Duurzaam afvallen als echte Levensgenieter? Kom Lekker Lichter Leven!

Boeken van mei 2019

In mei was ik anderhalve week op vakantie, dus je zou denken dat deze post vol zit met vijftien boeken. Maar deze vakantie had ik niet zo’n beste leesflow. Ik las wat minder dan normaal omdat ik een aantal boeken oppakte waar ik maar niet in kwam… De vijf boeken die ik deze maand wél uitlas vond ik stuk voor stuk toppers, gelukkig.

Leestijd

Simone van der Vlugt - Blauw Water

Simone van der Vlugt – Blauw Water

Als Lisa in haar achtertuin de was ophangt staat er ineens een ontsnapte tbs’er voor haar neus. Vluchten is geen optie omdat ze het leven van haar zesjarige dochter Anouk niet in gevaar wil brengen. Er volgt een angstaanjagende en zenuwslopende week waarin moeder en dochter gegijzeld worden in hun eigen huis. Lisa zint op een ontsnappingspoging maar heeft weinig bewegingsvrijheid. Het enige waar ze op kan rekenen is haar inlevingsvermogen, fantasie en mensenkennis. Maar is dat genoeg om het er levend vanaf te brengen? Senta is journalist en is met haar auto verdwaald in de mist. Als ze besluit aan te bellen bij een dijkhuisje, wordt er niet opengedaan. Ze loopt om het huis heen en ziet tot haar schrik dat daarbinnen een vrouw met een mes wordt bedreigd. Ze vlucht, maar terwijl ze op zoek gaat naar hulp overkomt haar iets vreselijks… Met Blauw water levert Simone van der Vlugt een beklemmende psychologische thriller af in de sfeer van De reünie.

Wauw, dit boek is freaky. Zenuwslopend spannend. Het heeft twee verhaallijnen: van Lisa en van Santa. Het is overzichtelijk en daardoor leest het vrij makkelijk weg. Het heeft niet héél veel diepgang, maar de spanning en angst van Lisa is eigenlijk al genoeg voor dit verhaal. Ik leefde echt mee met Lisa die een week lang in angst gevangen zit in haar eigen huis. Klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book.

Anuschka Rees - Beyond Beautiful

Anuschka Rees – Beyond Beautiful

The ultimate guide to building confidence in your body, beauty, clothes and life in an era of toxic social media-driven beauty standards.

“A self-confidence bible that every woman should read.”—Caroline Dooner, author of The F*ck It Diet

Empowering, insightful, and psychology-driven, Beyond Beautiful is filled with proven, no-BS strategies for proactive self-care. This stylish and practical handbook takes a deep-dive into all of the factors that make it hard to feel good about yourself, and offers sage answers to tricky questions, like:

• Why do I hate the way I look in pictures?

• How can I stop feeling like a total slob compared to everyone on social media?

• How exactly does this ”self-love” thing work?

• How do I find the confidence to use less make up, stop shaving, or wear what I want?

• Is body positivity really the answer?

Illustrated with full-color art, *Beyond Beautiful *is a much-needed breath of fresh air that will help you live your best life, know your worth, and stop wasting any more precious energy and mental space worrying about the way you look.

Dit klinkt als weer een zoveelste zelfhulpboek over zelfbeeld en het vrouwelijk lichaam, maar deze is écht heel goed. Beyond Beautiful gaat helemaal over het opbouwen van een zeker gevoel over je lijf en leven in een tijdperk waarin we de hele dag op onder andere social media worden bestookt met toxic beauty standaarden. Heel leerzaam, vol eye openers. Zo gaat dit boek niet over bodypositivity, maar bodyneutrality. Je hoeft niet van je lichaam te houden, het is belangrijker dat je realiseert dat wat jij waard bent niet zoveel te maken heeft met hoe je eruit ziet. Je mag dus neutraler zijn over je lijf. Als je nieuwsgierig bent naar het boek, kan je het instagramaccount volgen, daar krijg je een goed idee van wat het boek inhoudt. Ik heb op vakantie dit boek op mijn e-reader gelezen, maar ik vond hem zo fantastisch dat ik hem nog als hardcover heb besteld. Dit is namelijk echt zo’n boek waar ik nog vaker doorheen ga bladeren.

Klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book.

Alma Mathijsen - Vergeet de meisjes

Alma Mathijsen – Vergeet de meisjes

De Amerikaanse journalist Fields reist met enige tegenzin naar Voorhorst om de beroemde schrijver Iris Kouwenaar te interviewen. Al gauw wordt hij overrompeld door een fascinatie voor de raadselachtige relatie tussen Iris en haar huisgenoot Kay.
Hij dringt hun leven binnen en observeert de totale toewijding waarmee Kay haar steeds zieker wordende vriendin verzorgt. In hun eigen kleine wereld, tussen de muren van een slaapkamer in West-Friesland, zijn de twee vrouwen aan elkaar overgeleverd.

