Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Een leuke dag uit plannen, in deze tijd.

Het is nu natuurlijk een bizarre tijd, en hoewel ik het gevoel heb dat het einde nu ECHT nabij is, hebben we nog geen normaal terug. Ik geef tips om alsnog leuke dagjes weg te plannen want nu het mooie weer weer begint, wil je er even uit toch?!

Leestijd

Dit is in Enschede, bij Het Paradijs.

City hoppen

Maak rondwandelingen door verschillende plaatsen die relatief dichtbij elkaar liggen en waar wat te zien is
Opties hierin zijn bijvoorbeeld Almaar, Volendam en de Zaanse schans. Allemaal op zo’n dertig minuten van elkaar af en in alle plaatsen zijn leuke dingen te zien door gewoon rond te lopen. Of van Breda naar Tilburg en naar Den Bosch! Haal in de ene een koffie to go, de andere een lunch op de hand en weer de andere een lekker ijsje bijvoorbeeld. Niet dat het altijd om eten moet draaien in het leven maaaaaar, ja bij mij wel haha. Overigens hoef je niet drie steden te kiezen, eentje of twee is ook leuk natuurlijk.

Vorig zomer in Zandvoort, een smoothie to go!

Strand en/of stad

Ga naar het strand, zit even met je neus in de zon en wandel door de branding. Bezoek eventueel een stad voor een koffie to-go en maak dan een heerlijke strandwandeling. Koop in de stad dan een lekker broodje op de hand, zorg voor een kleedje in de auto en picknick er op los. Zandvoort-Haarlem is een combi bijvoorbeeld, maar ook Scheveningen en Den Haag is leuk.

Toen Luuk en ik gingen zeilen in Friesland.

Fietsen in Friesland

Heb je een auto met een fietsendrager? Neem dan de fiets mee en fiets in Friesland en loop rond tussen de pittoreske watertjes en huisjes. Neem wat lekkers mee in een rugtas en stop onderweg om her en der wat lokale ondernemers te sturen door wat af te halen. Heb je een busje en een scooter, dan kun je ook de scooter achter in het busje gooien en met de scooter van dorp naar dorp! Als je geen van dit alles hebt kun je altijd nog wat ter plekke huren.

Luuk in de Rapha winkel afgelopen zomer.

Dagje shoppen

Ja, de winkels zijn alleen maar beschikbaar op afspraak maar dat betekent niet dat een dagje shoppen er niet meer in zit. Ik heb bijvoorbeeld een dagje Utrecht gepland voor het paasweekend. En ja, ik houd me aan alle regels terwijl ik dat doe.
We beginnen met rondlopen door de stad en een lekkere cappuccino op de hand. Dan hebben we om 12:00 een afspraak bij Homestock, een leuke interieur winkel. Daarna hebben we even om te lunchen, een broodje op de hand, en om 13:45, 14:30 en 15:15 hebben we afspraken (ik heb er twee ingepland per winkel want je moet alleen komen dus één voor mij en één voor Luuk) van elk een half uur, en daarna rijden we rustig weer naar huis. Heerlijk toch, even eruit, even wat prikkels en inspiratie op doen.

In het Springendal in Twente

Wandellust

Ga een lange wandeling maken op een locatie die je nog niet kent. Een vooropgezette route in een van de prachtige bossen van Twente of bijvoorbeeld over de Veluwe. In Cynthia’s boek Wandellust vind je prachtige wandelingen die je waarschijnlijk nog niet kent!

Midgetgolfen bij Florilympha in de Lutte (prachtig om te wandelen daar ook) Foto van VETTT

Het meisje op de foto heet Teddy 🙂

VETTT

Met kinderen heb je natuurlijk andere behoeftes. Op de website VETTT (klik hier) vind je elke week weer weekendtips om dingen te doen met kinderen, en dan vooral in de regio Twente. Misschien kom je wel uit dezelfde regio als ik, maar een stukje rijden is misschien ook niet zo erg.

Lekker sushi besteld met een fijne champagne!

Uiteten in huis

Dit beslaat dan geen hele dag maar kan wel alsnog een fijne boost zijn in je weekend. Laat een heerlijke maaltijd aan huis bezorgen, misschien van jullie favoriete restaurant of gewoon lekker sushi van thuisbezorgd. Trek een fijne fles wijn open, kleed je allebei mooi aan, loop een rondje voordat je aan tafel gaat (alsof je naar het restaurant gaat, even frisse lucht), en eet langzaam en bewust. Haal ook een lekker dessert in huis voor de full restaurant experience! Als je er behoefte aan hebt kun je ook van te voren wat vragen opstellen om aan elkaar te stellen zodat het gesprek niet doodvalt. Iets wat heel normaal is als je beide de hele dag in huis werkt of als je al lang bij elkaar bent. Misschien kun je wel wat spannende vragen opzoeken/opstellen? Krijgt je etentje wellicht ook nog een leuke afsluiter in de slaapkamer haha 😉

Hotel

Boek een nacht in een hotel, en dan eentje waar je kunt ‘uiteten’ in je kamer. Het Volkshotel heeft bijvoorbeeld zoiets, en die hebben ook nog een hottub op het dak waar je een plaatsje voor kan reserveren. Ik ben er zelf nooit geweest, maar ik zag het onlangs voorbij komen en het leek me een goeie. Zo heb je natuurlijk meer hotels die zoiets doen. Je kunt hier een dagje aan vast plakken voor een lekkere stadswandeling of een combi maken met een van de andere tips die ik gaf.
Ik zag ook online iets anders tofs voorbij komen, Lovebubbles in Lochem. Daar ben ik ook nooit geweest maar dat staat ook nog zeker op mijn lijstje. Het is een 24uurs experience met je partner en je hebt een soort tiny house met privé wellness en je ziet verder niemand van de accommodatie dus het voelt alsof je alleen op de wereld bent maar ze brengen je, zonder dat je ze dus ziet, eten en champagne. Klinkt als een droom toch?

Vriendin Veertje met hond Max in Zeeland tijdens hun maand daar werken en leven

Hutje op de hei

Een vriendin van mij heeft onlangs een maand een huisje in Zeeland geboekt en ze zijn beide vanuit daar gaan werken in plaats vanuit huis. Voor hen was het ook een experiment om te zien of ze dat vaker wilden doen, maar het is sowieso wel fijn om even een andere omgeving te hebben. In je lunchpauze strandwandelingen maken en in het weekend plekken zien waar je nog niet eerder bent geweest. Ik denk dat het veel kan doen voor je geest, even zo’n change of scenery.

Ik hoop dat jullie wat aan de tips hebben, en ik hoop vooral dat we ze niet heel lang meer nodig hebben.
Alhoewel… deze dingen zijn altijd leuk om te doen!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)