Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Films & series winter 2020/2021

Wat een tópwinter was het qua televisie. Wat heb ik genoten van veel goede series en films en ook een aantal hele slechte series en films. Ik deel met je wat ik de afgelopen maanden gekeken heb. Van Chateau Meiland tot Tenet.

Leestijd

Series

Mocro Maffia

In Mocro Maffia volg je het verhaal van de ‘mocro maffia’ in Amsterdam. Gebaseerd op waargebeurde feiten volg je de onderwereld vol drugs, geweld en intriges. Ontzettend spannend en de makers deinzen niet terug voor geweld, gore, zeer grof taalgebruik en het (laten) afslachten van vele personages.

Moet je tegen kunnen. Niet een aanrader om tijdens een maaltijd te kijken.
Ik ben in ieder geval fan van Tatta en ik vind de Paus ook een waanzinnig neergezet karakter.

Ik kijk dit op Videoland.

Red Light

Nieuwe Nederlands/Vlaamse serie van het productiehuis van Halina Reijn en Carice van Houten, met in de hoofdrol Halina Reijn en Carice van Houten.
Operazangeres Esther (Halina) krijgt een enorme klap te verduren als haar man eerst vermist is en daarna vermoord blijkt.
Prostituee en zakenvrouw in deze business Sylvia (Carice) regelt vrouwen uit Oost-Europa met haar man (en pooier) uit Oost-Europa.

Hoe deze vrouwen elkaar tegenkomen, zal ik niet verklappen (is namelijk hetgeen wat ik me aan het begin afvroeg) en wat er allemaal voor drama ontstaat, zal ik ook voor me houden. Maar dát er drama ontstaat, en niet zo’n klein beetje ook, kan ik je wel vertellen.

Ik vind het een fantastische serie. Onwijs spannend. Boeiende verhaallijnen waarbij maar weinig karakters een kartonnen figurant zijn. Er mocht wel iets meer vaart in in het begin, maar heb er echt van genoten.

Gekeken op NPO Plus.

The Queen's Gambit

Volgens mij heeft de hele wereld The Queen’s Gambit al gezien, dus Willem en ik konden ook niet achterblijven. Beth Harmon is een wees en ontwikkelt tijdens haar verblijf in een weeshuis een enorm talent voor schaken. De drugsverslaving die ze daar óók ontwikkelt helpt haar enorm bij deze nieuwe skill. In de serie volg je haar en haar succes, maar natuurlijk ook haar tegenslagen.
Zo’n serie waar je vanaf aflevering één meteen lekker in zit, die spannend blijft zonder teveel cliffhangers te hebben en die een pláátje is om naar te kijken.

Gekeken op Netflix.

Films

A Quiet Place

Ah, een post-apocalyptisch verhaal. Een van mijn favoriete genres. De familie Abbott leeft in een zowat vergane wereld. Ze moeten te allen tijde stil zijn, want er zijn enorme monsters die op geluid afkomen en je opvreten. En oh ja, ze zijn heel snel. Maar wel blind.

Best onhandig: mama is zwanger. En dochter is doof. Sowieso lijkt leven in een wereld waar je stil moet zijn met drie kids nogal een uitdaging. Kan niet lang goed gaan, zou je denken.

Lekker eng, niet al téveel schrikmomenten (houd ik niet van in horrors), goede spanningsboog, het gaat wel niet iets té vaak nét goed naar mijn smaak, maar het gaat ook wel goed mis. Verder moet je het maar gaan kijken.

Gekeken op Amazon Prime.

Alles is zoals het zou moeten zijn

Op een vrijdagavond alleen thuis had ik zin in zo’n typische Nederlandse luchtige film. Ik klikte op Pathé Thuis Alles is zoals het zou moeten zijn aan. Over Iris. Haar man verlaat haar vlak nadat zij is bevallen van hun zoon.

Ik zal er niet al teveel woorden aan vuilmaken: slecht en slap, maar toch best wel vermakelijk om naar te kijken. Daarna ook weer snel vergeten.

