders uit ziet.


Hoe?

Er zijn een aantal manieren om je wimpers te krullen, met verschillende soorten krultangen. Er zijn elektrische tangetjes die warm worden, er zijn tangetjes waarmee je haartje voor haartje je wimpers kan krullen en natuurlijk de gewone ouderwetse simpele wimperkrultang. Ja, dat ding dat er uit ziet als een klein martelwerktuigje, maar wat gewoon een mooie krul in je wimpers maakt! Ik ben zelf geen fan van alle gekke gadgets, de gewone wimperkrultang is the best.

Het is heel simpel. Je brengt de wimperkrultang naar je wimpers toe, ‘zet’ je wimpers tussen de tang en dan knijp je. Loslaten, en hopla, daar is de krul!


Tips & Trics

  • Kijk uit dat je jezelf geen pijn doet. Je hebt makkelijk een stukje huid tussen de tang dus druk eerst zachtjes voor je met volle kracht op de tang gaat hangen.
  • Knijp goed hard in de tang en houd hem stil. Niet eraan trekken, want dan trek je je wimpers er uit!
  • De truc om geen ‘knik’ in je wimpers te krijgen: krul ze in drie stappen. Eerst bij de aanzet, dan op de helft en dan bij de puntjes. Zo krijg je geen hoek van negentig graden in je wimpers, maar een mooie, ronde krul.
  • Krul altijd voor je mascara aanbrengt. Als je het na de mascara doet ziet het er ten eerste lelijk uit, want de mascara zal gaan breken en brokkelen. Ten tweede loop je het risico dat je wimpers meebreken. Niet doen!
  • Wil je geen mascara aanbrengen maar wel de krul er goed in houden? Houd dan voor je de krultang gebruik even de warme föhn erop. Zo word het rubber een beetje warm waardoor de krul beter in je wimpers blijft zitten.
  • Gebruik een goede wimperkrultang. Er is echt verschil tussen een goedkope tang van één vijftig en een tang van vijftien euro. Ik gebruik er een van Shiseido, de tang van MAC is ook erg goed. Wat er precies anders is, weet ik niet, maar ik heb het verschil gemerkt. Ik gebruikte zelf jarenlang een Hema tang, en toen ik een duurdere tang ging gebruiken merkte ik dat die beter krulde.

Enne… je wimpers krullen is niet slecht. Zolang je maar voorzichtig bent en niet aan de tang gaat trekken en duwen wanneer je je wimpers aan het krullen bent!

Krul jij je wimpers elke dag?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.