Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Boeken van juli 2020

Was juni een intense leesmaand waarin ik vijftien boeken las, was juli weer wat gematigder 😉 Ik las vier boeken en daar vertel ik je weer met alle liefde over.

Leestijd

Clare Pooley - Het Eerlijkheidsexperiment

Clare Pooley – Het Eerlijkheidsexperiment

Wat zou er gebeuren als je aan een wildvreemde de waarheid over jezelf vertelt?

Iedereen liegt over zijn leven. Wat zou er gebeuren als je aan een wildvreemde de waarheid vertelt? Dit is de vraag die de 79-jarige weduwnaar Julian Jessop stelt op de eerste pagina van een groen schrift dat hij achterlaat in een café. Op de kaft van het schriftje staat “Het eerlijkheidsexperiment’. Monica, de eigenaresse van het café, ziet het schrift liggen en besluit de uitdaging aan te gaan en de waarheid over haar leven in het schrift op te schrijven. Ze legt het weer terug op tafel en zo gaat het door: vijf andere mensen zullen het boekje vinden en na het lezen van de persoonlijke verhalen van anderen hun eigen waarheid op papier zetten. De wens van de oude Julian Jessop wordt vervuld op de meest onverwachte en hartverwarmende wijze.

Over dit boek deed ik echt wéken. Begin juli begon ik en eind juli had ik hem eindelijk uit. Ik weet niet goed wat het was, ik kon mijn aandacht er niet goed bijhouden en het trok me dus ook niet genoeg… Eigenlijk vond ik het een beetje sáái. Een beetje voorspelbaar (wat niet altijd erg is), een beetje ongeloofwaardig, net wat te zoetsappig. Wel een leuk feelgoodverhaal maar het is mij net iets te mooi allemaal.

Klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book.

Michael E Gerber - The E-Myth Revisited

Michael E Gerber – E-Myth

An instant classic, this revised and updated edition of the phenomenal bestseller dispels the myths about starting your own business. Small business consultant and author Michael E. Gerber, with sharp insight gained from years of experience, points out how common assumptions, expectations, and even technical expertise can get in the way of running a successful business.

Gerber walks you through the steps in the life of a business—from entrepreneurial infancy through adolescent growing pains to the mature entrepreneurial perspective: the guiding light of all businesses that succeed—and shows how to apply the lessons of franchising to any business, whether or not it is a franchise. Most importantly, Gerber draws the vital, often overlooked distinction between working on your business and working in your business.

The E-Myth Revisited will help you grow your business in a productive, assured way.

Op aanraden van andere ondernemers las ik E-Myth. Ik vind het proces van meer misbaar worden in je eigen bedrijf heel interessant en dit boek gaat daar eigenlijk over. Het gaat erover hoe je je bedrijf zo kan inrichten dat het ook goed loopt als jij er niet bent. Het gaat over systemen, protocollen, stappenplannen en een product creëren dat zo goed mogelijk is voor je klant. Vet interessant en leerzaam en ook nog eens heel fijn geschreven. Het leest als een verhaal en dat is gewoon léuk, in tegenstelling tot veel andere business boeken. Must read voor elke (kleine) ondernemer.

Klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book.

Camilla Lackberg - Gouden Kooi

Camilla Lackberg – Gouden Kooi

Voor de buitenwereld lijkt het of Faye alles heeft: een perfecte man, een geliefde dochter en een luxeappartement in de meest chique wijk van Stockholm. Maar duistere herinneringen uit haar jeugd in Fjällbacka achtervolgen haar en ze voelt zich steeds meer gevangen in een gouden kooi. Ooit was ze een sterke vrouw met ambities, maar voor Jack heeft ze alles opgegeven. Als hij haar verlaat, stort haar wereld in. Eerst is ze radeloos, maar dan besluit ze zich niet zomaar gewonnen te geven en beraamt ze een meedogenloos wraakplan.

Oh, ik had echt weer zin in zo’n spannende vrouwenthriller. Het werd Gouden Kooi van Camilla Lackberg en het stelde zeker niet teleur. Lekker spannend, niet super voorspelbaar, leuke twist op het eind en ik vond de karakters echt tot leven komen. Dit was echt zo’n boek waarin ik de hele tijd in door wilde blijven lezen. Echt heerlijk.

Klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book.

Stefan van der Stigchel - Grip op je aandacht

Stefan van der Stigchel – Grip op je aandacht

Hoogleraar cognitieve psychologie Stefan van der Stigchel deelt de 49 beste tips om je optimaal te concentreren. Hij baseert zich op wetenschappelijk onderzoek en maakt korte metten met concentratiemythes. Hij begint bij de basics: de ideale dagindeling, het bereiken van flow en hoe je echt je batterij oplaadt tijdens een pauze. Heb je dat door, dan kun je je concentratie gaan optimaliseren: hoe het beste om te gaan met sociale media, de juiste cafeïne-strategie en hoe je bepaalde taken goed kunt combineren. Bovendien zijn er specifieke tips voor op kantoor en slimme trucs voor als je de aandacht van je publiek wilt vasthouden. Kortom: met dit boek krijg je eindelijk grip op je aandacht.

Ik ben gek op alles wat met structuur, focus, productiviteit en planning te maken heeft en ik vind het leuk hierover te blijven leren. Grip op je aandacht is een mega praktisch, leuk en leerzaam boek vol met handige tips. Het is opgedeeld in 49 tips en dat leest lekker. Niet een boek wat je per se in een bepaalde volgorde moet lezen, je kan hem ook gewoon ergens openslaan. Ik heb er weer wat concrete eye openers uit kunnen halen, echt top.

Klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book.

Ik kreeg Het Eerlijkheidsexperiment toegestuurd van de uitgever, Gouden kooi en Grip op je aandacht las ik via Kobo Plus. De rest heb ik gekocht. Wat was jouw favoriete boek van juli?

Dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een vergoeding krijg wanneer jij via de link bestelt. Dat heeft geen invloed op mijn mening.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.