Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Kaweco Sport Skyline

Ik kan dus helemaal geobsedeerd zijn door een pen of notitieboek. In dit geval is het weer raak en wel met de Kaweco Sport Skyline vulpen. Na hem overal te zien opduiken wilde ik hem graag zelf en nu wil ik met niks anders meer schrijven. Schrijven met een vulpen is sowieso hemels.

Leestijd

Over Kaweco

Kaweco is een Duits pennenmerk dat is opgericht in 1883 in Heidelberg. In 1921 maakten ze al 130.000 pennen per jaar. Nu in 2019 worden de pennen en accessoires verkocht in meer dan 40 landen wereldwijd en is het merk een enorm begrip. Ze staan vooral bekend om hun vulpennen, maar ze maken ook balpennen en potloodpennen. Ik zag de pennen steeds vaker online voorbij komen bij andere pennen- en stationeryliefhebbers, en toen ik ze laatst bij mijn uitgever zag moest ik er ook een hebben.

Kaweco Sport

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kaweco (@kaweco.germany) op

Na even rondkijken ging ik voor de Kaweco Sport. Dit model is ontwikkeld in 1911. Het is een kleine vulpen die maar 10,5 centimeter is met de dop erop. Als je de dop op achterkant zet, wordt de pen langer (13 centimeter) waardoor hij lekker in de hand ligt. Ik heb de Skyline Sport Fountain Pen Mint met een Medium punt. Je kan kiezen uit Extra Fine, Fine, Medium, Broad en Extra Broad. Lastig kiezen, dus ik heb gewoon even gegoogeld naar plaatjes waarop je het verschil tussen de pennen kan zien. Ik ben erg blij met mijn keuze, ik denk dat ik de Fine varianten te dun zou vinden.

De Kaweco pennen vind ik prachtig, als ik op de website kijk, word ik zo hebberig! Ik zou ze allemaal wel willen hebben, maar voorlopig lijkt één me wel genoeg. Daarnaast schrijft de vulpen ook heerlijk. Ik hoef niet hard te drukken, de inkt komt er prettig uitvloeien en de pen ligt lekker in de hand. Ik heb echt nostalgische gevoelens bij vulpennen. Ik leerde er op de basisschool mee schrijven, maar ik ben daarna vooral met balpennen gaan schrijven. Met een vulpen schrijven voelt zo… ouderwets, of zo. Op een goede manier. Alsof je hele belangrijke, gewichtige dingen opschrijft. Ik wil nu echt alleen met deze pen schrijven.

Er zijn meerdere webshops die Kaweco pennen verkopen, ik kocht hem bij Buiten de Lijntjes voor €18,95. Voor zo’n fijne en mooie vulpen wat mij betreft een prima prijs.

Kan jij ook zo blij worden van een mooie, fijne pen? En wat is jouw favoriet?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.