Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

a.s.r vitality: verdien ‘geld’ met bewegen

Iedereen kan wel wat motivatie gebruiken om meer te bewegen. Het is vet goed voor je om actief te zijn, maar een duwtje in de rug is soms wel nodig. Dat duwtje in de rug vind ik deels in de a.s.r. Vitality app: door actief te zijn, punten sparen en ‘geld verdienen’ voor bijvoorbeeld Bol.com bonnen en/of cashback op je zorgverzekering. Inmiddels spaar ik elke maand door mijn punten te behalen €20 aan Bol.com bonnen bij elkaar, terwijl ik maar €3,50 per maand betaal.

Leestijd

Voor de duidelijkheid: ik word niet betaald door a.s.r en ik betaal mijn a.s.r Vitality lidmaatschap zelf (a €3,50 per maand). Dit is puur een tip vanuit mij naar jou!

Wat is a.s.r Vitality?

a.s.r. Vitality is een app waarvoor je maandelijks €3,50 betaalt. Het idee is dat je Vitality Punten verdiend door actief te zijn (door te wandelen en/of te sporten), deze punten kan je inzetten voor beloningen.
Bijvoorbeeld een Bol.com tegoed (hiervoor spaar je elke week €5 en kan je na vier weken laten ‘uitkeren’ in de vorm van een cadeaubon) of andere cadeaubonnen. Verderop in dit artikel meer over de beloningen.

Het idee is natuurlijk dat deze app jou motiveert om meer te gaan bewegen! Bewegen is hartstikke goed voor je en zeker in deze tijd kan het best lastig zijn om genoeg actief te zijn. Een zetje in je rug kan je dus best gebruiken en a.s.r Vitality kan je daarbij helpen.

Naast je wekelijkse beloningen kan je ook in twee jaar je activity tracker terugverdienen als je die via a.s.r Vitality aanschaft.

Ook kan je cashback krijgen op je verzekering: tot 20% op je aanvullende zorgverzekering bij De Amersfoortse, of tot 5 maandpremies cashback op je aanvullende zorgverzekering bij Ditzo. Op je AOV van Loyalis of De Amersfoortse kan je ook tot 8% cashback verdienen aan het einde van het jaar. En hoe honger je aantal Vitality Punten in een jaar, hoe hoger de jaarlijkse cashback.

Als je nu al een zorgverzekering van De Amersfoortse of Ditzo hebt, krijg je 4 maanden gratis Vitality.

Zelf heb ik Vitality Only, dus niet in combinatie met een zorgverzekering (omdat ik niet meer kon overstappen, hier ga ik voor komend jaar wel naar kijken.

Hoeveel punten moet je verdienen en hoe verdien je ze?

Toen ik net lid was, begon ik met 300 punten. Inmiddels moet ik er 600 per week halen, de app kijkt naar hoe actief je bent. Het maximale aantal punten wat je in een week kan halen (dus wat je doel kan zijn) is 800, het minimum is 200. Afhankelijk van hoe actief jij bent, verandert je weekdoel.

Hieronder zie je met hoeveel activiteit je hoeveel punten behaalt.

 

 

Per dag kan je maar met één activiteit punten verdienen. Dus stel ik wandel 11.000 stappen én ik sport een uur op 60% van mijn hartslag, dan krijg ik 200 punten voor het sporten. De 100 punten voor de stappen krijg ik niet. Je krijgt je punten op basis van hetgeen waar je de meeste mee hebt verdiend.

Je kan ook punten verdienen met het bijwonen van geselecteerde sportevenementen of het invullen van vragenlijsten die je in de app vindt.

Mijn puntendoel per week is nu 600, ik denk dat ‘ie uiteindelijk nog wel naar 800 gaat omdat ik vrij actief ben. Dat kan ik halen met elke dag 10.000 stappen zetten en één keer een uur sporten op 60% van mijn hartslag.

Beloningen

Foto: Vincent Croce

Er zijn allerlei beloningen waar je uit kan kiezen. Sommige moet je ‘opsparen’, andere kan je meteen kiezen. Met 1 week je doel halen verdien je 1 tegoed.
Bijvoorbeeld:

  • een Etos product (in de winkel ophalen)
  • Bol.com tegoed (4 tegoeden (is dus 4 weekdoelen) voor 1 bon van €20)
  • Intersport voucher (€5 voor 1 tegoed)
  • Zalando voucher (2 tegoeden (is dus 2 weekdoelen) voor 1 bon van €10)
  • Huis & Tuin cadeau (2 tegoeden voor 1 bon van €10)
  • Bloem & Plantcadeau (€5 voor 1 tegoed)
  • Sportspullen in de a.s.r webshop zoals springtouw, waterfles of resistant bands
  • Boek & Bladkado (€5 voor 1 tegoed)

De cadeaubonnen zijn lang geldig, Zalando oneindig, Bol.com 3 jaar, Bloem & Plant cadeau en Boek & Bladkado 1 jaar en Huis & Tuin cadeau 2 jaar.

Ik heb mijn tegoeden nu telkens gebruikt voor Bol.com omdat ik daar regelmatig bestel. Mijn strategie is om deze cadeaubonnen op te sparen en dan aan het einde van het jaar iets groters te kopen. Zoals een grote braadpan van Le Creuset. Aan het einde van het jaar heb ik als het goed is €240 bij elkaar gespaard, dus dan kan ik wel wat moois uitzoeken! Leuk om naartoe te werken.

Meer info of vragen? Check de website van a.s.r. vitality. 

Iedereen kan wel wat motivatie gebruiken om meer te bewegen. Deze app en dit lidmaatschap helpt je hier echt bij. Ik vind het een geniale uitvinding, zeker als je het gebruikt in combinatie met een zorgverzekering waarbij je cashback krijgt. Daar ga ik dus zelf zeker dit najaar naar kijken, of overstappen in mijn geval voordelig en goed is.

Ben benieuwd of dit ook wat voor jou is!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.