Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Boeken juni 2021 deel 1

Juni had voor mij de perfecte omstandigheden om lekker veel te lezen: goed weer (ik lees het allerliefst buiten in de zon) en veel vrije momenten. Ik deel vandaag de eerste vier boeken die ik deze maand las, van de nieuwste Lucinda Riley (De Zevende Zus) tot een lekkere thriller.

Leestijd

Lucinda Riley - De Zevende Zus

Lucinda Riley – De Zevende Zus

De zevende zus, het zevende deel van de Zeven zussen-serie van Lucinda Riley, voert de zussen de hele wereld over. Van de auteur van het Bestverkochte boek 2018, 2019 en 2020.

De zevende zus, het zevende deel in de Zeven zussen-serie van Lucinda Riley, gaat over de mysterieuze zevende zus. Ze was altijd onvindbaar, maar als Georg Hoffman onthult dat hij haar misschien op het spoor is, ontdekken Maia en Ally dat er twee aanwijzingen zijn: het adres van een wijngaard in Nieuw-Zeeland, en een tekening van een bijzondere, stervormige ring. CeCe, die in Australië woont, gaat op onderzoek uit. Dat blijkt pas het begin van de zinderende zoektocht naar de zevende zus, want de vrouw met de bijzondere ring is net aan een grote reis begonnen. Het wordt een race tegen de klok die de zussen de hele wereld over voert. Ze proberen haar spoor te volgen in Nieuw-Zeeland, Canada, Engeland, Frankrijk en Ierland, maar ze lijken steeds een stap achter te lopen…

De zevende zus is het zevende deel uit de achtdelige bestsellerserie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.

Wat keek ik uit naar dit nieuwste deel van de Zeven Zussen serie. Net toen ik het boek uit had las ik het nieuws dat Lucinda Riley overleden is, zo verdrietig.
Daarom vind ik het extra jammer dat ik dit deel niet zo best vond. Ik heb echt zó genoten van de andere delen (van de een wel meer dan van de ander), maar deze vond ik een stuk minder. Heb me er zelfs een beetje doorheen moeten worstelen. Ik vond het niet zo lekker werken dat in dit deel alle zussen een rol spelen. Het wordt daardoor wat warrig, er is niet een duidelijke rode draad, en dat maakt het telkens opnieuw weer een klus om te schakelen. De nieuwe karakters vond ik niet likeable.
Wel uitgelezen omdat ik gewoon wil weten hoe het verder gaat, maar er komt dus nog een achtste deel. De vraag is natuurlijk wel in hoeverre dat nu gaat lukken, ik weet dat ze begonnen was, maar nog niet ver in het proces was…

Emma Straub - All adults here

Emma Straub – All adults here

When Astrid Strick witnesses a school bus accident in the center of town, it jostles loose a repressed memory from her young parenting days decades earlier. Suddenly, Astrid realizes she was not quite the parent she thought she’d been to her three, now-grown children. But to what consequence?

Astrid’s youngest son is drifting and unfocused, making parenting mistakes of his own. Her daughter is pregnant yet struggling to give up her own adolescence. And her eldest seems to measure his adult life according to standards no one else shares. But who gets to decide, so many years later, which long-ago lapses were the ones that mattered? Who decides which apologies really count? It might be that only Astrid’s thirteen-year-old granddaughter and her new friend really understand the courage it takes to tell the truth to the people you love the most.

In All Adults Here, Emma Straub’s unique alchemy of wisdom, humor, and insight come together in a deeply satisfying story about adult siblings, aging parents, high school boyfriends, middle school mean girls, the lifelong effects of birth order, and all the other things that follow us into adulthood, whether we like them to or not.

Wat een mooi boek. Het is een familieverhaal, waarin nogal wat problemen zijn en waarin iedereen een ontwikkeling doormaakt. Beetje veel ontwikkeling wel, voor één familie, maar dat kan natuurlijk. Ik heb het met plezier gelezen, het is net alsof je even onderdeel bent van de familie en alles meekrijgt. Wat ik leuk vind is dat er in feite niet veel drama is, er zijn geen mega grote events, het kabbelt voort, en toch is het nog boeiend genoeg om te lezen.

Joël Dicker - Het mysterie van kamer 622

Joël Dicker – Het mysterie van kamer 622

Aan het begin van de zomer van 2018 verblijft een schrijver in het luxueuze Paleishotel in het Zwitserse Alpendorp Verbier. Hij verblijft in kamer 623 en verbaast zich erover dat de kamer naast hem het nummer 621-bis heeft. Langzamerhand wordt duidelijk dat jaren eerder een moord is gepleegd in kamer 622, waarvan het politieonderzoek nooit is afgerond. De schrijver besluit zich volledig op de onopgeloste moord te storten: wat gebeurde er twintig jaar eerder in kamer 622?

Met de precisie van een Zwitserse meester-horlogemaker neemt Joël Dicker ons in deze duivelse en adembenemende roman mee naar het hart van zijn geboortestad, waarbij een liefdesdriehoek, machtsspelletjes, verraad en jaloezie op de achtergrond meespelen.

De waarheid over de zaak Harry Quebert van Joël Dicker is een van mijn favoriete boeken en ik was dus erg benieuwd naar dit boek. Het stelde me niet teleur. De invalshoek is interessant, wat er gebeurt is spannend. Het is een whodunit, maar dan wel op een originele manier geschreven. Ik vind de tijdsprongen heel lekker lezen, knap gedaan, want het geeft een goede afwisseling in het verhaal zonder te verwarrend te worden.
Tikje ongeloofwaardig hier en daar? Ja.
Beetje veel plottwists? Ook.
Maar ik houd van de twists, de intriges, de puzzel die stukje voor stukje completer wordt, de zoektocht van Joël en Scarlett, de spanning. Enorm van genoten!

Nicci French - Verloren

Nicci French – Verloren

Verloren van Nicci French is een beklemmende pageturner over de verdwijning van een tienermeisje op een eiland.

Dwarsligger 676 is Verloren van Nicci French, een beklemmende pageturner over de verdwijning van een tienermeisje op een eiland.

Alleenstaande moeder Nina woont met haar twee kinderen in een kleine gemeenschap op Sandling Island, voor de sombere oostkust van Engeland. Hoewel ze soms door de vloed worden afgesneden van het vasteland, voelt Nina zich thuis en veilig op het eiland. Totdat haar tienerdochter Charlie niet thuiskomt na een logeerpartijtje. Niemand lijkt de verdwijning serieus te nemen, maar Nina’s bezorgdheid slaat snel om in angst als ze op zoek gaat naar Charlie en ontdekt dat ze maar weinig weet van het leven van haar dochter.

Wat houd ik van dit soort verhalen: er is een vermissing (of moord) op te lossen. In dit geval de vermissing van de dochter van Nina. Ik houd van verhalen die zich op een eiland afspelen. Wat ik tof vind aan Verloren is dat het zich in minder dan 24 uur afspeelt en dat het koortsachtig aandoet. Er zijn geen hoofdstukken, het is één lange ruk tekst, en dat maakt het allemaal wat ‘haastig’. Op een goede manier. Haastig in de vorm van de zoektocht van Nina, die bang is dat ze haar dochter niet op tijd gaat vinden.
Wel een classic ‘dochter vermist ik ga zelf wel zoeken want de politie doet niks’ verhaal, maar door Nicci French hier op een goede manier neergezet.

Geleend bij de bieb:

  • Het mysterie van kamer 622
  • All adults here
  • Verloren

De Zevende Zus heb ik gekregen van de uitgever.

Binnenkort deel 2!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.