Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Boeken van april 2021 – deel 1

Ik heb zo lekker veel gelezen in april, doordat ik nog een week vakantie had aan het begin van deze maand. Ik heb ook echt veel fijne boeken gelezen waar ik vet van genoten heb. Vandaag deel ik deel 1 met je, met onder andere een van de leukste feelgood romans die ik ooit heb gelezen en een gaaf verhaal over een spermadonor.

Leestijd

Lucinda Riley - De vlinderkamer

Lucinda Riley – De vlinderkamer

Het leven van Posy Montague staat in het teken van de natuur: als kind ving ze vlinders met haar vader, ze was de eerste vrouwelijke student plantkunde aan Cambridge en tegenwoordig is ze altijd te vinden in haar prachtige tuin. Maar het bijbehorende landhuis van haar familie raakt in verval, en Posy moet de pijnlijke beslissing nemen het landgoed te verkopen. Dan keert Posy’s eerste liefde, Freddie, terug in haar leven. Vijftig jaar geleden brak hij haar hart, maar nu zoekt hij weer contact. Welk geheim draagt hij met zich mee? En wat heeft het statige landgoed van Posy’s familie daarmee te maken?

Ik smul van de boeken van Lucinda Riley en de Vlinderkamer had ik al eventjes liggen. Op vakantie waagde ik me eraan en ik vond hem heerlijk. Misschien is dit wel mijn favoriet van Lucinda… Ik vind de setting in de natuur heel leuk en ik houd ook van de toch wel spannende sfeer.

Mel Robbins - de 5 secondenregel

Mel Robbins – de 5 secondenregel

In De 5 seconderegel geeft Mel Robbins een eenvoudige, altijd toepasbare oplossing voor een probleem dat we allemaal kennen: jezelf in de weg zitten. Want vaak weet je precies wát je moet doen, maar doe je het niet. Het gaat er dus om hoé je jezelf zover krijgt het toch te doen. In haar boek legt Mel Robbins uit hoe je met de 5 seconderegel zelfverzekerder, moediger en gelukkiger wordt. Niet alleen in je privéleven, maar vooral ook in je werkzame leven. Dat doet ze aan de hand van wetenschappelijke feiten en fascinerende verhalen uit de geschiedenis, kunst en het bedrijfsleven. Een boek voor iedereen die niet langer smoesjes wil verzinnen en zijn remmingen te lijf wil gaan.

Ik volg Mel Robbins op Instagram en daar las ik over haar boek De 5 Secondenregel.
Waarom er een heel boek over moest komen is mij een beetje onduidelijk, want dit kan je in 1 blogpost of IGTV uitleggen.
Het idee is: als je ergens mee wilt stoppen of als je juist nieuw gedrag aan wilt leren, tel je af van 5 naar 0 en kom je in actie.
Dus stel je wilt van het snoozen af ’s ochtends in bed.
Dan tel je van 5 naar 0 en sta je op.
Stel je wilt stoppen met doordeweeks drinken.
En je wilt op dinsdagmiddag om vijf uur een fles wijn opentrekken.
Tel je van 5 naar 0 en schenk je een glas kombucha in.

Het idee is dat je bewust wordt van je gedrag en dat je het meteen omzet in een andere actie.
Ik gebruik het regelmatig (ik heb geen zin om naar buiten te gaan om te wandelen met Kees, dus tel ik van 5 naar 0 en trek ik mijn schoenen aan) en het werkt.
Ik vind het idee alleen net wat te simpel om er een heel boek over te lezen. Het staat dan ook net wat te ramvol met anekdotes, wat ik niet zo leuk vind om constant achter elkaar te lezen.

Nanne van der Leer - Licht Leven

Nanne van der Leer – Licht Leven

Zit je vast in een hoofd vol gedachten? Lijkt het leven jou vaak tegen te werken? Blokkeren jouw angsten je van het behalen van dromen en doelen? Zet je anderen altijd op de eerste plaats? Dan is het tijd om meer licht in jouw leven binnen te laten.

Het leven hoeft helemaal niet zo zwaar te zijn. We zijn geboren om te stralen! Alleen leren we in ons leven al snel af om onze intuïtie te volgen, om vertrouwen te hebben en boven alles vergeten we wie wij in de kern zijn. Dit boek is er om jou te herinneren van alles dat je allang bent en om dit in te leren zetten om jouw leven compleet ten goede te veranderen.

