Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Feelgood luisterboeken voor de zomer

De zomer vind ik altijd hét heerlijke moment om me te verliezen in van die vrolijke feelgood boeken. Niet te diepgaand, lekker positief, niet te zwaar, luchtig en happy. Vandaag deel ik mijn favoriete feelgood (luister)boeken met je voor deze zomer!

Leestijd

Alle boeken in deze blogpost zijn te luisteren via Storytel. En goed nieuws: dat kan 30 dagen helemaal gratis via mijn link!  Heerlijk om deze zomer gebruik van te maken. Je zit nergens aan vast en je kan opzeggen wanneer je wilt.

Alles van Lisette Jonkman

Helemaal het einde, Glazuur, Onverbeterlijk, Verslingerd, Verknocht: allemaal boeken die ik heb gelezen en die ik je met klem kan aanraden om te lezen of luisteren als je op zoek bent naar vrolijke, grappige feelgood verhalen. Niet dat er geen drama is in deze verhalen, natuurlijk 😉

De Stroopwafelshop - Astrid Harrewijn

De Stroopwafelshop – Astrid Harrewijn

Dit vond ik zó’n leuk, vrolijk en gezellig boek! Kan een boek gezellig zijn? Nou ja, deze dus wel. Als ik zin heb in een feel good verhaal, weet ik dat ik bij Astrid Harrewijn goed zit. Wat ik ook leuk vind aan haar verhalen is dat het niet de standaard romannetjes zijn (waar overigens heus niet altijd iets mis mee is), maar dat het wat uniekere situaties zijn. Zo vond ik De Stroopwafelshop om die reden ook zo leuk, dat gaat over Suze die een stroopwafelwinkel begint in New York.

De kleine bakkerij aan het strand serie van Jenny Colgan

Deze boeken heb ik met zóveel plezier gelezen. Wat ik zó leuk vind aan de boeken van Jenny Colgan is dat ze altijd de omgeving zo goed weet te omschrijven. In dit verhaal waan ik me op het eiland Mount Polbearne en dat is heerlijk. Het is hier en daar wat zoetsappig, het is hier en daar wat voorspelbaar, maar dat maakt in een verhaal als deze helemaal niks uit. Er zijn 4 boeken, dus daar ben je wel even zoet (pun intended) mee.

Alles van Sophie Kinsella

Mijn liefde voor chicklit begon toen de Shopaholic! serie van Sophie Kinsella uitkwam, vroeg in mijn tienerjaren. Ik had toen de omnibus met de 3 Shopaholic! delen en ik denk dat ik die wel tien keer gelezen heb. De boeken daarna heb ik ook allemaal gelezen en ook al is het soms wel héél oppervlakkig, het is ook soms héérlijk om te genieten van zulke verhalen.

Welkom in Ferry Lane & De sterrenhemel boven Ferry Lane & De regenboog naar Ferry Lane van Nicola May

Dit past in het ‘De kleine bakkerij aan het strand’ rijtje. Ik vind het zo heerlijk als een auteur een plek zo levendig kan maken en dat kan Nicola May ook. Je bént in Ferry Lane als je dit boek leest of luistert. Het is zo vrolijk! Het is natuurlijk een wat zoetsappig liefdesverhaal maar dat is echt genieten.

Ik denk dat je nu voor de zomer wel even vooruit kan als je feelgood zoekt! Al deze boeken zijn te luisteren bij Storytel en dat kan je 30 dagen gratis doen via mijn link bij Storytel.

Dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een vergoeding krijg als jij je aanmeldt via de link. Dat heeft geen invloed op mijn mening.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.