Vergeet de meisjes laat een nieuw licht schijnen op vriendschap, die minstens zo intens en ingewikkeld is als een liefdesrelatie.
Alma Mathijsen verkent in deze roman de grenzen tussen toewijding en obsessie, tussen zelfopoffering en egoïsme.

 

Vergeet de meisjes is een overzichtelijk verhaal dat al snel vrij heftig wordt. Amerikaanse journalist reist naar Amsterdam om daar de bestsellerschrijver Iris Kouwenaar te interviewen. De opdracht: uitzoeken hoe het kan dat ze niet meer publiceert. Haar grote hit is alweer van jaren geleden en de recenter uitgebrachte boeken waren niet zo succesvol als haar Magnum Opus. Eenmaal in Nederland blijkt het lastig te zijn het interview af te nemen.
Goed verhaal dat me achterliet met vragen. Persoonlijk houd ik daarvan. Het mag mysterieus blijven, want dat is het het hele verhaal al. 

Klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book.

Bianca Toeps - Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit

Bianca Toeps – Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit

Autisme: dat is toch dat je supersnel kunt uitrekenen dat 7 augustus 1984 op een dinsdag viel? Nou… nee. Bianca Toeps legt je in dit boek haarfijn uit wat het wél betekent als je autisme hebt.
Dat doet ze bijvoorbeeld door te kijken wat de wetenschap zegt over autisme (en waarom sommige theorieën de prullenbak in kunnen), maar ook door haar eigen verhaal te vertellen, en andere mensen met autisme te interviewen. Bianca beschrijft op een frisse en luchtige manier de verschillende situaties waar je als autist tegenaan loopt in het dagelijks leven. Daarnaast geeft ze niet-autistische mensen tips: wat je doet als iemand je liever niet aankijkt, waarom je soms beter kunt mailen en vooral waarom het helemaal geen compliment is als je zegt “maar je ziet er helemaal niet autistisch uit!’

Bianca volg ik al jaren online en laatst werd ik door haar op de foto gezet voor de website van mijn uitgever. Bij diezelfde uitgever kwam Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit deze maand uit. Bianca is autistisch en vertelt in dit boek over autisme en daarbij vertelt ze haar persoonlijke verhaal. Ze legt haarfijn en heel duidelijk uit wat autisme wel en niet is en hoe zich dit bij elke autist anders uit. Bianca schrijft grappig en ze weet me vanaf pagina één te pakken: ik wilde alleen maar doorlezen. Ik herkende heel veel in de dingen die Bianca schrijft en ik begrijp nu veel meer over autisme. Echt een must read.

Klik hier voor het fysieke boek.

Chantal van Gastel - Bestemd voor mij

Chantal van Gastel – Bestemd voor mij

De feestdagen staan voor de deur en Jessica kijkt uit naar een lang weekend met haar beste vriendinnen Micky, Hannah en Debbie. Al jarenlang delen ze alles met elkaar, maar er is een nadeel: ze zien elkaar veel te weinig. Daarom besluiten de vriendinnen bij elkaar te komen in het familiehuis waar Jessica en Micky vroeger al hun vakanties doorbrachten. Bij aankomst wacht hen echter een verrassing. De meiden zijn niet de enige gasten in het vakantiehuis. Herinneringen komen tot leven, waaronder ook die aan een oude liefde, die Jessica liever wil vergeten. Maar dát laat het huis niet toe.
Op het zonnige en warme Curacao las ik een boek dat zich afspeelt in de sneeuw. Beetje gek, maar eigenlijk ook wel erg lekker. Ik houd van de verhalen van Chantal van Gastel en Bestemd voor mij is daar geen uitzondering op. Chantal schrijft zo heerlijk, met humor, maar ook kwetsbaar en gevoelig. Ik kon me echt helemaal verplaatsen naar het familiehuis en de spanning was op zoveel momenten te snijden. Feelgood boek dat gewoon heerlijk is om te lezen.

Klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book.

Ik begon deze maand aan een aantal boeken waar ik nog ‘doorheen moet’. Dat klinkt wel heel negatief, maar ik rol er niet zo vrolijk doorheen als normaal. Zo begon ik in Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeiffer, die ik zeker nog uit ga lezen. Op vakantie kwam ik ongeveer op de helft van Karakter van Bordewijk. Maar het lukt me gewoon niet… Ik vind het zo traag. Ik weet niet of ik die nog een kans ga geven. Ook herlees ik nu Getting Things Done en ook ben ik bezig in Rust In Uitvoering van Alex Soojung Kim Pang. De laatste twee gaan echt over werk en het brein, dat zijn ook echt van die boeken die je niet op een zonnige stranddag even ‘wegleest’. Die ga ik beide nog nog wel uitlezen, dus dat komt komende maand denk ik wel. En anders later.

Oh ja, en ik las in mei Op je lijf geschreven van Mayra Louise. Die heb ik nog niet helemaal uit, maar er komt sowieso een aparte blogpost over want wauw, wat is dat een waanzinnig boek.

Wat waren jouw favoriete boeken van mei?

Dit artikel bevat affiliate links. Als je het boek aanschaft via de link, krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op mijn mening.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.