Tenet

Tenet.

Oké.

‘Een geheim agent heeft als missie een derde wereldoorlog voorkomen. Een belangrijk onderdeel van de operatie is het mysterieuze sleutelwoord ‘Tenet’.’

Gaaf gemaakt. Gaaf idee. Gave acteurs. Maar ik snapte er niks van, op geen enkel moment in de film, en dan haak ik na een uurtje toch best wel af. Al snap ik dat je niet altijd alles hoeft te begrijpen in een film, dit was me te vaag.

Gekeken op Amazon Prime.

I, Tonya

Absoluut niet vaag is de film I, Tonya. Film over een waargebeurd verhaal: het verhaal van de kunstschaatsster Tonya Harding. In 1994 was ze wereldnieuws omdat haar grootste concurrente Nancy Kerrigan was vermoord. Rauw verhaal, heel zielig eigenlijk, over een vrouw die gediscrimineerd wordt maar een groot doel heeft en dat is de allerbeste worden in kunstschaatsen.

Gekeken op Netflix.

Jojo Rabbit

Eh, wow. Jojo Rabbit is echt een méga rare film, maar ik ben fan. Jojo Betzler zit bij de Hitlerjugend en hij heeft een imaginaire friend: Adolf Hitler himself. Ja, dat lees je goed. Maar dan gebeurt er iets wat niet echt past bij wat hij geleerd heeft en dat is dat zijn moeder een Joods meisje verborgen houdt. Daardoor gaat ‘ie uiteindelijk twijfelen aan zijn denkbeelden.

Klinkt raar, is raar, en ook grappig en héél goed gedaan. Echt een hele toffe film.

Gekeken op Netflix.

Televisie

Chateau Meiland

Ja, sorry, ben helemaal fan. In november ben ik begonnen met Chateau Meiland kijken en nu wil ik niks anders meer. Heerlijk om dit gezin te volgen, eerst op het Chateau, daarna in Nederland. Het is toch een kunst dat alles wat deze mensen doen leuk is om naar te kijken? Of ze nou een heel chateau opnieuw inrichten of gewoon gras tussen de tegel halen in hun tuin in Hengelo, ik smul ervan. Gelukkig is een nieuw seizoen begonnen! Wijnen, wijnen, wijnen!

Gekeken op NLZiet.

Married at First Sight

Ben helemaal weg van reality de laatste tijd. Voor het eerst waagde ik me aan Married at First Sight. Voor als je het niet kent: het is precies wat je denkt. Mensen zien elkaar voor het eerst en gaan trouwen. Gekoppeld door de wetenschap.

Het wordt pas écht leuk als de kersverse stellen met elkaar op vakantie gaan. En gaan ‘samenwonen’. Ongemakkelijke momenten en drama gegarandeerd, natuurlijk. Maar ook gezwijmel en ‘awwww’s. Prachtige televisie.

Gekeken op Videoland.

Temptation Island

We gaan nog even door met de foute Nederlandse televisie: wat was dit seizoen Temptation toch weer heerlijk. Er is nu een nieuwe insteek en dat is ‘love or leave’. Dus er zijn geen verleiders meer, maar ‘echte’ vrijgezellen die op zoek zijn naar de liefde.

Ik weet dat velen kritiek hebben op de laatste seizoenen van TI, dat het saai zou zijn, maar ik heb hier toch echt weer met volle teugen van genoten hoor. Ik zeg één naam: Sonny.

Gekeken op Videoland.

Prince Charming

We sluiten mijn realitybubbel af met Prince Charming. Zet één man (Marvin) neer voor een groep vrijgezelle mannen in een ‘palazzo’ in Italië en dan heb je op zich al een leuk programma. Nog leuker is dat deze mannen allemaal ‘strijden’ om de hand van Marvin. Dat zorgt uiteraard voor drama en gedoe, ongemakkelijke momenten, maar dus ook verliefdheid, leuke dates en mooie plaatjes. Gewoon totaal genieten dit.

Gekeken op Videoland.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.