‘Waar licht is, is geen duister’
In 2015 raakte Nanne zichzelf compleet kwijt tijdens een vakantie op Bali. Gevangen in een hoofd vol zware herinneringen aan vroeger en angsten voor morgen durfde ze niet meer naar buiten. De reis werd een groot fiasco. Bij terugkomst in Nederland was zij zo vastberaden als de zon om te veranderen. Ze ging op zoek naar haar echte ik en pelde de lagen van zichzelf af om tot de kern te komen. In dit boek ontmoet Nanne zichzelf vijf jaar later weer op het eiland waar zij zichzelf ooit verloor, om de lessen van de afgelopen vijf jaar te bundelen in een methode voor een Licht Leven.

Mooi, fijn boek.
Hier en daar een beetje zweverig en spiritueel, maar in deze mate kan ik dat wel aan.
Voor mij vooral een praktisch boek waar ik echt wat opdrachten uit gedaan heb en actie op heb ondernomen. Bijvoorbeeld wat zijn voor mij in mijn dag energiezuigers en waar laad ik juist van op? Mijn ‘batterijlijstje’ gaf me weer nieuwe inzichten over waar ik mijn dag wel en niet mee wil vullen.

Emily Henry - Stranddagboek

Emily Henry – Stranddagboek

January is een hopeloze romanticus die vertelt over haar leven alsof ze in haar eigen feelgoodromans figureert. Gus is een serieus en literair type die gelooft dat ware liefde een sprookje is. Maar January en Gus hebben meer gemeen dan je zou denken. Ze zijn allebei blut. Ze hebben een gigantisch writer’s block. En ze moeten een bestseller schrijven voor de zomer voorbij is. Op een avond sluiten ze de weddenschap om elkaars boek schrijven, met het risico dat als ze in elkaars huid kruipen hun leven voorgoed vernadert. Maar er wordt niemand verliefd. Beloofd.

Een van mijn favoriete feelgoodverhalen so far.
Grappig. Luchtig. Maar er komen ook zeker zware onderwerpen voorbij die op een hele lichtvoetige manier worden behandeld. Knap gedaan!
Soms dacht ik wel: jeeeeeeeetje GA er nou gewoon voor.
En soms dacht ik ook: jeeeeetje krijgen we nu WEER een stomende (bijna)seksscene?
Maar oké, ik vond het wel echt een mega tof boek.

Christiaan Alberdingk Thijm - De Familie Wachtman

Christiaan Alberdingk Thijm – De Familie Wachtman

In De familie Wachtman van Christiaan Alberdingk Thijm raakt Philip Wachtman in de problemen wanneer hij door een uitspraak van de rechter zijn geheim prijs moet geven: hij heeft 411 nakomelingen.

De familie Wachtman van Christiaan Alberdingk Thijm, bekend van Het proces van de eeuw, is een ontzagwekkende en actuele roman over identiteit.

De wetenschappelijke carrière van Philip Wachtman zit in een dip. Zijn promotieonderzoek over de anonimiteit van de spermadonor is overbodig geworden en hij dreigt gepasseerd te worden voor een benoeming tot hoogleraar. Hoe anders vergaat het zijn vriendin, de succesvolle stemactrice Freya de Koning. Als stem van het populaire kindpersonage Felicity bevindt zij zich op het hoogtepunt van haar roem. Maar er is een groot gemis. Freya is op haar negenendertigste nog kinderloos. Het ligt aan Philip, denkt Freya. Maar Philip weet dat hij niet de oorzaak kan zijn. Wachtman heeft naar schatting 411 nakomelingen; het gevolg van bovenmatig praktijkonderzoek bij de spermabank van zijn vriend, dokter Dumortier. Door een uitspraak van de rechter dreigt Wachtman zijn geheim prijs te moeten geven.

Achtervolgd door zijn verleden en door een studente die zegt dat ze zijn dochter is, moet hij op zoek naar zichzelf. Gaandeweg komt hij tot de conclusie dat hij niet is wie hij dacht te zijn.

Heel gaaf verhaal. Hier en daar een beetje traag maar dat past bij Philip. Hij is ook een beetje traag. Het is best een vervelende vent, maar ergens snap ik hem ook wel. Ik snap zijn woede en irritaties en zijn irritante trekjes.
Van genoten.

Gekregen van de uitgever:

  • Licht Leven
  • De familie wachtman
  • De Vlinderkamer

Gelezen met Kobo Plus:

  • Stranddagboek

Geleend bij de bibliotheek:

  • De 5 secondenregel

Binnenkort deel 2 van de boeken die ik las in april!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.